Milli İstihbarat Akademisine yüksek lisans başvuruları başladı

Adaylar, bugünden itibaren 10 Haziran'a kadar İstihbarat ve Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü bünyesindeki üç farklı tezli yüksek lisans programına başvurabilecek.

EĞİTİM 26.05.2025 11:12:00 0
Milli İstihbarat Akademisine yüksek lisans başvuruları başladı

Milli İstihbarat Akademisi, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı güz dönemi lisansüstü programlarına başvuru sürecini başlattı. Adaylar, başvurularını 10 Haziran'a kadar çevrim içi olarak “basvuru.mia.edu.tr” adresinden yapabilecek.

Güvenlik alanında değişen küresel dinamiklere uygun, analitik düşünme yeteneğine sahip ve stratejik vizyon geliştirebilecek nitelikli kadrolar yetiştirme hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Akademi; İstihbarat Çalışmaları, Güvenlik Çalışmaları ve bu yıl ilk kez açılan Bölge Çalışmaları tezli yüksek lisans programlarına başvuru kabul edecek. Her program için 15 kontenjan ayrıldı.

Başvurulara sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kabul edilecek. Adayların en az dört yıllık bir lisans programından mezun ya da mezuniyet aşamasında olmaları gerekiyor. Mezuniyet not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,50 veya 100 üzerinden en az 65 olması, ALES’ten (SÖZ/EA/SAY) İstihbarat ve Güvenlik Çalışmaları için en az 75, Bölge Çalışmaları içinse en az 70 puan alınması şartı aranıyor.

Ayrıca adayların İngilizce YDS veya e-YDS'den en az 80, Bölge Çalışmaları içinse İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça ya da Farsça dillerinden YDS/e-YDS’den en az 70 ya da eşdeğer uluslararası sınavlardan muadil puan almış olmaları gerekiyor. Başvuru sürecinde niyet mektubu da isteniyor.

Başvurusu kabul edilen adaylar yazılı bilimsel sınav ve mülakat sınavlarına girecek. Değerlendirme sonunda en yüksek puanı alan ilk 15 aday asil olarak kayıt hakkı kazanacak. Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar 16 Haziran’da ilan edilecek, kesin sonuçlar ise 16 Temmuz’da açıklanacak. Başvuru koşullarına ve detaylı bilgilere Akademi’nin internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek.

 

 

 

 

Bursa’da yanan ormanlar 8 ayda yeniden hayat buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse bu Türkiye'ye diz çöktüremeyecek

Marmarabirlik üreticiye son ödemeyi 17 Nisan'da yapacak

A Milli Takım’da Romanya maçı kadrosu belli oldu: 6 eksik

Milli maç heyecanı Bursa'da dev ekranlarda yaşanacak!

Donald Trump'tan NATO'ya tepki: Bizi yalnız bıraktılar

İnegöl'ün Nöbetçi Kitaphane'lerine tam not

Yıldırım Belediyesi’nden çocuklara bilim ve sanat fırsatı

Bayramın ikinci gününde kaybolan yaşlı adamdan acı haber!

Bakan Uraloğlu'ndan saldırıya uğrayan gemiye ilişkin açıklama

Bursa’da kaçak sigaraya büyük darbe

UEDAŞ’tan elektrik güvenliğinde Ar-Ge atılımı

MSB: NATO Irak Misyonu'nun çekilmesi kararlaştırılmıştır

Atlas Çağlayan cinayetinde iddianame hazırlandı

Edebiyat tutkunları Osmangazi'de buluştu

Çınarcık Arıtma Tesisi açılış için gün sayıyor

Can Ozan Bursa'da hayranlarıyla buluştu

Nilüferli bostan kaşifleri toprakla buluştu

Osmangazi Köprüsü’nde feci olay: Fenomen hayatını kaybetti

Bursa’da yol ortasında boks gibi kavga

Osmangazi Girişimcilik Zirvesi gençlerle iş dünyasını buluşturdu

Bakan Şimşek: Türkiye’nin gri listeye girme riski yok

İznik’te kaçak kazı yapan 2 şüpheli suçüstü yakalandı

Bursalı sporcu Uğur Tuzlu, Turkish Open Taekwondo Turnuvası’nda şampiyon oldu

İnegöl’de fabrikada gaz faciası: 1 işçi hayatını kaybetti

Pezeşkiyan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe teşekkür mesajı

Bursa'da Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü'ne yeni atama

İnegöl’de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Yıldırım’da kentsel dönüşümde yeni adım

Yeni vizyona giren "Çatlı" filminde İnegöllü oyuncu sürprizi!

Yükleniyor

loading