Milyonlarca liralık israf: Mustafa Dündar döneminde inşa edilen otopark boş kalacak

Mustafa Dündar döneminde inşa edilen ve büyük tartışmalara yol açan Osmangazi Meydanı’nda, 100 milyonlarca liralık kamu kaynağının israf edildiği ortaya çıktı.

GÜNDEM 28.08.2024 16:52:00 0
Milyonlarca liralık israf: Mustafa Dündar döneminde inşa edilen otopark boş kalacak

Dündar’ın maliyetini sır gibi sakladığı Osmangazi Meydanı’nda 2 bin araçlık kapalı otopark inşa edildi. Ancak bine yakın fore kazık imalatının yapıldığı Osmangazi Meydanı’nın yanı başındaki Kent Meydanı otoparkı,  sadece hafta sonları doluyor. Bu durum, 100 milyonlarca liranın harcandığı 2 bin araçlık otoparkın boş kalacağını gösteriyor. 

--------------------

“USTALIK ESERİM DEDİ  100 MİLYONLARI GÖMDÜ” 

31 Mart seçimlerinde AK Parti’nin kalesi Osmangazi’yi 10 puan farkla CHP’li Erkan Aydın’a devreden Mustafa Dündar’ın, görev yaptığı dönemde kamu kaynaklarını gereksiz şekilde 2 bin araçlık otoparka harcadığı ortaya çıktı. Dündar’ın ‘ustalık eserim’ diye övündüğü, ancak betona gömülen ve bine yakın fore kazığın imal edildiği AVM görünümlü meydanda 2 bin araçlık kapalı otopark inşa edildi. Ülkü Mercan Küçükkayalar başkanlığındaki İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi yönetiminin, “Bu bölgeye inşa edilecek bir otopark, trafik sıkışıklığını gidermez aksine trafiğin yükünü arttırır” uyarısını yaptığı otoparkın, büyük bir kaynak israfına yol açtığı ortaya çıktı. 8 ticari alanın  bulunduğu Osmangazi Meydanı’nda 2 bin araçlık kapalı otopark inşa edilirken, yanı başında 104 işletmeyi içinde barındıran ve ayda 1 milyon 100 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan Kent Meydanı’nda 300 araçlık otopark hizmet veriyor. Ancak 100’ü aşkın işletmenin faaliyet gösterdiği Kent Meydanı’nın 300 araçlık kapalı otoparkı bile hafta içleri dolmuyorken, 8 ticari alanın faaliyet göstereceği Osmangazi Meydanı’nın 2 bin araçlık otoparkının nasıl dolacağı büyük bir soru işareti. Diğer yandan, Osmangazi Meydanı’na metrelerce uzaklıkta bir otopark daha hizmet veriyor. Yine Osmangazi Belediyesi’ne ait olan 360 araç kapasiteli Çarşamba Pazar Park’ının da aynı bölgede hizmet vermesi, 2 bin araçlık otoparka ihtiyaç olmadığını gösteriyor. 

 

“KENT MERKEZİ’NE OTOPARK YAPILMAMALI”

 

Ülkü Mercan Küçükkayalar başkanlığındaki İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube yönetimi, Osmangazi Meydanı’nda inşa edilecek 2 bin araçlık otoparkın, kent merkezinde trafik yükünü çok büyük oranda arttıracağı uyarısını yapmıştı.

İMO yönetimi, şu açıklamayı yapmıştı: 

“Ulaştırma bilimi açısından bakıldığında kent merkezlerine bireysel araçlarla ulaşım yerine toplu ulaşım cazip hale getirilmeli. Trafiğin sıkışık olması otomobil kullanımını ne yazık ki azaltmıyor. Kent merkezine otomobil ile girişlerin cazip olmaktan çıkarılması, vatandaşların otomobillerini park edecekleri yeni alanların yaratılmaması gerekiyor. Böylece raylı ya da lastik tekerlekli toplu taşıma araçlarına yönleneceklerdir. Bu yöntem birçok Avrupa ve ABD şehrinde uygulanmış ve iyi sonuçlar alınmıştır. Şehir merkezlerine bu yüzden açık veya katlı otopark yapılmamalı. Bizim kentlerimizde özellikle de Bursa'da her yere kolaylıkla park edilebilmesi araç trafiğini azaltmak yerine arttırıyor. Osmangazi Belediyesi'nin inşa ettiği meydana yapılan dev otoparkın şehir içi trafik sıkıntısını büyük ölçüde çözeceği beyanatlarının doğruluğu bu nedenle sorgulanmalı. Tüm bu uygulamaların sonucuna baktığımızda; bölgeye BursaRay Aktarma merkezi yapılma fırsatı 2 kere kaçırıldı. Birincisinde AVM yapıldı, ikincisinde bu devasa yeraltı otopark inşa edildi. Bunun için 1000' e yakın fore kazık imalatı yapıldı. Kentin tam da merkezine böyle büyük bir katlı otopark, ileride o bölgeye özel araç ile girmeyi kolaylaştıracağından trafik sıkışıklığını da çok büyük oranda arttırdığını göreceğiz."

 

Haber: Mustafa ÖZDAL 

 


Bursa'da motokurye kaza sonucu hayatını kaybetti

Böyle dolandırıcılık pes dedirtti

Narin'in cinayetinde tutuklu sayısı arttı

İkiz kardeşlerden Dünya şampiyonluğu

Osmangazi'de temizlik seferberliği

İnegöl Tarihi Mehteri Kızılmeydan'da!

Başkan Taban kariyer gününde öğrencilerle buluştu

Çeşni

Terör yuvalarına mehmetçik pençesi: 19 terörist etkisiz hale getirildi

Erkan Aydın, merak edilen tüm soruları yanıtlayacak

Yatırımın yeni formülü “Artı Kira”

Bursaspor’a 42.000 TL ceza!

Ata saldıran köpek yakalandı

Koza Han'ın 534 yıllık tarihi mescidi

Sinemalarda bu hafta

Mevlid Kandili yarın idrak edilecek

Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi sonucu açıklandı

Narin davasında tutuklama kararı: Anne ve ağabey dahil 8 kişi tutuklandı

Nilüfer Belediyesi’nde Erdal Aksünger’in gizemli görevi

Keles Belediyesi’nden üniversite öğrencilerine 5.000 TL eğitim desteği

"İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nda bayrak değişimi: Mehmet Hasanoğlu görevini İsmail Kaya’ya devrediyor

Yıldırım'da su kesintisi

İnegöl Belediyesi'nden öğrencilere büyük jest

Osmangazi'de Atatürk’ün şarkılarıyla unutulmaz gece

Bursa’da trafik kazası

İnegöl'de motosiklet kazası

Şevval Sam’dan iki kuşağı birleştiren plak: "Rock’ı Severiz"

Bursa'nın Kurtuluşu fotoğraflarla anıldı

Aysel Özgan Paris 2024'te atıcılıkta gümüş madalya kazandı

Yıldırım'da Kış Spor Okulları 14 Eylül'de başlıyor

Yükleniyor