Milyonları ilgilendiren rakamlar: Emekli ve memura enflasyon zammı!

Kasım ayı verilerine göre, memur ve memur emeklileri yüzde 7.47 enflasyon farkı zammı hakkı kazandı.

EKONOMİ 4.12.2021 11:55:00 0
Milyonları ilgilendiren rakamlar: Emekli ve memura enflasyon zammı!

Kasım enflasyonuyla memur ve emekliler için enflasyon farkı da hesaplanmaya başlandı. Son beş aylık enflasyon yüzde 10.48 oldu. % 7.47'lik enflasyon farkı zammı oluştuDün Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, tüketici fiyatları kasımda yıllık yüzde 21.31 arttı. Aylık artış ise yüzde 3.51 oldu. Kasım enflasyonuyla birlikte hazirandan bu yana 5 aylık enflasyon yüzde 10.48 olarak gerçekleşti.Kasım ayı verilerine göre, memur ve memur emeklileri yüzde 7.47 enflasyon farkı zammı hakkı kazandı. Kesin rakam aralık enflasyonuyla belirlenecek olsa da, memur ve memur emeklilerinin alacağı zam yüzde 5 toplu sözleşme zammı ile yüzde 12.5'i bulacak.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin toplu sözleşme zammı ağustosta netleşmişti. Toplu sözleşmeye göre memur ve memur emeklilerinin maaş ve aylıklarında gelecek yıl 5+7, 2023 yılında da yüzde 8+6 olmak üzere iki yıl boyunca toplamda yüzde 28.62 artış yaşanacak.

Memur ve memur emekliler aralık enflasyonunda alacakları farkı da öğrenecek.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNE ZAM

SSK ve Bağ-Kur emeklileri aylıklarını ocak-temmuz ayları olmak üzere yılda iki defa zamlı alıyor. Bu artış bir önceki 6 aylık enflasyon oranı kadar gerçekleştiriliyor.

Yeni yılda yapılacak zam da haziran ile aralık ayı arasındaki altı aylık enflasyon oranı kadar gerçekleşecek. Aralık enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte SSK, Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam da kesinleşecek.

Beş aylık enflasyon verilerine göre SSK, Bağ-Kur emeklileri de yüzde 10.46'lık zammı garantiledi. Bu durumda yaklaşık 10 milyonun üzerinde SSK, Bağ-Kur emeklisi de yüzde 10'un üzerinde bir zam alacak.

ENFLASYON BEKLENTİNİN ÜZERİNDE

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre kasımda tüketici fiyatları yıllık yüzde 21.31, aylık 3.51 arttı. Böylelikle yıllık tüketici enflasyonunda Kasım 2018'den bu yana en yüksek seviye kaydedildi. Üretici fiyatlarında yıllık artış ise yüzde 54.62 ile 2002'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Piyasa beklentiler aylık yüzde 3, yıllık ise 20.71 oranında artış olacağı yönündeydi. Tüketici fiyatları bazında kasımda en fazla fiyat artışı yüzde 24.81 ile patlıcanda, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 38.76 ile karnabaharda görüldü.

Davut Gürkan: "12 Eylül utanç vesikasıdır!"

Lastiği patlayan hafif ticari araç alt geçide girdi, sürücü yaralandı

Osmangazi’de Bursa’nın kurtuluşu 103’üncü yılında anıldı

Gürsel Tekin: "Biz Aziz İhsan'lara yenilmeyeceğiz!"

Altınşehir ve 23 Nisan’da kaldırım işgallerine karşı kapsamlı denetim

Kremlin: Rusya-Ukrayna barış müzakereleri durdu

İmamoğlu 'sahte diploma' davasında ilk kez hakim karşısında

Bursaspor biletleri satışa çıktı

Bahçeli: "Ahmet Türk göreve iade edilmeli!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bugün bize düşen görev, bu büyük mirası korumak!"

Seyyar kokoreç minibüsü alev alev yandı

Erkan Aydın’dan Bursaspor’a moral ziyareti

Çilek’ten yeni reklam filmi: “Her hayale yer var”

Bursa CHP’de Kılıçdaroğlu ekibi liste yapıyor!

İki belediye başkanı daha AK Parti'ye geçti

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

CHP’nin İstanbul İl Kongresi iptal talebi reddedildi!

Bursa’nın kurtuluş gururu

Can Holding operasyonu sonrası TMSF'den ilk açıklama!

Bursa'da işçi servisi ile minibüs çarpıştı: 4 yaralı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne Kadir Gökçe atandı

Can Holding’e operasyon! Habertürk ve Showtv’ye el konuldu!

Uludağ Elektrik’ten dijital adımlar

Velilere özel kitap atölyesi

AYM'den, CHP kurultayı davasında 'görevsizlik' başvurusuna ret

"Bursa Taksi" yollarda!

Eyüp Turan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Basın Müşaviri oldu

İznik Gölü sahilinde el bombası bulundu!

Doğaya saygı ödülü Bursa’nın!

Kanal İnegöl-2 Mahmudiye Mahallesi'nde hayat buluyor

Yükleniyor