Milyonların beklediği zam haberi geldi! İşte hükümetin teklifi...

İlk toplantıda 2026 ilk 6 ay için yüzde 10, ikinci 6 ay için yüzde 6 zam teklif eden hükümet, 2. toplantıda ise buna ek olarak taban aylığında 1000 lira artış teklif etti.

EKONOMİ 15.08.2025 18:03:00 0
Milyonların beklediği zam haberi geldi! İşte hükümetin teklifi...

Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet, memurların taban aylığına bin lira zam teklif etti.

HÜKÜMET İLE MEMUR SENDİKALARI ARASINDA ZAM PAZARLIĞI

Kamuda yaklaşık 4 milyon memur ve 2 buçuk milyon memur emeklisini kapsayan 8'inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde takvim işliyor. Süreç kapsamında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Birleşik Kamu-iş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde Bakan Işıkhan ile bir araya geldi.

"TABAN AYLIĞA BİN LİRA ARTIŞ" TEKLİFİ

Görüşmede, Kamu İşveren Heyeti tarafından daha önce sunulan 2026 yılı için yüzde 10 + yüzde 6 zam teklifine ek olarak yeni bir kalem üzerinde başkanlara teklif iletildi.

Buna göre, memurların taban aylığına bin lira artış önerildi. Yetkililer, Bakan Işıkhan'ın başkanlığında kamu işveren heyeti ile sendika başkanları arasında hizmet kolları için yürütülen müzakere sürecinin hafta sonu da dahil olmak üzere önümüzdeki hafta içerisinde devam edeceğini belirtti.

Görüşmelerin hem mali dengeyi koruyacak hem de memurların ve memur emeklilerinin alım gücünü artıracak bir uzlaşıyla masada imzalanarak sonuçlanması bekleniyor.

MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI: BU TEKLİF BEKLENTİYİ KARŞILAMAZ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin teklifinin kabul edilebilir olmadığını söyledi. Yalçın, şu ifadeleri kullandı: "Taban aylığa bin TL sadece artışta bulunuldu. Adres doğru ama miktar son derece yanlış. Bu masadan mutlaka ama mutlaka önemli sonuçlar çıkması gerekiyor. Bu teklif beklentiyi karşılamaz onu çok net olarak söylüyorum. Bu bizlere, sendikalarımıza sahayı işaret etmek demektir. Önümüzde dört gün var. Görüştük ama hiçbir bağlayıcı cümle yok. Genele ilişkin teklifler var masada. Hiçbir bağlayıcı cümle kurulmadı. Süreç devam ediyor. Sürecin olumluya evrilmesini istiyoruz. Bir an önce yeni teklif açıklansın. Böyle bir teklif olmaz."

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 620 gram kokain ele geçirildi

Bursa'da düzensiz göçmen avı

30 yıldır uçamayan Yenişehir Havaalanı’ndan taze umutlar

YSK kararını verdi: CHP İstanbul İl Kongresi yapılacak

Cumhuriyet coşkusu Bursa’yı sarıyor

Bursa’da, 15 Temmuz şehitleri için ’253 Hatim’

Özsavaş: "Önceliğimiz, turizmi ileriye taşımak”

Başkan Aydın müjdeyi verdi: "Tahtakale Köylü Pazarı eski haline kavuşuyor"

Nilüfer’in 421’inci parkı Balkan Mahallesi’nde açıldı

Yenişehir'e modern hayvan bakımevi ve doğal yaşam alanı

Bursa'da zincirleme trafik kazası!

CHP İstanbul Kongresi hakkında durdurma talebi: YSK toplanıyor

Atış Yapı operasyonunda 3 tutuklama

Osmangazi’de spor haberciliği masaya yatırıldı

CHP Bursa'da kongre heyecanı

Nilüfer’de Muhtarlar Günü birlik ve dayanışma mesajlarıyla kutlandı

Vali Ayyıldız liderliğinde su seferberliği şart oldu

BTSO, Dubai ticaret heyetini Bursa’da ağırladı

Türkiye'nin 17. “İyilik Gemisi” Gazze İçin El-Ariş Limanı’na ulaştı

ABD’de hükümet krizi derinleşiyor: Maaşlar durdu, sınır kampanyası başladı

Definecilerin zulasından cephanelik çıktı

Erken teşhis hayat kurtarır

İnegöl Belediyesi’nden 27 bin öğrenciye kumbara

Bursa'da barajlarda su bitti

Motosiklet kazasında ağır yaralanmıştı, 110 gün sonra acı haber geldi

Minik Berra’nın boğularak hayatını kaybettiği özel kreş MEB tarafından kapatıldı

Bursa’da kafa kafaya çarpışan otomobil alev aldı

Eylülde konut satışları yüzde 6,9 arttı: 150 Bin 657 konut satıldı

Uludağ Elektrik’ten doğa dostu çözüm

Nilüfer Belediyesi’nin “Dayanışma Sofrası”na Milano’dan ödül

Yükleniyor