Milyonluk atları büyüttü, yarışlarını nefesini tutup izliyor

Milyonluk atları büyüttü, yarışlarını nefesini tutup izliyor

GÜNDEM 6.06.2025 13:55:48 0
Milyonluk atları büyüttü, yarışlarını nefesini tutup izliyor
Kocaeli’de 10 yıldır seyislik yapan Hakime Kahraman, hem ev hanımlığını sürdürüyor hem de çiftlikteki atların tüm sorumluluğunu üstleniyor. Her bir atla ayrı ayrı ilgilenen Kahraman, onları adeta anne şefkatiyle büyütüyor. Milyonluk atları yetiştiren Kahraman, yarışlara katılan atlarını ise ekran başında büyük bir heyecanla izliyor.
Akmeşe Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan ve milyonluk yarış atları yetiştiren Selanik At Çiftliği’nde görev yapan 3 çocuk annesi Hakime Kahraman (41), erkek egemen bir meslek olan seyisliği 2015 yılından bu yana büyük bir tutkuyla sürdürüyor. Hem evinin sorumluluğunu taşıyan bir anne, hem de atların bakımından sorumlu bir seyis olarak Kahraman, kadınların her alanda başarı gösterebileceğini gösteriyor.

Mesaisi erken başlıyor
Her sabah güne gün doğmadan başlayan Kahraman, önce çiftlikteki evinin işlerini tamamlıyor, ardından atların yanına geçiyor. Onları büyük bir sevgiyle besliyor, ahırları temizliyor, hasta ya da tedaviye ihtiyaç duyanların bakımını büyük bir titizlikle üstleniyor. Mesaisi gün boyunca devam ederken, akşam saatlerinde atları tekrar toparlayarak bakım süreçlerini tamamlıyor.
Kahraman, atlara sadece bakmıyor, onlarla duygusal bağ da kuruyor. Her bir ata evladı gibi yaklaşan Hakime Kahraman, onları okşuyor, konuşuyor, ihtiyaçlarını gözlerinden anlayabiliyor.

"Çocuklarım atların içinde büyüdü"
Hakime Kahraman, 2010’dan bu yana Selanik At Çiftliği’nde yaşadığını, 2015’den bu yana ise seyislik yaptığını söyledi. Seyisliğe başlamadan önce de atlara ilgi duyduğunu ifade eden Kahraman, "Eşim at çiftliğinde çalışıyordu. Eşimden dolayı atlarla iç içeydik. Çocuklarım atların içinde büyüdü. Bende 2015’den beri hem ev hanımlığı hem de seyislik yapıyorum. 3 kızım var. Ev ve işim aynı yerde olduğu için hem evimle hem de işimle ilgileniyorum" dedi.
Atları çok sevdiğini belirten Kahraman, "Atlarla konuştuğum kadar çocuklarımla konuşmuyorum. Onlarla daha çok ilgiyim, çok seviyorum" diye konuştu.

Atlara gözü gibi bakıyor
Bir gününün nasıl geçtiğini de anlatan Kahraman, "Sabah atlarımızı salıyoruz. İlaç alacak olanlara ilaçlarını veriyorum, tedavisi yapılacak olan varsa tedavilerini yapıyoruz. Ahırlara giriyoruz. Arada muayene saatlerimiz oluyor, onunla ilgileniyoruz. Sabah ve akşam olmak üzere yemlerini hazırlıyorum. Ardından atlarımızı toplamaya başlıyoruz. Genellikle bir günümüz böyle geçiyor" şeklinde konuştu.

"Onlarla konuşurum"
Kahraman, atların sadece bakımını yapmadığını, aynı zamanda onlarla derin bir bağ kurduğunu vurgulayarak, "Onlarla aşırı derecede çok konuşurum, okşarım, severim. Taylara da hep, ’kızım’, ’oğlum’ diye sesleniriz. Onlar da böyle seslenince hemen yanımıza gelir. Hepsini çok seviyoruz" ifadelerini kullandı.

"Onlar koşarken çok heyecanlanıyorum"
Atlara bakmanın kendisine gurur verdiğine dikkat çeken 3 çocuk annesi Hakime Kahraman, sözlerini şöyle noktaladı:
"Bazen yarışlarını izleyemesem bile mutlaka takip ediyorum. Ne zaman koşmuş, nerede koşmuş mutlaka bakarım. Çok gurur verici, onları izlerken çok heyecanlanıyoruz. Hele yarışları izlerken daha çok heyecanlanıyorum. Yarış programlarına bakıyorum. Hangisi nerede, ne zaman koşacak bakarım. Bazen buradan giderken atlara isim konulmuyor ama annelerine bakıyorum. Annelerinden takip ederek buluyorum onları, koşacakları saate bakıyorum ve izliyorum. Onlar koşarken çok heyecanlanıyorum."

Atış Yapı konkordato ilan etti!

Doğancı Tüneli, Temmuz ayında açılıyor

Başkan Yılmaz Kayhan Çarşısı esnafını ziyaret etti

Yıldırım’da mezuniyet buluşması

Osmangazi Belediyesi’nden Gençlik ve Spor Şenliği

Tünelin ucundaki ışık nihayet göründü: Doğancı Tüneli açılıyor!

Gazze'de ölü sayısı 55 bin 432'ye yükseldi

Mavi Vatan’ın gururu Türkiye’ye dönüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan çatışmaları durdurmak için devreye girdi

Türkiye Pickleball Ligleri'nin ilk şampiyonları Bursa'da belli oldu

İnegöl'de yaz spor okullarının provası spor şenliğiyle yapıldı

Şehit padişah Bursa’daki kabri başında anıldı

Türk karatecilerden uluslararası başarı

İmamoğlu hakkında istenen ceza belli oldu

Savaş yakıta yansıdı: Mazota zam!

İran-İsrail gerilimi tırmanıyor

Kimliğini evde unutan öğrenciyi motosikletli trafik polisi sınava yetiştirdi

Eşini öldürüp intihar etti, yan yana toprağa verildiler

Bundan sonra kimse “VAR”a gitmez(!)

Güldüren: “Bu kulüp benim yuvam”

Milli Savunma Teknolojileri tek çatıda: Çelik Kubbe

Bursaspor Babaoğlu ile yollarını ayırdı

Ferdi Zeyrek soruşturmasında 3 tutuklama

Osmangazi’de şok emlak vergisi tahsilat oranları!

Siyasi retoriğin yeni ustası Ağıralioğlu izlenimlerim

Ağıralioğlu: "Yapacaklarımızı, AK Parti iktidarının yapamadıkları üzerine kurguluyoruz!"

Çukurca Spor Tesisi’nin temeli atıldı

İran-israil gerilimi yakıta zam getirdi!

Yıldırım'da tarih canlanıyor

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu: "İran’da nükleer sızıntı var"

Yükleniyor