MİNAREDEN POMPALI TÜFEKLE DEHŞET YAŞATMIŞTI, SERBEST BIRAKILDI

Bursa´da minareden, pompalı tüfekle ateş açıp tehdit savuran şüpheli serbest bırakıldı

MİNAREDEN POMPALI TÜFEKLE DEHŞET YAŞATMIŞTI, SERBEST BIRAKILDI
/kanal16haber.com/2018-4/13/181608371b.mp4
ASAYİŞ 13.04.2018 15:59:34 0

BORCU YÜZÜNDEN TUTUKLAMA KARARI OLDUĞUNU VE CEZAEVİNE GİRMEK İSTEMEDİĞİNİ ÖNE SÜREN ADAM, ELİNDEKİ POMPALI TÜFEKLE 4 SAAT BOYUNCA MİNAREDE KALDI.

RUH SAĞLIĞININ YERİNDE OLMADIĞI ÖĞRENİLEN ŞAHIS, MÜZAKERECİ POLİSLER TARAFINDAN İKNA EDİLEREK MİNAREDEN İNDİRİLDİKTEN SONRA HASTANEYE KALDIRILMIŞTI.

Bursa´da dün elinde pompalı tüfekle çıktığı caminin minaresinde dört saat boyunca rastgele ateş edip tehditler yağdıran şüpheli Murat T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
Olay Merkez Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi´nde bulunan Kuba Camisi´nin minaresine dün akşam saatlerinde çıkan Murat T. ruhsatsız pompalı tüfek ile çevreye rastgele ateş etmeye başladı. 
Borcu olan ve taahhüdü ihlal iddiasıyla hakkında mahkeme tarafından 5 ay hapis cezası verildiği öğrenilen Murat T., intihar edeceğini söyledi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan ve özel harekât ekibinin de destek verdiği operasyon için olay yerine müzakereci polisler gelmişti. 4 süren ikna gayretleri sonunda Murat T. minareden indirildi. Olay yerine gelen ambulansta sakinleştirici iğne yapılan Murat T. hakkında, Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü´nce, ´genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmek´, ´ruhsatsız silah bulundurmak´ ve ´intihara teşebbüs etmek´ suçlarından işlem yapıldı. 
Borcu nedeniyle verilen hapis cezasına itiraz edeceğini söyleyen Murat T. daha sonra Cumhuriyet Savcısı´nın talimatı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.