Tarih: 15.09.2009 23:37

MİNİK ÖĞRENCİLER İÇİN İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Facebook Twitter Linked-in

2009–2010 Eğitim Öğretim yılı 24 Eylül Perşembe günü başlayacak. İlköğretim 1. sınıf ve Anasınıfı öğrencileri ise normalden 1 hafta önce bugün ders başı yaptı. 

 

Uygulama sayesinde çocuklardaki okul kaygısının giderilmesi, öğretmene güven duyup günlük akışa uyum sağlaması, okul kurallarını öğrenmesi, evine güvenle gidip gelme eğitimi alması ve okula iyi bir başlangıç yapması amaçlanıyor.

Uyum programı kapsamında öğrencilere, okul tanıtılacak; sınıf, koridor, tuvalet kullanımı hakkında bilgi verilecek. Minikler, şarkı söyleyip masal ve öyküler dinleyecek. Öğrencilerin sevdikleri oyuncakları anlatmalarına, şarkılar söylemelerine ve oyun oynamalarına izin verilecek. Küçükler, defter, kalem ve sınıftaki araçları kullanmayı da öğrenecek. Velilerin öğrencilerle beraber okula gelip gitmelerinin alışkanlık haline gelmemesi için anne-babalar zaman zaman sınıfa alınacak.

Okula bir hafta erken başlayan İlköğretim 1. sınıf ve Anasınıfı öğrencileri bugün erken saatlerde velileri ile birlikte okulun yolu tuttu. Minik öğrenciler bu ilk günlerinde bir hayli heyecanlıydı.

Veliler de çocuklarının heyecanına ortak oldu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —