Minik astronotlar uzayın sırlarını keşfediyor

Yıldırım Belediyesi, Molla Yegân Çocuk Üniversitesi’nde 10.131 öğrenciyi uzay ve astronomi turları ile buluşturdu.

BURSA HABER 9.10.2024 16:02:00 0
Minik astronotlar uzayın sırlarını keşfediyor

 

Yıldırımlı çocuklar Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’nde uzay yolculuğuna çıkarak astronotların 24 saatine tanıklık ediyor. 

 

 

Molla Yegân Çocuk Üniversitesi’nde çocuklar, astronomi ve uzay bilimleri alanında temel eğitim alıyor. 5-13 yaş grubu kursiyerlere 27 branşta eğitim verilen tesisten yüzlerce çocuk yararlanırken uzaya yolculuk eğitimleri de tüm hızıyla devam ediyor. Yeni eğitim öğretim dönemiyle birlikte ilkokul, ortaokul, anaokulu ve rehabilitasyon merkezlerinin misafir edildiği Çocuk Üniversitesi’nde katılımcılar önce astronot kıyafeti giyiyor, sonrasında roket modelin içinden geçerek uluslararası uzay istasyonu modülünde bir astronotun 24 saatini gözlemleyebilme imkânı buluyor. Uzay meraklıları, sergi alanındaki karadeliklerin oluşumu, manyetik alanın doğası, gezegenlerin sesi, gece gündüz oluşumu, güneş sistemi ve evrendeki büyüklükleri, büyük patlama gibi bilgileri onlara özel dizayn edilmiş düzenekler ve donanımlar eşliğinde inceleme imkânı buluyor. Yaklaşık 2 saat süren uzay macerası ile katılımcılar uzaya dair merak ettikleri soruların yanıtlarını alıyor.

 

 

Geçtiğimiz yıldan bu yana Yıldırım Belediyesi olarak toplamda 10 bin 131 öğrenciyi Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’nde ağırladıklarını ifade eden Başkan Oktay Yılmaz, “Evlatlarımızın hem bilim hem de kültür eğitimlerini nitelikli şekilde alabilmeleri için Molla Yegân Çocuk Üniversitesi’ni ilçemize kazandırdık. İnanıyorum ki, geleceğin mucitleri, bilim insanları, öğretmenleri ve Türkiye’nin iftihar kaynağı olacak nice değerli ismi Yıldırım’dan çıkacak. Molla Yegân Çocuk Üniversitemiz, evlatlarımızın ufkunu açacak, onların hayal dünyasını zenginleştirecek ve yeni Fatihlerin yeni Aziz Sancarların yeni Selçuk Bayraktarların yetişmesine vesile olacak” dedi. 

 

 

Başkan Taban gençlere kulak verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kadın haklarında altın yıllarını bizim dönemimizde yaşıyor

Nilüfer'de su kesintisi

Nilüfer’de renkli yılbaşı hazırlığı

Mudanya’ya değer katan proje

Bir şirkete el konuldu, bir şirkete kayyum atandı

Yıldırım’ın gençleri tarih turunda

Nilüfer Belediyesi’ne soruşturma

Bursa’da Engel Tanımayan Bilim Yolculuğu

Black Friday Çılgınlığı: İndirim mi, Toplumsal Yanılsama mı?

Osmangazi’den kadın haklarına güçlü vurgu

Futbolda bahis skandalı büyüyor: Yeni gözaltı dalgası

Feti Yıldız: “İmralı’daki görüşme çok olumlu geçti, negatif hiçbir şey yok”

Bu sezon ilk defa Bursaspor taraftarına ceza geldi!

Yıldırım Belediyesi engelleri sevgi ile aşıyor

Nilüfer’de QR’lı ruhsat dönemi

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde yerinde dönüşüm başlıyor

Bozbey: Dağ yöresi Bursa’nın geleceği

T10F Gemlik’te vitrine çıktı

Düzeltme metni

Yunanistan'a MSB'den bomba yanıt!

Bakan Yumaklı: Gölecik Barajı çalışmaları hızla sürüyor

Papa’nın İznik ziyareti sonrası tarihi sur içindeki arsa 5,5 milyona satışa çıktı

Bahçeli’den CHP’ye sert çıkış: “İmralı’ya gitmekten bile korktular”

Osmangazi’de aralık meclisi toplandı

Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği

Büyükçekmece Adliyesi’nde büyük vurgun!

Osmangazi’de engelli bireyler farkındalık için yürüdü

Bizim Ev’in 14. yılı Nilüfer’de kutlandı

Makine sektörü MEEXX Fuarı’nda buluştu

Yükleniyor