12 Ağustos 2025 tarihinde Bursa’nın İnegöl ilçesinde özel bir kreşin düzenlediği havuz etkinliği sırasında boğulan 4 yaşındaki Berra, kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalelerin ardından Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi’ne sevk edilmiş ve yoğun bakımda geçen 7 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetmişti. Basına yansıyan “Epilepsi nöbeti” iddialarına dair açıklama yapan acılı aile iddiaları reddetti.
Anne: “Kızım epilepsi hastası değildi”
Minik Berra’nın acılı annesi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Bana telefonda kızımın epilepsi nöbeti geçirdiğini söylediler. Ama kızımda böyle bir rahatsızlık hiçbir zaman olmadı. Yoğun bakımda gördük ki; kızımın ciğerleri sönmüştü, vücudunda bir çok noktada deri altı sıvı birikmeleri vardı. Eğer kızımız vefat etmeseydi, kurtarabilseydik bile gözleri kör ve sol tarafı felç kalacaktı. Yoğun bakımda, minik kalbiyle tam 7 gün savaştı ama dayanamadı. Ben kızım Berra adına adalet istiyorum. Başka da söyleyecek bir şeyim yok...”
Berra’nın babası ise olay günü yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Eşim haber vermek için beni aradığında, hemen iş yerimden çıkıp hastaneye gittim. Oraya vardığımda kızıma tomografi çekiliyordu. Onu o halde gördükten sonrasını pek hatırlamıyorum…”
Acılı baba, olayın bir dizi ihmalden kaynaklandığını öne sürdüğü açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Havuzun belediyeden ruhsatı yok. Yüzme dersi veren öğretmenin belgesi bulunamadı. Yönetmelik gereği havuz başında cankurtaran olması gerekiyordu ancak o da yoktu. Havuz kenarları kaymaz zemin olması gerekirken, kamera kayıtlarında öğretmenin kayarak düştüğü görülüyor. Çocuk havuzlarında 50 cm olması gereken derinlik, bilirkişi raporuna göre 91,5 cm çıktı. 30 metrekarelik havuzda 4 görevli olmasına rağmen kızım göz göre göre boğuldu. Buna rağmen okula suç yüklenmiyor, tam tersine kızımı suçlayarak olayı örtmeye çalışıyorlar” dedi.
“Kızımı görmek için günde 3 kere mezarlığa gidiyorum!”
Berra’nın babası, acısını şu sözlerle dile getirdi:
“Ben kızımı görmek için her gün üç kere mezarlığa gidiyorum. Ben orada sadece toprağını görüyorum kızımın. Kızımda kusur bulmaya çalışıyorlar. Eğer kızımda kusur varsa, davadan vazgeçmeye razıyım. Gerekirse ben yatarım ama gerçek ortada: Yönetmeliğe uymadılar. Buna rağmen hâlâ tutuklu değiller. Bu, vicdanımı kanatıyor.”
Aile adalet çağrısı yaptı
Berra’nın ailesi, ihmali bulunanların adalet önünde hesap vermesini talep ediyor.