Misafir Öğrencilerin Gözünden Bursa’da Ramazan

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ramazan Sohbetleri’ programının son konukları, Uludağ Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı öğrenciler oldu.

BURSA HABER 12.05.2021 15:35:00 0
Misafir Öğrencilerin Gözünden Bursa’da Ramazan

Dünyanın dört bir yanından Bursa’ya eğitim için gelen yabancı öğrenciler, Osmangazi Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca düzenlediği programda buluştu. Avrupa, Afrika ve Asya kıtalarından gelen öğrenciler, Türkiye’de Ramazan-ı Şerif’in güzelliklerini yaşadıklarını söylediler. Bunun yanı sıra kendi ülkelerindeki geleneklere de deyindiler. 

 

Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan Makedonyalı Behima Asan, “Koronavirüs salgını nedeniyle ne yazık ki ülkemizde ailelerimiz ile iftar yapamıyoruz. Fakat Türk milletinin misafirperverliği sayesinde bu durumdan etkilenmiyoruz. Her ne kadar yurtta kalıyor olsak bile arkadaşlarımızla birlik ve beraberliği sağlıyoruz. Makedonya’da sahurun ilk, orta ve son gecesi mutlaka hamur işi yapıyoruz. Bu durum bereketin simgesi oluyor. Türkiye’de iftarda top patlarken, biz de davullar çalınıyor. Bir Balkan Türk’ü olarak bu şehirde olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü son sınıf öğrencisi olan Tacikistanlı Bibikhadisa Saıdova da, “Bursa’da kendimi evimde gibi hissediyorum. İnsanlar samimi ve hoşgörülü davranıyor. Hiçbir yabancılık çekmiyorum. Ayrıca 11 ayın sultanını Türkiye’de geçirmekten mutluluk duyuyorum. Kendi ülkemde Ramazan’ın her akşamı mutlaka bir davete gidiliyor. Mahalle camilerinde ise namaz kılmak için uzun kuyruklar oluşuyor. Sahur ve iftarlarımız farklılık gösteriyor. Fakat buranın geleneklerine çok alıştım. İyi ki bu şehirdeyim” diye konuştu. 

 

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü yüksek lisans öğrencisi olan Senegalli Mor Talla Gueye ise Ramazan ayının tüm manevi güzellikleri içinde barındırdığını söyledi. Gueye, “Bizim geleneklerimiz Türk kültüründen daha farklı. Senegal’de sahurda yemek, iftarda kahvaltılık yiyoruz. Sahura davul yerine ezan ile uyandırılıyoruz. Ayrıca top patlama durumu da olmuyor. Bursa, maneviyatıyla beni adeta büyülüyor. İnşallah, en yakın zamanda virüsten kurtulup büyük iftar sofralarında buluşuruz” dedi.

 

Program sonunda misafir öğrenciler, kendilerini davet ettiği için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti. 

 

Osmangazi Belediyesi

Dışişleri: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırmasını memnuniyetle karşılıyoruz

Bursa’da deprem sığınma projesi

Yeşiltaş’tan Mustafakemalpaşa’da sandık çağrısı: Çarşı-pazar yangın yeri, çözüm sandık!

Veri Analizi Okulu ilk dönemi tamamladı

Geleceğin mühendisleri Çilek fabrikasında sahaya indi

Gazeteci Ülker Karlı vefat etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Yasal düzenleme gerekiyorsa, Meclis elbette yapacaktır

Yıldırım’a yeni kadın spor merkezi

Gazeteci Levent Gültekin, adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı

Yenişehir’de ritim kursuna yoğun ilgi

AK Parti, Terörsüz Türkiye raporunu TBMM'ye bildirdi

MHRS’den 388 milyon randevu

Öğrenciler Bursa'nın dünyaca ünlü lezzetlerini ilk kez deneyimlediler

İnegöl’de kokoreççi önündeki cinayet: Güvenlik kamerasına yansıdı

BTSO’dan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için ortak vizyon toplantısı

İnegöl’de aile sağlığı yatırımı

Bursa’da üç ilçede su kesintisi

Bursa’da kriz hazırlığı

İlaç fiyatları değişti: Karar Resmi Gazete'de

TÜİK: Güven azaldı

Nilüfer’den altın zafer

İnegöl’de çevre bilinci eğitimi

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması

Yıldırım’dan dönüşüm hamlesi

TBMM’de 30 bin TL’lik seyyanen zam geri çekildi

OGM’den kaçak kesime sıkı denetim

Başkan Aydın’dan Arap Şükrü Sokağı müjdesi

Michelin yıldızlı restoranda yaşadığımız absürtlükler

Türkiye'nin otomotiv devi Tofaş'ta isyan!

MSB’den İHA açıklaması

Yükleniyor