Misafir Öğrencilerin Gözünden Bursa’da Ramazan

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ramazan Sohbetleri’ programının son konukları, Uludağ Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı öğrenciler oldu.

BURSA HABER 12.05.2021 15:35:00 0
Misafir Öğrencilerin Gözünden Bursa’da Ramazan

Dünyanın dört bir yanından Bursa’ya eğitim için gelen yabancı öğrenciler, Osmangazi Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca düzenlediği programda buluştu. Avrupa, Afrika ve Asya kıtalarından gelen öğrenciler, Türkiye’de Ramazan-ı Şerif’in güzelliklerini yaşadıklarını söylediler. Bunun yanı sıra kendi ülkelerindeki geleneklere de deyindiler. 

 

Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan Makedonyalı Behima Asan, “Koronavirüs salgını nedeniyle ne yazık ki ülkemizde ailelerimiz ile iftar yapamıyoruz. Fakat Türk milletinin misafirperverliği sayesinde bu durumdan etkilenmiyoruz. Her ne kadar yurtta kalıyor olsak bile arkadaşlarımızla birlik ve beraberliği sağlıyoruz. Makedonya’da sahurun ilk, orta ve son gecesi mutlaka hamur işi yapıyoruz. Bu durum bereketin simgesi oluyor. Türkiye’de iftarda top patlarken, biz de davullar çalınıyor. Bir Balkan Türk’ü olarak bu şehirde olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü son sınıf öğrencisi olan Tacikistanlı Bibikhadisa Saıdova da, “Bursa’da kendimi evimde gibi hissediyorum. İnsanlar samimi ve hoşgörülü davranıyor. Hiçbir yabancılık çekmiyorum. Ayrıca 11 ayın sultanını Türkiye’de geçirmekten mutluluk duyuyorum. Kendi ülkemde Ramazan’ın her akşamı mutlaka bir davete gidiliyor. Mahalle camilerinde ise namaz kılmak için uzun kuyruklar oluşuyor. Sahur ve iftarlarımız farklılık gösteriyor. Fakat buranın geleneklerine çok alıştım. İyi ki bu şehirdeyim” diye konuştu. 

 

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü yüksek lisans öğrencisi olan Senegalli Mor Talla Gueye ise Ramazan ayının tüm manevi güzellikleri içinde barındırdığını söyledi. Gueye, “Bizim geleneklerimiz Türk kültüründen daha farklı. Senegal’de sahurda yemek, iftarda kahvaltılık yiyoruz. Sahura davul yerine ezan ile uyandırılıyoruz. Ayrıca top patlama durumu da olmuyor. Bursa, maneviyatıyla beni adeta büyülüyor. İnşallah, en yakın zamanda virüsten kurtulup büyük iftar sofralarında buluşuruz” dedi.

 

Program sonunda misafir öğrenciler, kendilerini davet ettiği için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti. 

 

Osmangazi Belediyesi

Atış Yapı davasında iflas kararı çıkmadı

Bursa şehitlerini uğurladı

Bursa’da 2 milyon kişi risk altında öyle mi?

Şehitlerimizi taşıyan uçak Bursa'ya inemedi, uçak pisti pas geçti

Bozbey’den su tarifesi açıklaması: “Doğru yapmamışız dedik"

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın hastaneye kaldırıldı

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’dan yüzde 30’luk su zammı tepkisi

Bursa’da suya %30 zam

Türkiye şehitlerini uğurluyor

İnegöl’de 7 kişi, ormandan topladıkları mantarlardan zehirlendi

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Ankara'da!

Bahis soruşturmasında Süper Lig ve 1'inci Lig'de forma giyen isimlerin cezaları belli oldu

Yenice mahallesinde otopark sorunu çözülüyor

Bursa şehitlerini yarın uğurlayacak

Nilüfer’de ara tatil Pancar Deposu’nda renklendi

Bakanlık uçak kazasının ardından merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’ya geliyor!

MSB: Şehitlerimizin naaşları bugün Türkiye’ye getirilecek

Osmangazi’de Atatürk sevgisi perdeye yansıdı

Benzine zam yolda

Usta sanatçı Muazzez Abacı doğum gününde vefat etti

İbrahim Burkay:” Ödemelerde hiçbir aksama ve gecikme söz konusu değildir”

Bursalı şehit çocukluk arkadaşıyla aynı gün şehit düştü

Sosyal medyaya yaş sınırı mı geliyor?

CHP'li Yücel: "İddianame, CHP'nin kurumsal kimliğini hedef alan siyasi bir metin"

Osmangazi Belediyespor’dan madalya rekoru

Cumhurbaşkanı Bursa’ya gelecek mi?

Yıldırım Belediyesi'nden 5.867 tapu

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Yürek yakan anlar: Şehidin ailesine haber ulaştı

Yükleniyor