Tarih: 16.05.2024 12:25

MİT operasyonuyla PKK/KCK teröristleri etkisiz hale getirildi

Facebook Twitter Linked-in

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güvenliğini sağlama amacıyla sürdürdüğü operasyonlar kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Irak'ın Hakurk bölgesindeki nokta operasyonunda, üs bölgelerine saldırı hazırlığı içinde oldukları belirlenen Tufan Koçer kod Ahmet Bayar ve Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed isimli teröristler etkisiz hale getirildi.

MİT'in titiz çalışmaları sonucunda tespit edilen teröristlerin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Hakurk bölgesindeki üs bölgelerine sızmak üzere olduğu belirlendi. Bu bilgi üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, teröristleri yakalamak ve olası saldırıları engellemek için operasyon düzenledi.

Örgüt mensuplarının kimlikleri ve geçmişleri de detaylı bir şekilde ortaya çıkarıldı. Tufan Koçer kod Ahmet Bayar'ın 2012 yılında PKK'ya katıldığı, daha sonra Suriye'de faaliyet gösterdiği ve sonrasında Avaşin bölgesine geçtiği belirlendi. Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed ise 2014 yılında Suriye'den katılarak örgütün Kandil bölgesinde eğitim aldığı ve sonrasında Hakurk bölgesine geçtiği tespit edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —