Tarih: 25.08.2024 12:39

MİT, PKK'nın sözde sorumlusunu Suriye'de etkisiz hale getirdi

Facebook Twitter Linked-in

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın Suriye'deki önemli isimlerinden biri olan ve örgütün "Kurumlar Sözde Genel Sorumlusu" olarak faaliyet gösteren Tekin Guyi kod adlı Abdülhamit Kapar'ı, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde düzenlenen bir operasyonla etkisiz hale getirdi. 

Kapar'ın, 1992 yılında Şırnak’ta 26 askerin şehit olduğu saldırıyı organize eden kişi olduğu tespit edilmişti.

PKK/KCK'nın Suriye'deki askeri kanadı YPG bünyesinde yer alan Kapar, örgütün maliye, lojistik, kurye ve hapishane birimleri gibi birçok kritik alandan sorumluydu. Teröristin, 32 yıl boyunca PKK'nın çeşitli kademelerinde faaliyet yürüttüğü ve örgüt içinde üst düzey pozisyonlara yükseldiği biliniyor.

MİT, Kapar'ı uzun süredir takip ediyordu. 2021 yılında MİT'in Suriye'nin Derik bölgesinde gerçekleştirdiği bir operasyondan sağ kurtulan Kapar, izini kaybettirmeye çalışmıştı. Ancak, MİT ajanları tarafından izlenmeye devam edilen Kapar, sonunda Kamışlı'da bulundu ve etkisiz hale getirildi.

Kapar, PKK/KCK’ya 1992 yılında katılmış ve Irak’ın Mahmur Kampı ile Haftanin alanında faaliyet göstermişti. Daha sonra örgütün askeri eğitim ve yönetim birimlerinde sorumlu düzeyde yer aldı. 2018’de Suriye’ye geçen Kapar, son olarak PKK/YPG’nin Kurumlar Sözde Genel Sorumlusu olarak faaliyetlerine devam ediyordu.

MİT’in gerçekleştirdiği bu başarılı operasyon, 1992 yılında Şırnak’ta şehit edilen 26 askerin intikamını alırken, terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden birini daha etkisiz hale getirdi. Bu operasyon, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —