Modifiye araç kullananlara kötü haber

Özellikle eski model otomobillerin kaportalarına, egzozlarına, ışık donanımlarına ve lastik ölçülerine farklı teknik işlemler yaparak araçlarını modifiye eden sürücülere kötü haber emniyetten geldi.

BURSA HABER 13.01.2021 16:59:00 0
Modifiye araç kullananlara kötü haber

  Modifiye otomobil kullanan sürücülerin trafik kurallarına uymadıklarına yönelik ihbarları değerlendiren trafik polisleri, sürücülerin bu tür araçları çevredekileri rahatsız edecek biçimde duman ya da gürültü çıkararak kullandıklarını tespit ediyor. Bursa’da da modifiye araç kullanan sürücülerin seyir halindeyken hız, şerit takibi ile şerit değiştirme ve kırmızı ışıkta geçme gibi zorunlu trafik kurallarına uymadıkları yönündeki ihbarları trafik polisleri anında değerlendiriyor. 


  Karayolları Trafik Kanunu’nun 30/1-b fıkrasına göre; eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaşatacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 314 lira para cezası ve 20 ceza puanı ile cezalandırılıyor. Araçtaki değişiklikler kanuna, mevzuata uygun hale getirilene kadar araç trafikten men ediliyor. 


  Bin 941 lira cezası var 
  Modifiye araçlarda; ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazlarını şartlarına uygun olmadan bulundurmak ile bu tür cihazları kamunun rahatını bozacak şekilde kullanmanın cezası ise 144 lira ve 10 ceza puanı. Karayolları Trafik Kanunu’nun 32. Maddesine göre modifiye tutkunlarına ağır cezalar öngörülüyor. Maddede; “Araçlar üzerinde mevzuata uygun şekilde yapılan her türlü değişikliği otuz gün içinde araç tescil belgesine işletmemenin cezası 144 lira, Mevzuata uygun olarak yapıldığı belgelenemeyen teknik değişikliğin çevredekileri rahatsız edecek derecede gürültü çıkaracak özellikte olması durumunda ise bin 339 TL ceza uygulanır. Araçlar üzerinde yönetmelikte belirtilen şekillerde yapılacak her türlü değişikliğin ve adres değişikliklerinin işleten tarafından otuz gün içinde tescili yapan kuruluşa bildirilmesi zorunludur. Üzerinde teknik değişiklik yapılan araçlar, değişikliğin şartlara uygun olarak yapıldığı belgelenip bu durum ilgili tescil bürosunda tescil edilinceye ve tescil belgesine işleten tarafından yazdırılıncaya kadar trafikten men edilir.” ifadeleri yer aldı. Yani aracı modifiye edip yüksek sesle müzik eşliğinde şehir turu atan sürücülere üç maddeyi ihlalden toplamda 1627 TL ceza uygulanıyor. 314 liralık tehlikeli süs takmanın cezası da eklenirse tutar 1941 lirayı buluyor. 


 

AK Partili Altepe’den Aktaş’a eleştiri, Bozbey’in tezine destek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem turistleri gitti,biz buradayız sizlerle beraberiz

İşte Bursa’nın trafik sorununu çözecek proje!

2025’in dönüm noktaları Osmangazi’de konuşuldu

Bursa'da drone destekli trafik denetimi

Mersin'de yangın: 2 çocuk hayatını kaybetti

Büyükşehir'de kar alarmı

Nİlüfer'de HIV hastalığı ele alındı

Asgari ücret kararı sonrası gözler memur ve emekli zammında

Teknoloji sessizce hayatımızı yeniden yazıyor

İstanbul’da kar alarmı: Sıcaklıklar hızla düşüyor

Başkan Alper Taban gençlerle bir araya geldi

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 2025 yılını değerlendirdi

Yıldırım'da sessiz devrim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımları Türkiye Yüzyılı’nın temelidir

Bakan Kacır: Türkiye üretim gücüyle küresel rekabette öne çıkıyor

Cevdet Yılmaz: Ocakta enflasyonda 20'li rakamları göreceğiz

3 litre kızgın yağla kocasını öldürmüştü, istenen ceza belli oldu!

Başkan Özdemir: 2026 Nilüfer için daha güçlü bir yıl olacak

Altın ve Gümüşte tarihi rekor

Türkiye’de gelir dağılımında sınırlı iyileşme

İşte Cumhuriyet Başsavcılığı'nın işaret ettiği maç: 6 gözaltı

Başkan Aydın’dan kandil ikramı

TÜİK açıkladı: 2025’te tarımsal üretim geriledi

Uludağ’da Sezon Açıldı, Kar Gecikti

Bahis soruşturması: Erden Timur ve 14 futbolcu dahil 29 gözaltı kararı

Bursaspor’da Devre Arası Mesaisi Başladı

Faruk Çelik’ten ‘savaş’ ilanı: Artık susmayacağım!

CHP’den Antakya Ulu Camii tepkisi

Tülay Hatimoğulları'ndan 'anadilde ibadet' vurgusu: Kürtçe Kur'an okunabilmeli

Yükleniyor