Bursa’nın Mollaarap Mahallesi'nde daha önce yaşanan toprak kaymasının ardından başlatılan kamulaştırma çalışmalarında sona gelindi.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz bölge için hazırlanan yeni projenin büyük ölçüde tamamlandığını ve çalışmaların zemin iyileştirme ile başlayacağını belirtti.
Başkan Yılmaz, “Mollaarap Mahallesi'ndeyiz. Burada daha önce bir toprak kayması olmuştu. Biz de bölgedeki kamulaştırma çalışmalarında sona geldik. Yeni projemizi büyük ölçüde hazırladık. Şimdi burada öncelikle zemin iyileştirme çalışmaları yapacağız. İç saha çalışmaları yapacağız. Akabinde de bölgemize büyük bir kent korusu kazandıracağız” açıklamasında bulundu.
Proje kapsamında Alev Alatlı Düşünce ve Sanat Merkezi'nden başlayarak Hünkar Köşkü'ne kadar uzanan bölge yeni düzenlemeyle birlikte Bursa’nın gözde mekânlarından biri haline getirilecek.
Yılmaz açıklamasında, “Alev Alatlı Düşünce ve Sanat Merkezi’mizin üzerinden başlayıp Hünkar Köşkü'ne kadar olan bölge, tüm Bursa’nın gözbebeği bir mekân olacak. Aynı zamanda hemen arkamızda gördüğünüz gibi Bursa’nın seyir terası burası. Tescilli olan Fevzi Parkı’mız, Müsellim Köşkü’müz, Hünkar Köşkü’müz ve Hünkar Korusu'yla beraber bu 50 bin metrekarelik alan, Bursalıların nefes alacağı çok güzel ve herkesin tercih edeceği bir mekân olacak. Burada çalışmalarımıza şimdi başlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.