MSB’den açıklama: Cevap verme hakkımız saklıdır

MSB, İran ile İsrail-ABD arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle Türkiye-İran hudut hattında olağan dışı bir hareketlilik olmadığını bildirdi.

GÜNDEM 5.03.2026 12:10:00 0
MSB’den açıklama: Cevap verme hakkımız saklıdır

Bakanlık, Türkiye’nin vatandaşlarının ve hava sahasının güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığını sürdürdüğünü, bölgesel barış ve istikrarın korunmasını önceliklendirdiğini vurguladı. Ayrıca, “Kimden gelirse gelsin hasmane tutumlara cevap verme hakkımız mahfuzdur” denilerek, gelişmelerin NATO ve diğer müttefiklerle yakın koordinasyon içinde takip edildiği ifade edildi.

MSB, İran ile İsrail-ABD arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle Türkiye-İran hudut hattında olağan dışı bir hareketlilik olmadığını, İran’dan Türkiye’ye kitlesel göç hareketleri olduğuna dair manipülatif içeriklere itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Bakanlık, Salı günü Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in TBMM’de konuyla ilgili bilgilendirme yapacağını duyurdu. MSB, masum sivillerin hayatına ve bölgemizin huzur ile istikrarına kast eden çatışmaların derhal sonlandırılmasını temenni ettiklerini belirtti. Türkiye’nin önceliğinin bölgede saldırıların durdurulması, kalıcı ateşkesin tesis edilmesi ve tüm ihtilafların barışçıl yollarla çözülmesi olduğunu ifade eden Bakanlık, tarafları saldırılara bir an önce son vermeye ve sorunları diyalog ile diplomasi yoluyla çözmeye davet etti.

MSB, Türkiye’nin komşu ülkelerin bölünmesinden değil; toprak bütünlüklerinin korunmasından yana olduğunu vurguladı. Terör örgütü PJAK’ın İran’daki faaliyetleri ve bölgedeki gelişmelerin devletin ilgili kurumları ile koordineli olarak yakından takip edildiği belirtildi. Ayrıca, Türkiye’nin dün olduğu gibi bugün de KKTC’nin yanında olduğu, Kıbrıs Türklerinin güvenliğini tehdit eden hasmane tutumlara karşı Garantörlük yetkilerini kullanmaktan çekinmeyeceği kaydedildi.

Son bir hafta içerisinde 3 PKK’lı terörist teslim olurken, hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 126 kişi yakalandı ve 1.495 kişi hududu geçemeden engellendi. 1 Ocak’tan bugüne sınırlarımızdan yasa dışı geçiş girişiminde bulunanların sayısı 1.200, engellenen kişi sayısı ise 11.760 oldu.

Büyükşehir Gürsu’nun altyapısını yeniliyor

İran dan Nahçıvan Havalimanı'na İHA saldırısı

Bursa Berlin'de dünyaya tanıtıldı

MSB’den açıklama: Cevap verme hakkımız saklıdır

Nilüfer’de yol ortasında bırakılan cip sürücüleri şaşırttı

Süs bitkilerinde Kestel modeli güçleniyor

Bursa 2026’da yüksek hızlı tren ağına bağlanıyor

Nilüfer’in genç sultanları 1. Lig biletini aldı

İran Silahlı Kuvvetleri: Türkiye’yi hedef alan bir füze yok

Osmangazi’de mart ayı meclis toplantısı yapıldı

Bursa’da trafik düzenlemesi tarihi değişti

Resmi Gazete’de yayımlandı: Akaryakıta eşel mobil sistem

Bursa’da “Bir Destandır Çanakkale” programı için hazırlık toplantısı

Bursaspor şampiyonluk yolunda 2 kritik deplasman

Hakan Fidan’dan İran’a balistik mühimmat tepkisi

Bursa'da yeni trafik düzenlemesi

Başkan Yılmaz’dan Bursaspor’a tam destek

Milli Savunma Bakanlığı'ndan imha edilen füze için açıklama

İnegöl’de trafik kazası: Otomobil yoldan çıkarak duramadı

Yenişehir’de Ramazan denetimi: 65 iş yeri mercek altında

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımız 400 milyar dolara ulaştı

Ramazan bereketi Büyükorhan'da yaşandı

Yıldırım’da kaçak imalathane baskını: 460 kilo tütün ele geçirildi

Büyükşehir’den Yıldırım’a altyapı güçlendirmesi

Pedro Sanchez: “İspanya İran savaşına karşıdır”

Bursa’da Atış Yapı’ya 457 sayfalık iddianame

Nilüfer Belediyesi ve YASAV’tan kız öğrenciler için yurt protokolü

Başkan Aydın, DAĞ-DER iftarında hemşehrileriyle buluştu

Nilüfer Belediyesi’nden Türkiye’ye rol model afet projesi

Nilüfer’e doğru demokrasiyi göreceksin şaşırma

Yükleniyor