Mudanya Belediyesi çark etti

Saha çalışanlarına takip cihazı taktırmak gibi insan haklarına aykırı bir uygulama başlatan Mudanya Belediyesi, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine geri adım attı.

BURSA HABER 31.10.2024 10:50:00 0
Mudanya Belediyesi çark etti

Mudanya Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, takip cihazlarını, işçilerin güvenliğini sağlamak amacıyla alındığı öne sürülerek , izaha muhtaç bir savunma yapıldı. İşte Mudanya Belediyesi tarafından yapılan açıklama:

"Mudanya Belediyesi olarak, halkımıza daha güvenli, huzurlu ve sağlıklı bir çevre sunma hedefimiz doğrultusunda, sahada görev yapan çalışanlarımızın güvenliğini artırmak amacıyla temin edilen acil durum cihazlarının kullanımı konusunda yeni bir karar aldığımızı kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

Temizlik ve saha çalışanlarımız için alınan acil durum cihazları, öncelikle iş sağlığı ve güvenliğini artırmak ve acil durumlarda müdahale sürelerini kısaltmak amacıyla planlanmıştır. Cihazlar, çalışanlarımıza dağıtılmış olmasına rağmen gerekli eğitim süreçleri gerçekleştirilmediği için aktif olarak kullanılmamış; geri bildirimler doğrultusunda cihazların geri toplanmasına karar verilmiştir. Çalışanlarımızın iş güvenliği ve rahat çalışma koşulları, her zaman önceliğimiz olmaya devam edecektir.

Toplanan bu cihazlar, belediyemizin sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde yeniden değerlendirilmektedir. Cihazların, yaşlı, yalnız ve ihtiyacı olan vatandaşlarımıza verilmesi ve bu kişilerin acil durumlarda güvenliğinin sağlanması amacıyla, "acil panik butonu" özelliğiyle kullanılmasına yönelik çalışmalar başlamıştır. Bu yeni uygulama sayesinde, yalnız yaşayan veya acil durumda desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın güvenliklerinin artırılması hedeflenmektedir. Belediyemiz, her kesimden vatandaşımızın huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamak amacıyla bu projeyi en kısa sürede hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

Mudanya Belediyesi olarak, gerek çalışanlarımız gerekse hemşehrilerimizle kurduğumuz güven ilişkisini en yüksek değerde tutmakta kararlıyız. Halkımıza daha temiz, daha güvenli bir çevre sunma çalışmalarımıza bu prensiplerle devam edecek, çalışan haklarını gözeten ve şeffaf bir yönetim anlayışını her zaman olduğu gibi sürdüreceğiz. Alınan bu karar doğrultusunda, daha katılımcı ve kapsayıcı bir çalışma düzeni oluşturmak için farklı yaklaşımlar geliştirmeye devam edeceğiz."
 

Bursa'da kentsel dönüşüm dönemi

Bakan Göktaş: Sosyal medya düzenlemesi oldukça önemli

Hakan Fidan Gazze Barış Kurulu belgesini imzaladı

Numan Kurtulmuş: Soykırımın hesabı sorulmadan insanlığa huzur yok

Sadettin Saran’ın aylık geliri ortaya çıktı

Bursa'da müstakil ev alev alev yandı

TCMB faiz kararını açıkladı

Sadettin Saran adliyede

Yenişehir kapalı havuzuna kavuştu

Sanayinin yeni dili: Fabrikalarda ‘Dijital Ruh’ devrimi

Hemşire şiddeti kamerada: 5 günlük bebek engelli kaldı

İnegöl’de sabah saatlerinde şüpheli ölüm

İki kız kardeşin cinayet şüphelisi cezaevinde intihar etti

Kaza yapan altın firması yetkilisi Kanal 16’ya konuştu: 3 kilo altını bulduk

Bursa’daki cinayet davasında sanıktan çarpıcı savunma

Büyükşehir’den bahar havası

TBMM onayladı: En düşük emekli aylığı 20 bin lira

Avrupa Parlamentosu, AB-ABD Ticaret Anlaşmasını askıya aldı

Putin’den Grönland hesabı

Bedelli askerlikte 2026 sınıflandırma sonuçları açıklandı

Osmangazi'de mini voleybol coşkusu

Kontrolden çıkan otomobil can aldı

Bakan Fidan’dan KİB Genel Sekreteri’ne kabul

Nilüfer’de müziğin kültürel yolculuğu

İnegöl Belediyesi’nden kronik hastalara ücretsiz hastane servisi

İYİ Parti Anıtkabir'i ziyaret etti

Abdulkadir Uraloğlu: Trabzon-Ankara arası hızlı trenimizle 4,5 saate düşecek

Otobüste yolcuyu darbedip, 'Komutanımı çağırın' dedi: O anlar kamerada

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayrağımıza uzanan kirli elleri bulup, bunun hesabını soracağız

Yere atılan izmaritin belediyeye 35 milyon liralık maliyeti

Yükleniyor