Mudanya Belediyesi işçileri mobbinge ve sefalet ücretine karşı grev başlatıyor

TİS görüşmelerinde ücret talepleri karşılanmayan DİSK/Genel-İş’in örgütlü olduğu Mudanya Belediyesi işçileri grev kararı aldı.

BURSA HABER 26.10.2024 11:38:00 0
Mudanya Belediyesi işçileri mobbinge ve sefalet ücretine karşı grev başlatıyor

Mudanya Belediyesi işçileri yaptıkları açıklamada, “Bizler, yani Mudanya Belediyesi şirket işçileri, eski tabirle taşeron kamu işçileri, artan zamlar, ilçemizde yükselen kira fiyatları ve faturalar karşısında eziliyoruz ve borçlanıyoruz. İnsafsızca ödediğimiz vergiler ve düşük ücretler belimizi bükmüş durumda. Çevre ve bölge belediyelerinden neredeyse yarım maaş eksik şekilde, düşük sosyal haklarla ayda 20 saat daha fazla çalışıp, kıdem ücreti dahi almadan yıllardır çalışıyoruz. Aynı işi yaptığımız halde hem aynı kurumda çalışan diğer statüdeki çalışanlardan hem de diğer kamu çalışanlarının aldığı ücretlerden çok daha az ücret alarak, Bursa’nın en pahalı ilçelerinden birinde yaşıyoruz. Yoksulluk sınırı ile açlık sınırı arasında bir yerde hapsolmuş durumdayız, sömürülüyoruz” dedi.

“BU TEKLİF SORUNLARI ÇÖZMEZ, KABUL ETMİYORUZ”

Temmuz ayı itibarıyla yenilenmesi gereken toplu sözleşmesinde Mudanya Belediyesinin işçilere yapmış olduğu teklifin, taban ücret ve sosyal haklara yüzde 24,73 olduğunu belirten işçiler, “Halihazırda 24.000-25.000 TL arasında bütün sosyal hakların dahi olduğu maaşımızın bu teklif sonrası çıkacağı yer 30.900 TL bandıdır. Bu teklif, sorunlarımızı çözmediği gibi, kadrolu işçiler ve diğer belediye şirket işçileri ile aramızda olan uçurumu da devam ettirecek bir tekliftir. 20.000 TL’den kira fiyatlarının başladığı ilçemizde 30.900 TL’lik teklifi kabul etmiyoruz” diye belirtti.

MOBBİNG, İNSANLIK DIŞI UYGULAMALAR…

Belediyede bütçe olmadığı bahanesiyle işçiye zam yapmak istemeyen yönetimin, yüzbinlerce lira harcayarak işçilerine takılmak üzere, insanlık dışı bir uygulama olan takip cihazı satın aldığı ve bunu kendine sorun etmediğini söyleyen işçiler, “İşçi düşmanlığının zirve yaptığı, emeğin karşılığının verilmediği, fazla çalıştırıp az maaş ödenen işçiler, mobbing ve insanlık dışı uygulamalara maruz kalmaya devam etmektedir. İşçiler ayaklarında delik ayakkabı, eldivensiz, maskesiz, yaşı çeyrek aşırı geçmiş hasarlı araçlarla çalıştırılmaya devam ettirilirken, üstüne evsiz, aç bırakılmak isteniyor” dedi.

 

Artık girişler paralı oluyor: Uludağ Üniversitesi’nde HGS dönemi!

"Tağut!": Radikal grupların can simidi

Bursaspor deplasmandan galibiyetle dönüyor

Erdoğan: "Hitler özentisi tiplerin kuyruk acısı hiç geçmeyecek"

Yenişehir eski belediye başkanı Mehmet Kaya’ya son görev

CHP merkez ilçelerde kıran kırana mücadele

Bursa'da anız yangını; 30 dönümlük alan zarar gördü

Bursa basınının deneyimli ismi Büyükşehir Belediyesi’nde

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Bozbey: "Baba ocağındayız, evimizdeyiz!"

AFAD gönüllü sayısı 1,6 milyonu geçti

“Osmangazi95” projesiyle sağlıklı nesiller yetişiyor

11.Akçalar-Fadıllı İncir Festivali’nde lezzet şöleni

“Fütursuz Denemeler” sergisi Nilüfer’de

Bursalı tekstilciler, Suudi Arabistan pazarında yeni iş birliklerinin kapısını araladı

CHP kurultay davası ertelendi

Bursaspor tekrar zirvede

CHP kurultay iptal davası başladı

Yükleniyor