Mudanya Belediyesi işçileri mobbinge ve sefalet ücretine karşı grev başlatıyor

TİS görüşmelerinde ücret talepleri karşılanmayan DİSK/Genel-İş’in örgütlü olduğu Mudanya Belediyesi işçileri grev kararı aldı.

BURSA HABER 26.10.2024 11:38:00 0
Mudanya Belediyesi işçileri mobbinge ve sefalet ücretine karşı grev başlatıyor

Mudanya Belediyesi işçileri yaptıkları açıklamada, “Bizler, yani Mudanya Belediyesi şirket işçileri, eski tabirle taşeron kamu işçileri, artan zamlar, ilçemizde yükselen kira fiyatları ve faturalar karşısında eziliyoruz ve borçlanıyoruz. İnsafsızca ödediğimiz vergiler ve düşük ücretler belimizi bükmüş durumda. Çevre ve bölge belediyelerinden neredeyse yarım maaş eksik şekilde, düşük sosyal haklarla ayda 20 saat daha fazla çalışıp, kıdem ücreti dahi almadan yıllardır çalışıyoruz. Aynı işi yaptığımız halde hem aynı kurumda çalışan diğer statüdeki çalışanlardan hem de diğer kamu çalışanlarının aldığı ücretlerden çok daha az ücret alarak, Bursa’nın en pahalı ilçelerinden birinde yaşıyoruz. Yoksulluk sınırı ile açlık sınırı arasında bir yerde hapsolmuş durumdayız, sömürülüyoruz” dedi.

“BU TEKLİF SORUNLARI ÇÖZMEZ, KABUL ETMİYORUZ”

Temmuz ayı itibarıyla yenilenmesi gereken toplu sözleşmesinde Mudanya Belediyesinin işçilere yapmış olduğu teklifin, taban ücret ve sosyal haklara yüzde 24,73 olduğunu belirten işçiler, “Halihazırda 24.000-25.000 TL arasında bütün sosyal hakların dahi olduğu maaşımızın bu teklif sonrası çıkacağı yer 30.900 TL bandıdır. Bu teklif, sorunlarımızı çözmediği gibi, kadrolu işçiler ve diğer belediye şirket işçileri ile aramızda olan uçurumu da devam ettirecek bir tekliftir. 20.000 TL’den kira fiyatlarının başladığı ilçemizde 30.900 TL’lik teklifi kabul etmiyoruz” diye belirtti.

MOBBİNG, İNSANLIK DIŞI UYGULAMALAR…

Belediyede bütçe olmadığı bahanesiyle işçiye zam yapmak istemeyen yönetimin, yüzbinlerce lira harcayarak işçilerine takılmak üzere, insanlık dışı bir uygulama olan takip cihazı satın aldığı ve bunu kendine sorun etmediğini söyleyen işçiler, “İşçi düşmanlığının zirve yaptığı, emeğin karşılığının verilmediği, fazla çalıştırıp az maaş ödenen işçiler, mobbing ve insanlık dışı uygulamalara maruz kalmaya devam etmektedir. İşçiler ayaklarında delik ayakkabı, eldivensiz, maskesiz, yaşı çeyrek aşırı geçmiş hasarlı araçlarla çalıştırılmaya devam ettirilirken, üstüne evsiz, aç bırakılmak isteniyor” dedi.

 

Cevdet Yılmaz: Sanayide dönüşüm, cari açıktaki iyileşmeye güç vermektedir

En büyük teknoloji fuarına Türkiye damgası!

Esenyurt'ta 4 katlı binanın giriş katındaki dairede patlama meydana geldi

Bakan Tunç: Meşruiyeti, dış ülkelerde ülkemizi şikayet ederek aramayız

Bursa'da fırtına esnasında düşen tabelanın altında kalmaktan son anda kurtuldu

Bakan Kurum: Sosyal Konut projemizin ilk evlerini Mart 2027'de teslim edeceğiz

Başkan Bozbey, Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçileriyle bir araya geldi

Cami avlusunda silahlı saldırıya uğrayan kişi hayatını kaybetti

Öğrencilerini evine temizlik yapmaya götürmüştü; adli kontrolle serbest bırakıldı

Osmangazi’de ALBAM’ın 3. yılına özel etkinlik

Minik İpek çağırdı, Başkan Şadi Özdemir kırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde nadir görülen uygulama

Özgür Özel: "Emekli maaşını 20 bin lira yaptılar, çocuğa harçlık verir gibi"

Bursa'da evine 20 günde 400 sahte sipariş gelen kişi isyan etti!

Kartal'da kaybolan kadını eski eşi boğarak öldürüp gömdüğü iddia edildi!

Bursa Adliyesi’nde jandarmanın şehit edilip, 2 kişinin öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı

Kontrolden çıkan elektrikli motosiklet denize düştü; 2 yaralı

Suriye Savunma Bakanlığı: "Halkımız evinde kalsın, YPG, sivillerin arasında saklanıyor."

Bülent Arınç'tan AK Parti’ye geçen vekillere eleştiri: Ortada kul hakkı var

Süper Kupa finalinde eksikler dikkat çekiyor

Junioshow 2026 için geri sayım başladı

Büyükşehir ailesinin acı günü

Süper Kupa finali saat 18.45’e çekildi

Şeyma Subaşı’nın uyuşturucu testinde kokain çıktı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’a Ziyaret

Genç Ar-Ge RoboBursa’da şampiyon belli oldu

CHP Nilüfer’de mahalle temsilcileri mazbatalarını aldı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Emniyeti’ne Ziyaret

Yıldırımlı kadınlara E-Ticaret desteği

Babaanne ile 2 torunu öldürülmüştü; duruşma çıkışında arbede çıktı

Yükleniyor