Mudanya Belediyesi işçileri mobbinge ve sefalet ücretine karşı grev başlatıyor

TİS görüşmelerinde ücret talepleri karşılanmayan DİSK/Genel-İş’in örgütlü olduğu Mudanya Belediyesi işçileri grev kararı aldı.

Mudanya Belediyesi işçileri mobbinge ve sefalet ücretine karşı grev başlatıyor
Haberi Sesli Oku
BURSA HABER 26.10.2024 11:38:00 0

Mudanya Belediyesi işçileri yaptıkları açıklamada, “Bizler, yani Mudanya Belediyesi şirket işçileri, eski tabirle taşeron kamu işçileri, artan zamlar, ilçemizde yükselen kira fiyatları ve faturalar karşısında eziliyoruz ve borçlanıyoruz. İnsafsızca ödediğimiz vergiler ve düşük ücretler belimizi bükmüş durumda. Çevre ve bölge belediyelerinden neredeyse yarım maaş eksik şekilde, düşük sosyal haklarla ayda 20 saat daha fazla çalışıp, kıdem ücreti dahi almadan yıllardır çalışıyoruz. Aynı işi yaptığımız halde hem aynı kurumda çalışan diğer statüdeki çalışanlardan hem de diğer kamu çalışanlarının aldığı ücretlerden çok daha az ücret alarak, Bursa’nın en pahalı ilçelerinden birinde yaşıyoruz. Yoksulluk sınırı ile açlık sınırı arasında bir yerde hapsolmuş durumdayız, sömürülüyoruz” dedi.

“BU TEKLİF SORUNLARI ÇÖZMEZ, KABUL ETMİYORUZ”

Temmuz ayı itibarıyla yenilenmesi gereken toplu sözleşmesinde Mudanya Belediyesinin işçilere yapmış olduğu teklifin, taban ücret ve sosyal haklara yüzde 24,73 olduğunu belirten işçiler, “Halihazırda 24.000-25.000 TL arasında bütün sosyal hakların dahi olduğu maaşımızın bu teklif sonrası çıkacağı yer 30.900 TL bandıdır. Bu teklif, sorunlarımızı çözmediği gibi, kadrolu işçiler ve diğer belediye şirket işçileri ile aramızda olan uçurumu da devam ettirecek bir tekliftir. 20.000 TL’den kira fiyatlarının başladığı ilçemizde 30.900 TL’lik teklifi kabul etmiyoruz” diye belirtti.

MOBBİNG, İNSANLIK DIŞI UYGULAMALAR…

Belediyede bütçe olmadığı bahanesiyle işçiye zam yapmak istemeyen yönetimin, yüzbinlerce lira harcayarak işçilerine takılmak üzere, insanlık dışı bir uygulama olan takip cihazı satın aldığı ve bunu kendine sorun etmediğini söyleyen işçiler, “İşçi düşmanlığının zirve yaptığı, emeğin karşılığının verilmediği, fazla çalıştırıp az maaş ödenen işçiler, mobbing ve insanlık dışı uygulamalara maruz kalmaya devam etmektedir. İşçiler ayaklarında delik ayakkabı, eldivensiz, maskesiz, yaşı çeyrek aşırı geçmiş hasarlı araçlarla çalıştırılmaya devam ettirilirken, üstüne evsiz, aç bırakılmak isteniyor” dedi.