Mudanya Belediyesi’nde takip cihazı krizi büyüyor

Genel İş Sendikası, krizi Kanal 16’ya değerlendirdi.

GÜNDEM 28.10.2024 16:18:00 0
Mudanya Belediyesi’nde takip cihazı krizi büyüyor

Mudanya Belediye yönetiminin, işçilere takip cihazı takması yankı uyandırırken, Genel İş Sendikası 1 No lu Şube Sekreteri Hasan Özdemir, Kanal 16’ya konuştu. Özdemir, Mudanya Belediye yönetiminin sahada çalışan personele takip cihazı taktırdığını, olayı duyar duymaz cihazları iade ettiklerini kaydetti. Yaşanan hadisenin insan haklarına aykırı olduğunu belirten Özdemir, “Takip cihazlarını geri verdikten sonra, belediye yönetimi, toplu sözleşmedeki 980 lira olan yevmiye teklifini, 930 liraya düşürdü” dedi.

 

“KEMERİNİZE BAĞLAYIN, CEBİNİZDE GEZDİRİN”

 

Mudanya Belediyesi’nde eşine az rastlanır bir gelişme yaşanıyor. Mudanya Belediye yönetimi, sahada çalışan işçilerine takip cihazı taktırdı. Konuyla ilgili Kanal 16’ya konuşan Genel İş Sendikası 1 Nolu Şube Sekreteri Hasan Özdemir, “Sahada çalışan park bahçeler, temizlik, fen işleri çalışanlarımıza takip cihazı verip, cihazları kemerlerine bağlamalarını, yanlarında gezdirmeleri ve ceplerinde dolaştırmalarını istediler. Sendika olarak, olayı duyar duymaz, işçilerimizin üzerindeki cihazları söküp, idareye iade ettik. Bu hadise geçen hafta pazartesi günü oldu. Takip cihazlarını geri iade etmemiz, belediye yönetimiyle yürüttüğümüz  toplu sözleşme görüşmelerine de yansıdı. Öyle ki ertesi gün toplu sözleşmedeki 980 lira olan  yevmiye teklifini, 930 liraya düşürdüler” dedi. 

“TAKİP CİHAZI MOBBİNGTİR”

 

Takip cihazlarını kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Özdemir, 

“Bu arkadaşlarımız zaten sokaktalar. Belediyede 17 süpürgeci işçi arkadaşımız çalışıyor ve başlarında 4 amirleri var. Bir de üzerine takip cihazı takmak istediler. Bu bir mobbingtir ve insan haklarına aykırı bir durumdur. Temizlik işçilerimizin ayağından ayakkabı, kafalarında şapkaları yokken, takip cihazı takmalarının istenmesi kabul edilemez” dedi. 

BELEDİYE YÖNETİMİNDEN KOMİK SAVUNMA 

Mudanya Belediye yönetiminin işçilere takip cihazı takmalarının gerekçesini de paylaşan Özdemir, “Belediye yönetimi bize, Mudanyalıların, temizlik işçilerine büyük tepkisi olduğunu ve takip cihazı sayesinde, işçilerin ne kadar çok çalıştıklarını ispat etmek istediklerini söylediler” dedi. 

 

HABER:Mustafa ÖZDAL 

 

Mansur Yavaş: Ankara tarihinin en kurak dönemini yaşıyor

Uraloğlu: Demir yolları ara tatile hazır

Bursa'da otobüs şoförü kar topu atan çocukları sopayla kovaladı

Yıldırım’da örnek öğrenci davranışı

İnegöl'de internet kablosunu çalan 2 kişi tutuklandı

Bursa'da tek katlı ev alev aldı

MSB’den Mehmetçik vurgusu

Şadi Özdemir’den Ankara’da Nilüfer temasları

Bursa'da yola fırlayan çocuğa çarpmamak için manevra yapan sürücü yaralandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Hepimiz adına yatıyorlar

Yıldırım Belediyesi’nden sokak hayvanlarına sıcak yuva

Kar yağışı Sapanca Gölü’ne can suyu oldu

Ahmet Davutoğlu: Komisyon raporu gecikiyor

Ali Babacan: Emekli hakkını istiyor

İntam, Tower Plaza, Carrefour: 3 proje tek kader

2025 Kayıtlardaki en sıcak üçüncü yıl oldu

Bolu’da deprem raporu: İki hastane yıkılacak

Kadın hakimi vuran savcının görev yeri şaşırttı!

Uludağ'da 3 kişinin öldüğü yangında istenen ceza belli oldu!

Nilüfer’de Durkheim söyleşisi

Osmangazi’de Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai

18. Uluslararası MEB Robot Yarışması 6-8 Mayıs’ta Antalya’da

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yarından itibaren başlıyor...

İnegöl Belediyesi’nden Oylat’ta yıllık değerlendirme buluşması

TÜİK açıkladı: Tavuk eti ve süt üretimi azaldı

İran ekonomisi dibe vurdu kriz büyüyor

Büyükşehir’den çevre için önemli iş birliği

UEDAŞ Uludağ’da 7/24 sahada

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı yaşanıyor

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; tatilciler akın etti

Yükleniyor