Mudanya Kent Konseyi’nin yeni dönem vizyonu

Mudanya Kent Konseyi Başkanı Ozan Kozan, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları ve mahalle muhtarlarının katılımıyla düzenlenen basın toplantısında Kent Konseyi’nin işleyişi hakkında bilgi verdi.

Mudanya Kent Konseyi’nin yeni dönem vizyonu
Haberi Sesli Oku
BURSA HABER 3.10.2024 11:03:00 0

31 Mart yerel seçimlerinin ardından, 24 Haziran'da yapılan Kent Konseyi seçimleriyle göreve gelen yeni yönetimin 2 Ekim'e kadar olan süreçte gerçekleştirdiği faaliyetler paylaşıldı. Ozan Kozan, ilk olarak idari yapının ve işleyişin düzenlendiğini belirtti. Ayrıca, Mudanya Kent Konseyi’nin projelerinin ilgili birimlerle paylaşıldığını ve icra organlarının hazır hale getirildiğini ifade etti.

Toplantıda, Konsey’in Çalışma Meclisleri ve Çalışma Gruplarının oluşturulduğunu belirten Kozan, bu grupların kentteki sosyal, kültürel ve ekonomik paydaşlar göz önünde bulundurularak yapılandırıldığını söyledi. Her çalışma grubunun yönergelerinin hazırlandığını ve güncellenerek aktif hale getirildiğini de ekledi.

Kozan, Konsey’e olan güvenin en büyük motivasyon kaynakları olduğunu belirterek, Cumhuriyetin 1923 ilkelerini esas alarak tüm paydaşlarla çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Ayrıca, Mudanya Kent Konseyi’nin büyüyen bir sivil toplum gücü olduğunu vurgulayan Kozan, amaçlarının Bursa sınırları içinde en başarılı Kent Konseyi olmak olduğunu ifade etti.

Başkan Ozan Kozan, başta Belediye Başkanı Deniz Dalgıç olmak üzere, Başkan Yardımcısı Baran Güneş’e, yürütme kurulu üyelerine, çalışma meclislerine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, katılımcılara verdikleri destek için minnettar olduklarını belirtti.