MUHTARLAR BİLGİLENDİRİLDİ

MADENCİLER ANILDI

MUHTARLAR BİLGİLENDİRİLDİ
kanal16.com.tr/arsiv/2014-5/18/114246121.mp4
GÜNDEM 18.05.2014 13:34:12 0

MUHTARLAR BİLGİLENDİRİLDİ

 

Kaymakamlık tarafından düzenlenen programla, yerel seçimlerin ardından mahalleye dönüşen eski köyler ve mevcut mahalle muhtarları, görevlerindeki iş ve işlemleri daha iyi yürütebilmeleri konusunda bilgilendirildi. Kurum müdürleri, muhtarlara mevzuatlar hakkında bilgiler verdi.

 

Kaymakam Ali Akça başkanlığında Sani Konukoğlu konferans salonunda düzenlenen toplantı da, daire müdürleri kurumlarının yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Toplantıya 116 mahalle muhtarı katıldı.

 

MADENCİLER ANILDI

 

Toplantı öncesinde Soma?da vefat eden madenciler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından toplantının açılış konuşmasını Kaymakam Ali Akça, Seçimlerden önce 91 köy, 4 beldemiz vardı. 123 muhtarlığa sahiptik. Köy ve belde yapılanmaları kaldırılarak mahalleye dönüştürülmesiyle 116 muhtarlığımız oldu. . Yaptığımız çalışmalarla vatandaşımızın hizmet kalitesini artırmak, vatandaşımızın hayatını kolaylaştırma konusunda gayret gösteriyoruz. Bu toplantının ana gayesi; sizlerin devlet daireleriyle olan ilişkileriniz de ne yapmanız gerektiği noktasında sizlere yardımcı olmaktır Diye konuştu.

 

BAYRAM İPTAL SADECE ÇELENK SUNULACAK

 

Soma nedeniyle milli yas ilan edildiğini hatırlatan Akça, ?19 Mayıs bayramını sadece çelenk sunma düzeyinde kutlayacağız. Diğer tüm programları da iptal ettik.? İfadelerini kullandı.

 

ÇİFTÇİYE MÜJDE

 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru ise, son yağmurlarla birlikte ilçe genelindeki bazı ürünlerde zararlar oluştuğunu ifade ederek, ?Biz yağışların ardından köylerimizde gerekli ön tespitlerimizi yaptık. Bakanlığımızın da 14 Mayıs itibariyle çıkardığı bir genelge var. Ürünler de yüzde 30?un üzerinde zarar oluşması halinde çiftçilerimizin ziraat bankası ve kooperatiflere olan borçları bir yıl ötelenecek. Tespitlerle alakalı çalışmalarımız da bu hafta itibariyle son bulacak? dedi.

Diğer kurum müdürleri ise, sırasıyla kurumları ile ilgili çalışmaları aktardı.