Muhtarlara “Kırsal Mahalle” Sunumu

Başkan Dündar, Muhtarları Bilgilendirdi

BURSA HABER 7.06.2021 13:52:00 0
Muhtarlara “Kırsal Mahalle” Sunumu

Osmangazi Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 'Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği ile kırsal mahalle statüsüne geçecek mahalle muhtarlarına yeni düzenlemeyle ilgili bilgi verdi.

 

2012 yılında yapılan düzenleme ile mahalleye dönüşen köy ve beldelere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanan ‘Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği’ ile yeniden ‘kırsal’ statüye geçme hakkı tanındı.

Osmangazi ilçesinde yeniden kırsal statüsüne geçmek için başvuru yapan köy haklarına sahip Avdancık, Bağlı, Büyükdeliller, Çaybaşı, Dağakça, Doğancı, Gökçeören, Güneybayır, Güneybudaklar, Hüseyinalan, Karaıslah, Küçükdeliller, Mürseller, Seç, Seferiışıklar, Soğukpınar, Süleymaniye, Tuzaklı, Uluçam, Yiğitali, Ahmetbey, Aksungur, Çağlayan, Gündoğdu, İsmetiye, Dereçavuş, Armutköy, Çukurca, Çeltik, Yeniceabat Mahalleleri’nin muhtarlarına, Osmangazi Belediyesi tarafından yeni yönetmelikle ilgili bilgiler verildi.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde dağ ve ova köylerinin muhtarıyla bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni düzenlemenin hayırlı olmasını diledi.

 

Geçmiş yıllarda köy statüsünde olan ve “Büyükşehir Belediyesi Kanunu” ile mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle birlikte yeniden kırsal mahalle unvanı kazandığını belirten Başkan Dündar, 'kırsal mahalle' statüsü tanınan yerleşim yerindeki vatandaşlara, bazı vergi ve harçlarda indirim ve muafiyetler sağlanacağını belirtti. Kırsal statüye geçmek isteyen mahallelerin başvuruları, Osmangazi Belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlanacak.

MSB: TSK'ya ait kargo uçağı düştü

Bursa'nın ruhu notalarda!

İmamoğlu için 828 yıldan 2352 yıla kadar hapis cezası istendi

3900 sayfalık iddianamede 402 şüpheli var

AK Parti Yıldırım'dan 71 mahallede danışma meclisi

“Bursa’nın gönlünde iz bırakan Hikmet Şahin rahmetle anılıyor

Bahçeli: "Cumhur İttifakı'nın kaderi, milletin kaderi ve devletin bekasıdır"

Yüzyılın konut projesi’ne rekor başvuru: İlk günde 936 Bin 159 kişi

Bursa'da tavuk pilav yiyen 11 tarım işçisi zehirlendi

KKTC Cumhurbaşkanı ilk ziyaretini Türkiye'ye yapacak

Bir devrimcinin ardından 87 yıl geçse de

ATIŞ Yapı'nın tüm şirketlerine kayyum atandı: TMSF'den açıklama!

Yıldırım’da Türk halk müziği rüzgârı esti

İnegöl’den Cenon’a dostluk köprüsü

Ortaokul öğrencileri, Atatürk’ü özel koreografiyle andı

CHP’nin kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

Başkanlar Atatürk'ü andı!

Bursalılar gece depremle uyandı

İznik Gölü'nde tek seferde 21 ton gümüş balığı yakalandı

Bursa'da rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında 2 tutuklama

Büyükşehir Ata'nın huzurunda

Bursaspor, Gebzespor karşısında puansız ayrıldı

Gençler Ata'nın huzurunda

Türkiye’de İlk: Lise öğrencileri tercihten önce üniversiteli oluyor

Türkiye’nin 3. Astronotu Gökhan Erdem uzay deneyimini GUHEM’de öğrencilerle paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Devlet Bahçeli ile aramızda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil"

Suriye'ye kaç kişi döndü?

Balıkesir Sındırgı’da deprem: Bursa ve çevre iller de sallandı

Yüzyılın konut projesi'ne yoğun ilgi: Başvurular yarın başlıyor

Demokrat Parti Bursa'da yeni dönem! Yeni İl Başkanı Ali Kamil Goral oldu

Yükleniyor