Tarih: 21.10.2015 14:22

Mülteciler Merkel´in tahtını sarsıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Almanya sınırına dayanan mülteciler, Merkel´in tahtını sarsmaya başladı. Alman araştırma kuruluşu İNSA, Focus dergisi için yaptığı araştırmada Alman halkının yüzde 48´inin Almanya´nın mültecilere sınırın kapatılmasını istediğini, yüzde 40´lık bir bölümün ise mültecilere kapıların açılmasını ancak bunun için sağlıklı politikalar üretilmesini istediğini ortaya koydu. Araştırmaya katılanların yüzde 65´inin mülteci politikalarının Merkel´in iktidarını sıkıntıya soktuğunu ifade ettiği belirtildi.

Almanya için Alternatif Parti (AFD) seçmenlerinin yüzde 95´inin sınırların mültecilere kapatılmasını istediği, Liberal Parti (FDP) seçmenlerinin yüzde 49´unun bu görüşe sıcak baktığı ortaya çıktı. Yeşiller Partisi mensuplarının yüzde 63´ü sınırların kapatılmasına karşı çıkarken, Sosyal Demokratlar´da bu oran yüzde 51´de kaldı. Araştırmada Hristiyan Demokrat Parti (CDU) taraftarlarının yüzde 47´si sınırların mültecilere kapatılmasına karşı çıkarken, yüzde 40´ının da sınırların kapatılması konusunda görüş belirtmeleri Başbakan Merkel´in kendi partisi içinde de mülteciler politikalarından rahatsızlığı ortaya koydu.

Ayrıca ankete katılanların yüzde 28´inin hükümetin mültecilere yönelik politikalarının doğru olduğunu kabul ederek destek verdiği belirlendi. Merkel´in mülteci politikalarından memnun olmayanların oranının ise yüzde 58 olmasının Hristiyan Demokrat Partisi´nde farklı seslerin çıkmasına neden olduğu açıklandı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —