Mustafa Varank ve Danilo Şef, koruma altındaki çocuklarla birlikte iftar yaptı

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank,İtalyan Şef Danilo Zanna'nın koruma altındaki 50 çocuk için verdiği iftar yemeği programına katıldı.

GÜNDEM 15.03.2025 12:46:00 0
Mustafa Varank ve Danilo Şef, koruma altındaki çocuklarla birlikte iftar yaptı

 

Programa TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank’ın yanı sıra Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, Bursa İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, Bursasporlu yöneticiler ve futbolcular ile basın mensupları katıldı.

 

 

“Çocuklarımızın yüzlerindeki tebessüm her türlü lezzetin üzerinde”

İftar sonrası değerlendirmede bulunan Mustafa Varank, Danilo şef ile birlikte kamera karşısına geçti. Varank açıklamasında "Danilo şefimiz beni Ramazan’dan önce aradı ve dedi ki ben Türkiye’de yaşayan İtalyan şef olarak Ramazan ayında buradaki insanlarımıza olan sevgimi göstermek için bir iftar daveti vermek istiyorum. Nasıl yapalım? dedi. Bursa’daki bu restoranında oturduk. istişare ettik. Özellikle Aile Bakanlığı’mızda misafir ettiğimiz özel evlatlarımızı bir iftarda buluşturabilir miyiz? Onlarla bir araya gelebilir miyiz? dedik. O da sağolsun bunu kabul etti ve bu akşam Aile Bakanlığımız korumasındaki biricik evlatlarımızı, yavrularımızı iftar sofrasında misafir etti. Ben Türk aileleri nazarında Danilo şefin kıymetinin ne kadar büyük olduğunu iyi biliyorum. Tüm çocuklar onu çok seviyor. Türk Milleti onu çok seviyor. Bu akşam tüm çocuklarımızla tek tek nasıl ilgilendiğini gördüm. Neden milletimizin bir İtalyan şefi bu kadar sevdiğini bizzat yaşamış oldum. Bu mübarek Ramazan ayının iklimine havasına en uygun şekilde bizleri ağırladı. İnşallah bu Türkiye’deki diğer arkadaşlarımıza da örnek olur. Ramazan ayının bu iklimini bu dayanışmayı herkese göstermek önemliydi. Elbette şefimizin yemekleri güzel ama o çocuklarımızın yüzlerinde bıraktığı tebessüm her türlü lezzetin üzerinde. Ben tekrar teşekkür ediyorum"  ifadelerine yer verdi.

İFTAR, BİRLİKTE PAYLAŞMAKTIR


Çocukları restoranında ağırlamanın kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade eden Danilo Zanna ise "Zaten konu çocuklar olunca her şey daha güzel olmalı. Çocuklar bu geceyi kalplerinde güzel bir gece olarak hatırlarlarsa, bu benim için en büyük şeref zaten. İftar bu demek. Birlikte paylaşmak demek. Zor bir günden sonra aynı sofrada oturmak ve o zorluğu o esnada birlikte unutmak çok güzel ve bereketli oluyor" dedi.


YARINLAR ÇOCUKLARIN OLACAK

Bunun üzerine Mustafa Varank "Sen Ramazan’ı da iftarı da çok iyi anlamışsın" diyerek gülümsedi. Ardından İtalyan şefe soru soran Varank, "Bu çocuklarımız seni nasıl böyle çok seviyor? Hepsi bana sordu. Sen buradasın ama Danilo şef yok. O nerede? Diye" Bunun üzerine kahkaha atan ünlü şef; "Valla bunu bilmiyorum ama mutlaka karşılıklı olan bir şey. Ben ne kadar onları sevdiysem mutlaka geri dönüşü de öyle oluyor. Hayat da zaten bunun için değil mi? Biz büyükler çalıştık. Yaptığımız tüm işlerde onlar için. Yarınlar onların olacak. Yarından önemli hiç bir şey yok. Onun için çocuklardan önemli hiçbir şey yok. İyi ki varlar. Seneye Ramazan daha büyük bir iftar yapmaktan çok mutlu olurum" diye konuştu.

 

Bursa Büyükşehir meclisinde yüksek tansiyon!

Özel halk otobüsçülerinin taleplerine Bozbey’den cevap

Başkan Özdemir: Nilüfer’in kalbi ve geleceği satılık değildir!

Bakan Gürlek Özgür Özel'in iddialarına yanıt verdi!

Bursa'da sahte içki şebekesine darbe: 7 gözaltı

İnegöl’de ani dönüş kazası: 1 yaralı

İnegöl Hayvan Pazarı’nda kotra ihalesi 08 Nisan’da

Bursa'da su sandığı asidi içti, hayatını kaybetti!

Osmangazi’de Yeşilova sokakları yenileniyor

Binlerce İnegöllü Kadir Gecesi'nde Osb Camii'nde buluştu

Bakan Şimşek: Köprü ve otoyollar satılmıyor

Başkan Yılmaz, Kuzey Makedonya’da kardeşlik sofrasında

Bursa'da araçta kilitli kalan çocuk cam kırılarak kurtarıldı

Bakan Tekin, Ramazan etkinliklerini eleştirenlere tepki gösterdi

TÜİK: Limon fiyatları rekor seviyeye ulaştı

Nilüfer’de inşaat krizini bitirecek çözüm teklifi!

Nilüfer’de bayram öncesi tatlı denetimi

Başkan Bozbey personelle bayramlaştı

Ulu Cami’de baygınlık paniği

Osmangazi’nin iftar sofrası Altınova’yı buluşturdu

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran, CHP üyeliğinden istifa etti

Bakan Uraloğlu: Türkiye bayramda hava trafiğinde rekor kıracak

Bursa’da çatı katı alevlere teslim oldu

Nilüfer’de kanlı kavganın ardından barış iftarı

Başkan Yılmaz sahur için fırının başına geçti

Büyükşehir’den Odunluk’a güçlü altyapı hamlesi

İlber Ortaylı için anma töreni düzenlendi

Kestel Belediyesi'nden çölyak hastalarına destek

Yükleniyor

loading