Müzeler eğitim üssü oluyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait müzelerin aynı zamanda okul dışı birer eğitim yuvası olarak kullanılabilmesine imkan tanıyan protokol, Başkan Alinur Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger arasında imzalandı.

BURSA HABER 25.02.2021 15:12:00 0
Müzeler eğitim üssü oluyor

‘Okulun Ötesinde’ adı verilen ve İtalya, İspanya, Portekiz ve Polonya’dan farklı kurumların da müdahil olduğu, öğrencilerin yaşayarak öğrenebilmelerine imkan tanıyacak proje, 30 Nisan 2023 tarihinde sona erecek.

 

Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle protokol imzalayarak, kendisine ait tüm müzeleri ‘birer okul dışı öğrenme ortamları olarak’ Bursalı çocukların hizmetine sundu. ‘Okulun Ötesinde’ adı verilen ve İtalya Müzeler Birliği’nin, İspanya’dan bir üniversitenin, Portekiz’den bir bilim merkezinin ve Polonya’dan bir okulun dahil olduğu projenin protokolü, Heykel’deki tarihi başkanlık binasında imzalandı. Protokole, Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına da Müdür Sabahattin Dülger imza attı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, belediyeye ait müzelerin günümüzde teknolojik unsurlarla donatılarak faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti. Bu durumun müzeleri ‘sadece tarihi eserlerin korunduğu ve sergilendiği yerler dışında’ eğitim-atölye çalışmalarının yapıldığı kültürel merkezler konumuna taşıdığını vurgulayan Başkan Aktaş, “Bu kapsamda, ‘müzelerin okul dışı öğrenme alanları olmalarından hareketle’ yine İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle gerçekleştirdiğimiz ‘Drama İle Dersler Müzede’ projesiyle başarı kazandık. Şimdi ise Erasmus+ programı çerçevesinde yapılan ‘Okulun Ötesinde’ isimli projeyle öğretmenlerimiz; müzelerimizi ‘okul dışı öğrenme alanları olarak’ öğrencileriyle buluşturacak. Müzelerimiz, yeni edindikleri misyon doğrultusunda öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunacak” dedi.

Başkan Aktaş’a teşekkür

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise sağlanan imkan nedeniyle Başkan Aktaş’a teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi’yle okul dışı ortamların hazırlanması ve öğrencilerin bilgi dağarcığının geliştirilmesi noktasında keyifli bir işbirliği içerisinde olduklarını, bu anlamda Türkiye’de ilk kez ‘Drama İle Dersler Müzede’ isimli çalışmayı yine Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte hayata geçirdiklerini hatırlatan Dülger, “Drama İle Dersler Müzede çalışmasıyla 149 tarihi mekan uygulamalı eğitim alanı olarak öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştu. Ardından ‘Okulum Bursa’ isimli kitapçık hazırladık, yine Büyükşehir ile istişare halinde. Son projemizle de AB ülkeleriyle olaya bakışımız noktasında bir değerlendirmeye sahip olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Trafikte rekor ceza dönemi başladı

Bursa polisi tornavidalı gaspçıyı kıskıvrak yakaladı

DEM Parti, İmralı’dan Öcalan’ın çağrısını paylaştı

İstanbul’a var Bursa’ya yok mu?

Osmangazi’de şehit aileleri ve gaziler için anlamlı iftar

Bursa metrosunda rahatsız edici hareketler

Avcılar’da iki metrobüs çarpıştı: 4 yaralı

Bursa’da iki kardeş kanseri aynı gün yendi

İnegöl polisi yabancı uyruklu zanlıyı yakaladı

TÜİK açıkladı: İşsizlik yükselişte

İnegöl’de 70 Yaşındaki adam evinde ölü bulundu

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 firari Bursa’da yakalandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, fethin 700. yılında kenti dünyaya tanıtıyor

AK Parti’den Erdoğan’ın siyasi mücadelesine vurgu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybedenleri andı

ABD-İran müzakerelerinde 3. tur Cenevre’de başladı

Meclis’e öğrenci affı teklifi geliyor

Nilüfer Belediyesi’nden açık veri hamlesi

TCMB'nin toplam rezervleri geriledi

MHP Lideri’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğum günü jesti

Erkan Aydın iftar sofralarında halkla buluştu

Uludağ yolu zincirsiz araçlara kapalı

Kestel’de çocuklar geleceğe hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi’nden yol açma ve tuzlama çalışmaları

Sarı-kırmızılılar son 16’da İngiliz devleriyle eşleşecek

Bakan Gürlek’ten suça sürüklenen çocuklar mesajı

Yıldırım’da iftar ve sahur hizmeti 5 bin aileye ulaştı

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’in acı günü

Uludağ dünya kayakçılarını ağırlayacak

Bursa gıda sektöründen uzak pazarlara yakın markaj

Yükleniyor