Müzeler eğitim üssü oluyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait müzelerin aynı zamanda okul dışı birer eğitim yuvası olarak kullanılabilmesine imkan tanıyan protokol, Başkan Alinur Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger arasında imzalandı.

BURSA HABER 25.02.2021 15:12:00 0
Müzeler eğitim üssü oluyor

‘Okulun Ötesinde’ adı verilen ve İtalya, İspanya, Portekiz ve Polonya’dan farklı kurumların da müdahil olduğu, öğrencilerin yaşayarak öğrenebilmelerine imkan tanıyacak proje, 30 Nisan 2023 tarihinde sona erecek.

 

Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle protokol imzalayarak, kendisine ait tüm müzeleri ‘birer okul dışı öğrenme ortamları olarak’ Bursalı çocukların hizmetine sundu. ‘Okulun Ötesinde’ adı verilen ve İtalya Müzeler Birliği’nin, İspanya’dan bir üniversitenin, Portekiz’den bir bilim merkezinin ve Polonya’dan bir okulun dahil olduğu projenin protokolü, Heykel’deki tarihi başkanlık binasında imzalandı. Protokole, Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına da Müdür Sabahattin Dülger imza attı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, belediyeye ait müzelerin günümüzde teknolojik unsurlarla donatılarak faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti. Bu durumun müzeleri ‘sadece tarihi eserlerin korunduğu ve sergilendiği yerler dışında’ eğitim-atölye çalışmalarının yapıldığı kültürel merkezler konumuna taşıdığını vurgulayan Başkan Aktaş, “Bu kapsamda, ‘müzelerin okul dışı öğrenme alanları olmalarından hareketle’ yine İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle gerçekleştirdiğimiz ‘Drama İle Dersler Müzede’ projesiyle başarı kazandık. Şimdi ise Erasmus+ programı çerçevesinde yapılan ‘Okulun Ötesinde’ isimli projeyle öğretmenlerimiz; müzelerimizi ‘okul dışı öğrenme alanları olarak’ öğrencileriyle buluşturacak. Müzelerimiz, yeni edindikleri misyon doğrultusunda öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunacak” dedi.

Başkan Aktaş’a teşekkür

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise sağlanan imkan nedeniyle Başkan Aktaş’a teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi’yle okul dışı ortamların hazırlanması ve öğrencilerin bilgi dağarcığının geliştirilmesi noktasında keyifli bir işbirliği içerisinde olduklarını, bu anlamda Türkiye’de ilk kez ‘Drama İle Dersler Müzede’ isimli çalışmayı yine Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte hayata geçirdiklerini hatırlatan Dülger, “Drama İle Dersler Müzede çalışmasıyla 149 tarihi mekan uygulamalı eğitim alanı olarak öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştu. Ardından ‘Okulum Bursa’ isimli kitapçık hazırladık, yine Büyükşehir ile istişare halinde. Son projemizle de AB ülkeleriyle olaya bakışımız noktasında bir değerlendirmeye sahip olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Firari hükümlü, 240 saatlik kamera görüntüsü izlenerek yakalandı

Tiyatroseverler Osmangazi’de unutulmaz bir gece yaşadı

İnegöl Belediyesi THM Korosu salonu coşturdu

TFF’den Bursaspor’a ceza! PFDK kararı açıklandı

Avukat Çokal: “Bilirkişi heyeti gerekçesiz değiştirildi rapor sorumlulukları içermiyor”

İnegöllü sporcu Emre Doğan Türkiye Şampiyonu oldu

Özbekistan Büyükelçisi Khaydarov, BTSO’da iş dünyasıyla buluştu

Nilüfer’e veda Osmangazi’ye merhaba

AK Parti Kadın Kolları: “Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur”

Yenişehir’de ekmek zammına tepki: “Bu karar belediyemizin değil"

Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan suç örgütü iddianamesi kabul edildi

Papa Leo’nun İznik ziyareti öncesi güvenlik seferberliği

Nilüfer Belediyesi voleybol turnuvasında zirve belli oldu

Osmangazi’de gıda alarmı: Denetimler sıklaştırıldı

Osmangazi’den kadına yönelik şiddetle mücadelede örnek adım

Öğle yemeği yiyen 20 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Osmangazi’de 24 Kasım coşkusu: "Başkan Aydın annesini ve öğretmenleri unutmadı”

Özgür Özel: "Öğretmenlik sabrın, adaletin ve umut üretmenin adıdır”

Çevre Bakanlığı’ndan devrim toprak rantının sonu

Türkiye’nin nüfusu açıklandı

Kış Spor Okulları’nda Sertifika Coşkusu

Motorine indirim geliyor

Gazze’de can kaybı 69.756 oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasına çok güçlü biçimde sahip çıktık

Dünya cantık günü!

Osmangazi Belediyesi’nden çocuklara haklarını öğreten atölye

Nilüfer Belediyespor Avrupa’da son 16’ya yükseldi

CHP’nin 39. Olağan Kurultayı 28–30 Kasım’da yapılacak

Geleceğin Bursa’sı planlanıyor

Oteldeki yangında ölen eski milli kayakçının ailesinden 10 milyon dolarlık masraf, ‘tazminat’ olarak istendi

Yükleniyor