Müzeler eğitim üssü oluyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait müzelerin aynı zamanda okul dışı birer eğitim yuvası olarak kullanılabilmesine imkan tanıyan protokol, Başkan Alinur Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger arasında imzalandı.

BURSA HABER 25.02.2021 15:12:00 0
Müzeler eğitim üssü oluyor

‘Okulun Ötesinde’ adı verilen ve İtalya, İspanya, Portekiz ve Polonya’dan farklı kurumların da müdahil olduğu, öğrencilerin yaşayarak öğrenebilmelerine imkan tanıyacak proje, 30 Nisan 2023 tarihinde sona erecek.

 

Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle protokol imzalayarak, kendisine ait tüm müzeleri ‘birer okul dışı öğrenme ortamları olarak’ Bursalı çocukların hizmetine sundu. ‘Okulun Ötesinde’ adı verilen ve İtalya Müzeler Birliği’nin, İspanya’dan bir üniversitenin, Portekiz’den bir bilim merkezinin ve Polonya’dan bir okulun dahil olduğu projenin protokolü, Heykel’deki tarihi başkanlık binasında imzalandı. Protokole, Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına da Müdür Sabahattin Dülger imza attı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, belediyeye ait müzelerin günümüzde teknolojik unsurlarla donatılarak faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti. Bu durumun müzeleri ‘sadece tarihi eserlerin korunduğu ve sergilendiği yerler dışında’ eğitim-atölye çalışmalarının yapıldığı kültürel merkezler konumuna taşıdığını vurgulayan Başkan Aktaş, “Bu kapsamda, ‘müzelerin okul dışı öğrenme alanları olmalarından hareketle’ yine İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle gerçekleştirdiğimiz ‘Drama İle Dersler Müzede’ projesiyle başarı kazandık. Şimdi ise Erasmus+ programı çerçevesinde yapılan ‘Okulun Ötesinde’ isimli projeyle öğretmenlerimiz; müzelerimizi ‘okul dışı öğrenme alanları olarak’ öğrencileriyle buluşturacak. Müzelerimiz, yeni edindikleri misyon doğrultusunda öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunacak” dedi.

Başkan Aktaş’a teşekkür

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise sağlanan imkan nedeniyle Başkan Aktaş’a teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi’yle okul dışı ortamların hazırlanması ve öğrencilerin bilgi dağarcığının geliştirilmesi noktasında keyifli bir işbirliği içerisinde olduklarını, bu anlamda Türkiye’de ilk kez ‘Drama İle Dersler Müzede’ isimli çalışmayı yine Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte hayata geçirdiklerini hatırlatan Dülger, “Drama İle Dersler Müzede çalışmasıyla 149 tarihi mekan uygulamalı eğitim alanı olarak öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştu. Ardından ‘Okulum Bursa’ isimli kitapçık hazırladık, yine Büyükşehir ile istişare halinde. Son projemizle de AB ülkeleriyle olaya bakışımız noktasında bir değerlendirmeye sahip olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Fabrikanın altıncı hissi: Geleceği öngören akıllı fabrikalar

İşte yeni Kocayayla!

Yıldırımlılar tiyatroda buluştu

Atlas Çağlayan'ın ailesine savcılık tarafından koruma talep edildi

Bursa’da uyuşturucuya karşı eğitim

İnegöl Belediyesi çözüm merkezi’nden 260 bin çağrıya yanıt

İnegöl’de iş kazası: 1 işçi ağır yaralı

Bakan Şimşek: Enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor

Özgür Özel ile Arıkan Ankara’da bir araya geldi

Bursaspor’dan taraftara uyarı: Dolandırıcılara dikkat

Hakan Fidan: Avrupa Birliği'ne katılın diye yalvaracaklar

Osmangazi Belediyesi Sarıalan’da çocuklara renkli kış etkinliği düzenledi

Sapanca’da tartışma cinayetle bitti

İstanbul Bağcılar’da şüpheli zehirlenme: 3 ölü 1 ağır yaralı

Antalya Büyükşehir’e yolsuzluk soruşturmasında iddianame hazır

Dağ havası lüks, karın bedeli ağır

Diyarbakır Emniyeti önündeki EYP saldırısına 13 gözaltı

TÜİK: Hizmet sektöründe güven yükseldi

Büyükşehir'de güç birliği mesajı

Bursa’da kuyu temizliği can aldı

Bursaspor’da yeni hoca belli oldu

Yeşil-Beyazlılar evinde 3 golle kazandı

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın şehadetinin üzerinden 25 sene geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimize söz verdik, sözümüzü yerine getirdik

Başkan Bozbey’den Bursaspor’a tam destek

Uğur Mumcu, Bursa’da 33. yılında unutulmadı

İnegöl’de depo kazası: İşçi demirlerin altında kaldı

Uludağ'da hafta sonu yoğunluğu

Ereğli’de TIR ile otomobil çarpıştı: 2 can kaybı

Gençler Büyükşehir desteğiyle KPSS’ye hazırlanıyor

Yükleniyor