Narin cinayetinde ikinci duruşma başladı

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 15 kişinin yargılanmasına başlanıldı. Zanlıların "suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan 5'er yıla kadar hapsi isteniyor.

GÜNDEM 14.04.2025 10:07:00 0
Narin cinayetinde ikinci duruşma başladı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde, 21 Ağustos 2024’te kaybolduktan 19 gün sonra dere yatağında çuval içinde, üzeri taşlarla kapatılmış ve çalılıklar arasına gizlenmiş halde cansız bedeni bulunan 15 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir yargı süreci başladı.

Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ana davada, olayın ardından tutuklanan amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ile cesedin taşındığını itiraf eden komşu Nevzat Bahtiyar hakkında "İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.

28 Aralık’ta görülen ikinci duruşmada mahkeme heyeti; Salim, Yüksel ve Enes Güran’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, Nevzat Bahtiyar’a "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

‘Suçluyu kayırma’dan ikinci dava açıldı

Ana davanın yanı sıra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ayrı bir soruşturmada, aralarında Salim Güran’ın işçisi Mehmet Selim Atasoy ile bazı aile üyelerinin de bulunduğu 12 kişi hakkında "Suçluyu kayırma" suçundan iddianame hazırlandı. İddianame Diyarbakır 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Ayrıca tutuksuz suça sürüklenen M.G., İ.K. ve R.A. hakkında hazırlanan benzer içerikli iddianame de Diyarbakır 2’nci Çocuk Mahkemesi’nce kabul edildi. Süreç içinde iki dava dosyası birleştirildi.

Geniş güvenlik önlemleriyle adliyeye getirildiler

Tutuklu sanıklar, Diyarbakır Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nden cezaevi nakil araçlarıyla geniş güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Adliyesi’ne götürüldü.

"Suçluyu kayırma" suçlamasıyla 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istenen 15 sanığın yargılanmasına, Diyarbakır 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Dava sürecinin önümüzdeki aylarda da devam etmesi bekleniyor.

Eylülde konut satışları yüzde 6,9 arttı: 150 Bin 657 konut satıldı

Uludağ Elektrik’ten doğa dostu çözüm

Nilüfer Belediyesi’nin “Dayanışma Sofrası”na Milano’dan ödül

14 ambalajlı su üretim tesisinin bulunduğu 'su şehri' Bursa'nın içecek suyu kalmadı

Aracından inene 180 bin, ambulansa yol vermeyene 46 bin lira ceza geliyor

Podyum Park’taki kanlı hesaplaşmanın faili yakalandı

Bursa merkezli 3 ilde DEAŞ operasyonu

Bursa merkezli dev operasyon

Osmangazi’de halkla iç içe yönetim

Bursa İtfaiyesi Eylül ayında 2 bin 294 olaya müdahale etti

Bursa'da sular yeniden kesilecek

İçişleri Bakanlığı: Hız toleransı uygulaması devam ediyor

İnegölspor’dan 60 bin öğrenciye forma ve eşofman kampanyası

Ekonomi yönetimi AK Parti’ye operasyon mu yapıyor?

Bursa'nın ne kadar suyu kaldı?

Osmangazi’de meme kanserine karşı farkındalık buluşması

PRP tedavisi: Saç dökülmesine karşı doğal güç

Kabine toplanıyor: Gündem Gazze!

Bursa, 2026 Avrupa Metropol Forumu’na ev sahipliği yapacak

Atış Yapı'ya operasyon!

TFF 2. Lig’in en golcü takımı Bursaspor

İnegöl’de deterjan içen bebek tedavi altına alındı

İnegöl’de şüpheli ölüm

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Bursaspor’a Fransa engeli

Modef Expo İnegöl Mobilya Fuarı kapılarını açtı

Gazze’nin yeniden inşası 70 milyar dolara mal olacak

Nilüfer Belediyesi çalışanları filede ter döktü

Devlet Bahçeli: "Cami ne kadar bizimse Cemevi de bizimdir"

Gölbaşı Göleti 5 ayda kurudu: Kestel ve Gürsu Ovaları alarm veriyor

Turgay Erdem’den ilk görüntü!

Yükleniyor