Tarih: 24.11.2017 10:54

NATO´DAN TÜRKİYE´YE GÜVENCE

Facebook Twitter Linked-in

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye´nin tepkisine neden olan tatbikat skandalının tekrar yaşanmayacağı konusunda Türkiye´ye güvence verdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO tatbikatı sırasında yaşanan skandalla ilgili açıklama yaptı. Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde Erdoğan´dan özür dilediğini ifade etti. Stoltenberg, ?Soruşturma sürüyor. Bir daha böyle sorunların yaşanmayacağı ve sorumluların cezalandırılacağı konusunda Erdoğan´a garanti verdim" dedi.

Norveç´te 8-17 Kasım 2017 tarihleri arasında NATO Müşterek Harp Merkezi´nde düzenlenmekte olan ´Trident Javelin 2017´ isimli masa üstü tatbikatında Mustafa Kemal Atatürk´ün heykeli, fotoğrafı, tatbikat kapsamındaki kurgusal hasım ülkelerin liderleri arasında gösterildi. Yine tatbikat kapsamındaki kapalı devre haberleşme sisteminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ismi kullanılarak oluşturulan sahte bir adres üzerinden ülkemiz hasım ülkelerle işbirliği yaptığı yönünde bir izlenim oluşturuldu. Skandalın ardından NATO´dan yayınlanan özür mektubunda, Erdoğan´ın fotoğrafını koyan subayın ordudan atıldığı belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —