Nazlı Deniz Güler çocuklarla bir araya geldi

Nilüfer’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çocuk kitapları yazarı Nazlı Deniz Güler’in katılımıyla düzenlenen "Çocuklara kitap söyleşisi” ile başladı.

KÜLTÜR SANAT 21.04.2021 11:21:00 0
Nazlı Deniz Güler çocuklarla bir araya geldi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin birçoğunu pandemi şartları nedeniyle dijital ortama taşıyan Nilüfer Belediyesi, 23 Nisan haftası boyunca sürecek etkinlik programını, çağdaş çocuk edebiyatının önemli yazarlarından Nazlı Deniz Güler’in katıldığı "Çocuklara kitap söyleşisi” ile başlattı. 

2005 yılından itibaren medya sektöründe yapım ve metin yazarlığı yapan ve 2014 yılında ilk çocuk edebiyatı ürünü olan “Nar ve Elma Kurdu” isimli kitabı yayımlanan Güler, çocuk okurlarıyla internet bağlantısı üzerinden bir araya geldi. 

Nazlı Deniz Güler, 4.5.6. ve 7. sınıf öğrencilerinin katıldığı yayında, son kitabı “Çok Karanlık”ın konusu ve yazım süreci hakkında bilgi verdi. Çocuk edebiyatında korku türündeki ender önekler arasında gösterilen “Çok Karanlık”ın, insanın en normal duygularından biri olan korku unsurunu işlediğini ve kitabın yazım aşamasında kendi çocukluğundan ve tuttuğu günlüklerden beslendiğini anlatan Güler “Korku hepimizde var, yaşadığımız korkular var; ancak önemli olan, korkularımızı bilmek onlarla yüzleşmek. İnsan genellikle bilmediği şeylerden korkar” dedi.

Türkiye’nin çeşitli illerinden söyleşiye katılan çocuklar da; çocuk edebiyatı, okudukları kitaplar, takip ettikleri yazarlar ve korku duygusu ile “Çok Karanlık” hakkındaki düşüncelerini yazarla paylaştılar. 

Sıkı tedbirler nedeniyle 23 Nisan haftasını evlerinde geçirmek zorunda kalan çocuklar için hazırlanan çeşitli atölye, çevrim içi yayın ve tiyatro gösterimleri ile dolu dolu içeriğe sahip olan 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlik takvimi, Nilüfer Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilir.  

 

Yalova’da şüpheli ölüm: Denizden kadın cesedi çıktı

Büyükşehir’den üreticiye büyük destek

Epstein belgelerinde Türkiye hazımsızlığı

2026 ramazan pidesi fiyatları belli oldu

Devlet Bahçeli: "Öcalan umuda, Demirtaş yuvasına dönsün."

Kestel’e 400 milyonluk dev meyve yatırımı

BURULAŞ açıkladı: Fazla çekimler iade edilecek

Bozbey’den güvenlik görevlisine teşekkür

Motorin zammı düşürüldü

Yenişehir’de 9 ay sonra hayvan pazarı yeniden faaliyette

Bursa'da dev kaçakçılık operasyonu

Bursa’da bıçaklı kavga: 1 kişi ağır yaralı

Bursa’da fabrikada pilav yiyen 20 işçi hastanelik oldu

2026 Ocak ayı enflasyon rakamları belli oldu

Başkan Aydın’dan huzur ve bereket mesajı

Bursa Uluslararası Spor Festivali başlıyor

Başkan Şadi Özdemir’den minik Yağız Efe’ye destek çağrısı

İnegöl’e 17 yeni aile sağlığı merkezi

Bursa’da toplu ulaşıma yapılan zam yarın başlıyor: İşte yeni ücretler!

Merinos ailesi 88. yılında hasret giderdi

Trabzon’a Urfa’ya var da Bursa’ya yok mu?

İnegöl’de cinayetin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Bakan Uraloğlu: Türkiye havacılıkta 5 kat büyüdü

Tutuklu hemşire hakkında yeni şiddet görüntüleri ortaya çıktı!

Bursa’da Afet Riskini Azaltma Çalıştayı

Bursa'da bebek arabasındaki 2 milyonluk altını çaldı: O anlar kamerada!

Bursa’da çocuk hastanesinde korkutan yangın

Bursa’da öğrenciler için güvenli yol uygulaması

Sosyal medyada yeni dönem: 15 yaş altına yasak geliyor

Bursa’da rögarlar taştı, trafik durdu

Yükleniyor