Nazlı Deniz Güler çocuklarla bir araya geldi

Nilüfer’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çocuk kitapları yazarı Nazlı Deniz Güler’in katılımıyla düzenlenen "Çocuklara kitap söyleşisi” ile başladı.

KÜLTÜR SANAT 21.04.2021 11:21:00 0
Nazlı Deniz Güler çocuklarla bir araya geldi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin birçoğunu pandemi şartları nedeniyle dijital ortama taşıyan Nilüfer Belediyesi, 23 Nisan haftası boyunca sürecek etkinlik programını, çağdaş çocuk edebiyatının önemli yazarlarından Nazlı Deniz Güler’in katıldığı "Çocuklara kitap söyleşisi” ile başlattı. 

2005 yılından itibaren medya sektöründe yapım ve metin yazarlığı yapan ve 2014 yılında ilk çocuk edebiyatı ürünü olan “Nar ve Elma Kurdu” isimli kitabı yayımlanan Güler, çocuk okurlarıyla internet bağlantısı üzerinden bir araya geldi. 

Nazlı Deniz Güler, 4.5.6. ve 7. sınıf öğrencilerinin katıldığı yayında, son kitabı “Çok Karanlık”ın konusu ve yazım süreci hakkında bilgi verdi. Çocuk edebiyatında korku türündeki ender önekler arasında gösterilen “Çok Karanlık”ın, insanın en normal duygularından biri olan korku unsurunu işlediğini ve kitabın yazım aşamasında kendi çocukluğundan ve tuttuğu günlüklerden beslendiğini anlatan Güler “Korku hepimizde var, yaşadığımız korkular var; ancak önemli olan, korkularımızı bilmek onlarla yüzleşmek. İnsan genellikle bilmediği şeylerden korkar” dedi.

Türkiye’nin çeşitli illerinden söyleşiye katılan çocuklar da; çocuk edebiyatı, okudukları kitaplar, takip ettikleri yazarlar ve korku duygusu ile “Çok Karanlık” hakkındaki düşüncelerini yazarla paylaştılar. 

Sıkı tedbirler nedeniyle 23 Nisan haftasını evlerinde geçirmek zorunda kalan çocuklar için hazırlanan çeşitli atölye, çevrim içi yayın ve tiyatro gösterimleri ile dolu dolu içeriğe sahip olan 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlik takvimi, Nilüfer Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilir.  

 

Başkan Aydın, NAKEM ziyaretinde kültürel miras vurgusu yaptı

Bursa'da yola fırlayan 2 yaşındaki çocuğa araba çarptı

Yıldırım’a 100 bin metrekarelik yeni park müjdesi

Bursa’da iki ilçede su kesintisi uyarısı

Bursa’ya yeni meydan müjdesi!

GUHEM 2025 yılında 1 milyon ziyaretçi ağırladı

15 yaş altına sosyal medya yasağı düzenlemesi ay sonunda Meclis'te

Nilüfer'de “Filistin Sinema Günleri” seyirciyle buluşacak

CHP'nin 'İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde usulsüzlük' davasında ilk duruşma başladı

Devlet Bahçeli'den ABD'ye tepki: Sadece kınamıyor, lanetliyorum!

Papa 14. Leo’nun ziyareti sonrası yabancı turistler İznik'e akın etti

ABD'nin Maduro'yu alıkoymasının ardından Delcy Rodriguez Geçici Devlet Başkanı oldu

Bakan Uraloğlu: Tüm zamanların en yüksek günlük transit uçuş sayısına ulaştık

Trump’tan Venezuela olayına ilişkin açıklama: Savaş yok, seçim yok

Bursa dahil 45 ilde FETÖ baskını: 87 tutuklama

İnegöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Tartıştığı kayınbiraderini silahla vurdu

Altın ve gümüşte sert dalgalanma! Son durum ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

İnegöl Belediyesi’nden çiftçiye güçlü destek

Türkiye'nin en zeki 15 şehri listelendi: İşte Bursa'nın sıralaması...

Bursa'da çakarlı sürücüye 173bin tl ceza!

Türkiye-Portekiz diplomasisi masada

Başkan Yılmaz: Yıldırım’ı esnafla birlikte yönetiyoruz

Olumsuz havalara Büyükşehir kalkanı

Panorama 1326 ziyaretçilerine görsel şölen

Başkanı Davut Gürkan, “AK Parti, Türkiye’nin en geniş tabanlı siyasi hareketi”

797 milyonluk satış kararına tepki: Mudanyalı çiftçiler meydana indi

Smart 4–5 projelerinde vahim gerçek

Yükleniyor