Nevbahar Mübadele Yüzyıllık Sürgün’ Osmangazi’de sahnelendi

Osmangazi Sanat Tiyatrosu'nun sahnelediği ‘Nevbahar Mübadele Yüzyıllık Sürgün’ tiyatro oyunu, mübadele döneminin acı dolu hikayelerini etkileyici bir şekilde sanatseverlerle buluşturdu.

BURSA HABER 18.02.2025 12:15:00 0
Nevbahar Mübadele Yüzyıllık Sürgün’ Osmangazi’de sahnelendi

Mübadele döneminde yaşanan zorlukları etkileyici bir şekilde anlatan ‘Nevbahar Mübadele Yüzyıllık Sürgün’ tiyatro oyunu, Osmangazili sanatsever ile buluştu.

 

 

Osmangazi Sanat Tiyatrosu’nun hazırlayıp sunduğu ve RUMELİSİAD’ın katkılarıyla sahnelenen ‘Nevbahar Mübadele Yüzyıllık Sürgün’ tiyatro oyununda, yüz binlerce insanın korku ve panik içinde doğdukları toprakları terk ederek Anadolu’ya sığınması anlatıldı. Balkanlar, Ege Adaları ve Anadolu’da yaşanan büyük acıların hikayesinin ele alındığı oyun, sanatseverler tarafından çok beğenildi. Osmangazi Gösteri Merkezi’nde sahnelenen oyunu izleyen Osmangazili sanatseverler,  zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Mübadelede yaşanan acıların tatlı ve sert bir dille anlatıldığı oyun izleyenleri o günlere götürdü. Muratcan Kibiroğlu’nun yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya’nın yönettiği ‘Nevbahar Mübadele Yüzyıllık Sürgün’ oyununu, Bursa Devlet Tiyatrosu oyuncusu Serkan Çetinkaya, Ayşe Hande Gençosman, Emre Yaşa, Ayşe Dinç, Fatih Kasap ve Bilge Eylem Özgür oynadı. 

 

 

 

Mübadele döneminde yaşanan hikayelerin anlatıldığı oyuna Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir ve çok sayıda Osmangazili sanat sever katıldı. Oyun sonunda izleyiciler, yönetmen ve oyuncuları ayakta alkışladı. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, oyun sonunda yönetmen ve oyunculara teşekkür plaketi etti. 

 

 

 

Bilim Şenliği İnegöl’de kapılarını açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bursa'ya 13 bin sosyal konut yapılacak"

Yenişehir’e 12 bin kişilik tarım üssü geliyor

Yeni RTÜK Başkanı Mehmet Daniş oldu

CHP’de kim kazandı, kim kaybetti

Marsifed'den "Cumhuriyete değer katanlar" ödülü

Turizm sektörü 2050 Bursa vizyonu için buluştu

Osmangazi’de tarihi koruyan yıkım

Bursa’da konforlu ulaşım için asfalt mesaisi

CHP'nin kurultay davasına ret kararı!

Başkan Erkan Aydın’dan 1,5 yılda 35 mahalle buluşması

Ufuk Ocak kaybetmedi Bursa kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda döndü: Körfez turu sonrası 15 milyar dolarlık ticaret hedefi

Karacabey’de eş zamanlı uyuşturucu baskını

İmamoğlu ve Yanardağ’a casusluk soruşturması: Yanardağ gözaltında

Yıldırım’da kültür sanat sezonu başlıyor

İnegöl’ün ilk Kentsel Dönüşüm Projesinde 7 etaplık süreç başladı

Bursa Büyükşehir’den 800 milyon liralık filo yatırımı

1 saatlik emeğin karşılığı 100 gram et

Özgür Özel'den Lütfi Savaş'a tepki: "Beni çok az tanımış, yakından tanıtacağım kendisine"

Gıda sektöründe Bursa rüzgarı

Gazze 61 milyon ton enkazla kaplandı

Merkez Bankası faizi düşürdü

346 yıllık ulu çınar yeniden hayat buluyor

BUÜ’de “Akıllı Kampüs” dönemi başladı

Osmangazi Kitap Fuarı kapılarını açıyor

Yapay zekânın kalbi BUÜ’de attı

AK Parti Osmangazi’den muhtarlarla birlik ve beraberlik buluşması

Bursa, sağlık turizminin küresel üssü oluyor: Uluslararası zirveye geri sayım başladı

TÜBİTAK Bursa Bilim Şenliği İnegöl’de başlıyor

Yükleniyor