Nevbahar Mübadele Yüzyıllık Sürgün’ Osmangazi’de sahnelendi

Osmangazi Sanat Tiyatrosu'nun sahnelediği ‘Nevbahar Mübadele Yüzyıllık Sürgün’ tiyatro oyunu, mübadele döneminin acı dolu hikayelerini etkileyici bir şekilde sanatseverlerle buluşturdu.

BURSA HABER 18.02.2025 12:15:00 0
Nevbahar Mübadele Yüzyıllık Sürgün’ Osmangazi’de sahnelendi

Mübadele döneminde yaşanan zorlukları etkileyici bir şekilde anlatan ‘Nevbahar Mübadele Yüzyıllık Sürgün’ tiyatro oyunu, Osmangazili sanatsever ile buluştu.

 

 

Osmangazi Sanat Tiyatrosu’nun hazırlayıp sunduğu ve RUMELİSİAD’ın katkılarıyla sahnelenen ‘Nevbahar Mübadele Yüzyıllık Sürgün’ tiyatro oyununda, yüz binlerce insanın korku ve panik içinde doğdukları toprakları terk ederek Anadolu’ya sığınması anlatıldı. Balkanlar, Ege Adaları ve Anadolu’da yaşanan büyük acıların hikayesinin ele alındığı oyun, sanatseverler tarafından çok beğenildi. Osmangazi Gösteri Merkezi’nde sahnelenen oyunu izleyen Osmangazili sanatseverler,  zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Mübadelede yaşanan acıların tatlı ve sert bir dille anlatıldığı oyun izleyenleri o günlere götürdü. Muratcan Kibiroğlu’nun yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya’nın yönettiği ‘Nevbahar Mübadele Yüzyıllık Sürgün’ oyununu, Bursa Devlet Tiyatrosu oyuncusu Serkan Çetinkaya, Ayşe Hande Gençosman, Emre Yaşa, Ayşe Dinç, Fatih Kasap ve Bilge Eylem Özgür oynadı. 

 

 

 

Mübadele döneminde yaşanan hikayelerin anlatıldığı oyuna Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir ve çok sayıda Osmangazili sanat sever katıldı. Oyun sonunda izleyiciler, yönetmen ve oyuncuları ayakta alkışladı. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, oyun sonunda yönetmen ve oyunculara teşekkür plaketi etti. 

 

 

 

Artık girişler paralı oluyor: Uludağ Üniversitesi’nde HGS dönemi!

"Tağut!": Radikal grupların can simidi

Bursaspor deplasmandan galibiyetle dönüyor

Erdoğan: "Hitler özentisi tiplerin kuyruk acısı hiç geçmeyecek"

Yenişehir eski belediye başkanı Mehmet Kaya’ya son görev

CHP merkez ilçelerde kıran kırana mücadele

Bursa'da anız yangını; 30 dönümlük alan zarar gördü

Bursa basınının deneyimli ismi Büyükşehir Belediyesi’nde

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Bozbey: "Baba ocağındayız, evimizdeyiz!"

AFAD gönüllü sayısı 1,6 milyonu geçti

“Osmangazi95” projesiyle sağlıklı nesiller yetişiyor

11.Akçalar-Fadıllı İncir Festivali’nde lezzet şöleni

“Fütursuz Denemeler” sergisi Nilüfer’de

Bursalı tekstilciler, Suudi Arabistan pazarında yeni iş birliklerinin kapısını araladı

CHP kurultay davası ertelendi

Bursaspor tekrar zirvede

CHP kurultay iptal davası başladı

Yükleniyor