Tarih: 24.10.2024 12:04

Nilüfer Belediyesi’nde bütçe krizi: Bağışların arkasındaki gerçek nedir?

Facebook Twitter Linked-in

MHP Grubu ayrıca 2025 yılı bütçesinde yer alan 1 milyar 520 milyon liralık bağış kalemiyle ilgili de kamuoyunun bilgilendirilmesini talep etti.

MHP Grup Sözcüsü Özgür Top, geçtiğimiz günlerde yapılan ve 2025 yılı bütçesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, 9 milyar 200 milyon liralık gelir bütçesi ve 8 milyar 300 milyon liralık gider bütçesinin gerçekçi olmadığını belirtti. Ayrıca, Nilüfer Belediyesi’nin personel maaşlarını ödemekte yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Özgür Top, "2024 yılında yaklaşık 3 milyar 500 milyon lira olarak planlanan bütçeye rağmen ek bütçelerle borçlanmaya gidildi. Bugün, Nilüfer Belediyesi, personel maaşlarını zamanında ödeyemeyen bir duruma gelmiştir. Mazbatayı aldığınız günde 1 milyar 134 Milyon olan borç yükü, haziran ayında 1 Milyar 400 Milyon TL ye ulaşırken geçtiğimiz ay istemiş olduğunuz 2 Milyar TL lik ek bütçe talebi gelinen noktanın tüm açıklığı ile kamuoyuyla paylaşılmasını zorunlu kılmaktadır" dedi.

"Bağışların Kaynağı Açıklanmalı"


Özgür Top, 2 milyar liralık ek bütçenin 1 milyar lirasının bağışlardan oluşmasının kamuoyunda tartışmalara neden olduğunu vurguladı. Özgür Top, "Kamuoyu, bu bağışların kimler tarafından yapıldığını ve ne karşılığında verildiğini merak etmektedir. Bu konuda şeffaf bir açıklama yapılması elzemdir" ifadelerini kullandı.

MHP ve AK Parti grupları, bütçeye ret oyu verirken, Nilüfer Belediyesi'nin 2025 yılı bütçesi CHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —