Nilüfer Meclisi’nde 20 dakikalık ara büyük krizi önledi

...

BURSA HABER 8.01.2026 12:36:00 0
Nilüfer Meclisi’nde 20 dakikalık ara büyük krizi önledi

Dün akşam Nilüfer Belediye Meclisi’nin yılın ilk oturumu sırasında ender rastlanan bir hadiseye tanık olduk.

Olay kısaca şöyle:

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, CHP’li bir meclis üyesinin önergesi gündeme geldi.

Önerge, Nilüfer Belediyesi’nin mülkiyetinde olan iş yerlerinden toplanacak kira gelirleri işlemleri için bir derneğe yetki verilmesini içeriyor. 

Ancak Mehmet Aydın Saldız’ın başını çektiği CHP’li 5 belediye meclis üyesi önergenin ilgili komisyonda görüşülmesini talep ederken, CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir direkt görüşülmesini istedi.

Yani CHP grubu, önerge konusunda bölündü. 

Özdemir talebini, “Arkadaşlar, ilçemizdeki mülklerinin kira artış oranını belirlemek için biran önce bu önergenin geçmesi gerekiyor. Önerge komisyona çekilirse, hukuksuz işlem bir süre daha devam edecek. Bu nedenle bu akşam görüşelim” sözleriyle açıkladı.

CHP içindeki görüş ayrılığına tanık olan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hasan Türksel, CHP’li üyelere “Arkadaşlar, belediye başkanınız sizden bir şey rica ediyor, kabul etmiyorsunuz. Çok ayıp ediyorsunuz” diyerek dalgasını geçti.

Önergenin komisyona çekilmesini isteyen CHP’li meclis üyeleri geri adım atmayınca Başkan Özdemir, oturuma ara vererek, önerge muhaliflerini ikna etme yoluna gitti.

Yaklaşık 20 dakikalık arada Başkan Özdemir ve meclis üyeleri, konuyu aralarında tartıştılar.

Aranın ardından yeniden oturuma dönüldü ve ilgili önergenin görüşülmesine geçilmeden önce ikinci yoklama alındı.

CHP grubundan Mehmet Aydın Saldız, yoklamadan  saniyeler önce oturumu terk etti ve yüksek sesle mazeretli sayılmasını istedi.

Önerge, AK Parti ve MHP grubunun ret, CHP grubunun kabul reyleriyle oy çokluğuyla geçti.

Yani Özdemir, 20 dakikalık arada,  biri hariç önergeye karşı çıkan meclis üyelerinin tamamını ikna etmişti.

Söz konusu önerge bağıtlandı ama CHP ve AK Parti grubu arasında atışma yaşandı.

Aradan önce önergenin direkt görüşülmesine itiraz eden CHP’li Yücel Akbulut, AK Partili Hasan Türksel’in,Belediye başkanınızın ricasını kabul etmeyerek ayıp ediyorsunuz” sözlerini hatırlatarak, Türksel’in söyledikleriyle, yaptıklarının çelişkisine dikkat çekti.

Nitekim Türksel, bir yandan CHP’lileri, Başkan Özdemir’in ricasını kabul etmemekle suçlarken, diğer yandan Cumhur İttifakı üyeleri Özdemir’in desteklediği önergeye ret oyu vermişti. 

Akbulut,  “Beklediğiniz olmadı” diyerek, AK Parti grubunun CHP’ye nifak sokmaya çalıştığını da ima etti.

Hasan Türksel ise, “Ben espri yaptım” dedi ama Akbulut, “Biz esprinize gülmedik” yanıtını verdi. 

Gelişme kısaca böyle. 

Dünkü oturum, CHP içinde bir krize dönüşmeden atlatıldı ancak öyle anlaşılıyor ki Meclis’te sayıları az da olsa Başkan Özdemir’e muhalif bir CHP’li grup var.

Saldız’ın oturumu terk etmesi ise protesto olarak yorumlanabilir. 

Dün akşam kriz atlatıldı ancak Cumhur İttifakı üyelerine de siyasi malzeme verildi.

CHP’li bazı meclis üyelerinin başkanlarının desteklediği önergeye itiraz etmeleri ve  Saldız’ın oturumu terk etmesi, CHP’nin birlik ve beraberliğine zarar veriyor.

Dahası, gelecekte başka krizlerin de yaşanabileceğinin işaretini veriyor.

Meclis toplantısının ardından Başkan Özdemir’e, söz konusu önergenin neden parti grubunda görüşülmediğini sordum.

Özdemir, parti grubunun bir gün önce toplandığını, yetki devri yaptıkları derneğin ise bu sabah kurulduğunu söyledi.

Özdemir, önergenin 2 kez değişen mevzuat değişikliği nedeniyle yasal açıdan  zorunlu olduğunu da savundu.   

 

 

 

 

MUSTAFA ÖZDAL

Yenişehir’de bayram öncesi temizlik seferberliği

Bursa’da bayram trafiğine havadan sıkı denetim

UEDAŞ'dan bayramda kesintisiz hizmet!

Bursa'da 8 katlı binada yangın paniği

İnegöl protokolü bayramlaşma töreninde bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Bursa’da kontrolden çıkan otomobil prefabrik yapıya girdi

Nilüfer’de bayramlaşma geleneği sürdü

İnegöl’de kamyon devrildi: 2 yaralı

Bursa protokolü bayramlaşmak için bir araya geldi

Başkan Aydın, Osmangazi Belediyesi personeliyle bayramlaştı

Başkan Yılmaz, belediye çalışanlarıyla bayramlaştı

CHP Bursa’dan hastane alanı satışına tepki

Başkan Özel, öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Bursa'da trafikte yol verme kavgası kameraya yansıdı!

BESAŞ baklavasına bayram öncesi yoğun ilgi

Bursa'da bayram arifesinde feci kaza: 7 yaralı

Bursa'da çatışma sonrası operasyon: 4 şüpheli yakalandı

Bursa’da iki ilçede su kesintisi!

Başkan Bozbey’den şehit aileleri ve gazilere vefa sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Altaylı’ya geçmiş olsun telefonu

Başkan Yılmaz’dan şehit ailelerine ziyaret

İnegöl'de 15 yıl hapis cezası bulunan firari dolmuşta yakalandı

Bursa’da Çanakkale Şehitlerine vefa

İnegöl'de genç sürücü ölümden döndü

İnegöl Kaymakamlığı’ndan yetim ve öksüz öğrencilere bayram hediyesi

Galatasaray, Liverpool’u elerse geliri 66 Milyon Euro’ya çıkacak

İnegölspor, Koray Palaz ile Anlaştı

İnegöl'de kontrolden çıkan tır yol kenarına devrildi

Hem vatandaşı soy hem de devlete diren!

Yükleniyor

loading