Nilüfer'de genç yetenekler sahne aldı

Yarışmaya 49 grup, 211 öğrenci katıldı

BURSA HABER 20.04.2025 13:07:00 0
Nilüfer

Nilüfer Belediyesi’nin gençleri müzikle buluşturmak ve yeteneklerini sergilemelerine olanak tanımak amacıyla düzenlediği Nilüfer Liseli Gençler Arası Müzik Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl 14.’sü düzenlenen yarışmada, genç yetenekler sahne deneyimi yaşama fırsatı buldu.

Mix Müzik ve Akademix sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlik, Nazım Hikmet Kültürevi’nde büyük bir katılımla yapıldı. Yarışmaya, 211 öğrenciden oluşan 49 grup başvurdu. Yapılan ön elemenin ardından finale kalan 27 grup, jüri ve izleyiciler karşısında en iyi performanslarını sergiledi.

Etkinliğe Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman’ın yanı sıra öğrenciler, veliler, okul yöneticileri ve öğretmenler de yoğun ilgi gösterdi. Genç müzisyenleri akademisyenler, müzik öğretmenleri ve sanatçılardan oluşan jüri değerlendirdi. Jüri üyeleri arasında sevilen sanatçı Paptircem de yer aldı.

Yarışmanın ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, yarışmanın ilk dönemlerinden bu yana gösterdiği gelişimden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erman, “Gençlere fırsat vermek ve sahne deneyimi yaşatmak için bu yarışmayı düzenliyoruz. Bizler, bilimi ve sanatı kullanarak mücadele etmeyi biliyoruz. Sanat da bunun için iyi bir fırsat” dedi. Ayrıca yarışmada dereceye giren grupların, Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstrümanları Müzesi'nde sahne alacağını da sözlerine ekledi.

Yarışmada "En İyi Orkestra" ödülünü Barış Orkestra kazanırken, "En İyi Solist" ödülünü Ceylin Dağlar, "En İyi Beste" ödülünü "Yabancı" adlı parçayla Çöl The Band aldı. "En İyi İkili" ödülünü Nefes, "En İyi Üçlü" ödülünü Şahinkaya Trio, "En İyi Dörtlü" ödülünü ise Jazzberry Jam kazandı. Alt kategorilerde ise "En İyi Basçı", "En İyi Gitarcı", "En İyi Klavyeci", "En İyi Davulcu" ve "En İyi Alternatif Enstrüman" ödülleri sahiplerini buldu. Mix Müzik Özel Ödülü’nü ise Zenith Grubu almaya hak kazandı.

Yarışmanın ardından sahneye çıkan Paptircem, genç müzikseverlere unutulmaz bir konser verdi. Katılımcılar, sanatçının keyifli performansı eşliğinde doyasıya eğlendi.

Güldüren: “Bu kulüp benim yuvam”

Milli Savunma Teknolojileri tek çatıda: Çelik Kubbe

Bursaspor Babaoğlu ile yollarını ayırdı

Ferdi Zeyrek soruşturmasında 3 tutuklama

Osmangazi’de şok emlak vergisi tahsilat oranları!

Siyasi retoriğin yeni ustası Ağıralioğlu izlenimlerim

Ağıralioğlu: "Yapacaklarımızı, AK Parti iktidarının yapamadıkları üzerine kurguluyoruz!"

Çukurca Spor Tesisi’nin temeli atıldı

İran-israil gerilimi yakıta zam getirdi!

Yıldırım'da tarih canlanıyor

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu: "İran’da nükleer sızıntı var"

Zeytinlikteki kulübede çıkan yangına helikopterle müdahale edildi

Talaş emme makinesine sıkışan işçiyi itfaiye kurtardı

Vali Ayyıldız: “Jandarma milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip”

Parmağını musluk aynasına sıkıştıran 5 yaşındaki çocuğu itfaiye kurtardı

İran gece boyunca İsrail’i vurdu:3 Ölü 91 yaralı

600 bin kamu işçisi için hükümetin zam teklifi belli oldu

Osmangazi Belediyesi bütçede 3 puan artıya geçti

Erkan Aydın: Sorunları yerinde çözeceğiz

Bursa AB Bilgi Merkezi gençlere sürdürülebilirlik bilinci aşıladı

Keles'e arıtma tesisi açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Netenyahu dünyayı felakete sürüklüyor”

Otomobile çarpan motosikletteki 2 arkadaş ağır yaralandı

Başkan Aydın’dan Arkeopark müjdesi

Bursa Uluslararası Spor Festivali’ne 100 bin sporcu katıldı

Kaptan Özek Bursaspor'a veda etti

Gram altın rekor kırdı

Çelik: "İsrail İran’a saldırarak tüm bölgeyi ateşe atan vahşi ve barbar saldırılarına yenisini ekledi"

İran Genelkurmay Başkanı ve Devrim Muhafızları Komutanı öldürüldü

İsrail İran'ı vurdu

Yükleniyor