Podyum Davet’te gerçekleşen iftara, Başkan Özdemir ve eşi Nuray Özdemir’in yanı sıra başkan yardımcıları, meclis üyeleri, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, siyasi parti temsilcileri, Bursa ve Nilüfer Muhtarlar Dernekleri başkanları, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Mustafa Berkay Aydın ve mahalle muhtarları katıldı. Nilüfer Belediyesi din görevlisi Mehmet Çelebi’nin duasıyla oruçlar açıldı.

Başkan Özdemir, Ramazan ayının kardeşlik ve dayanışma iklimine dikkat çekerek, farklı siyasi görüşlerin aynı masada bulunmasının büyük bir değer olduğunu belirtti. Nilüfer’in temel hedefinin katılımcı bir yönetim modeli kurmak olduğunu vurguladı ve “Siyasi görüşü, inancı, mezhebi ne olursa olsun herkese ait bir Nilüfer yaratıyoruz” dedi.

Meclisteki uyumlu çalışma ortamından memnuniyetini dile getiren Özdemir, yol gösterici eleştirilerin hata payını azalttığını ve nezaketin her zaman ön planda tutulduğunu söyledi.
Başkan Özdemir, katılımcı yönetim modeline dikkat çekerek, muhtarlar ve mahalle komitelerinin görüşlerinin merkezde olduğunu aktardı. “İstiyorum ki mahalle komitelerinin onayı olmadan o mahalleye bir şey yapmayalım” ifadelerini kullandı. Nilüfer’in diğer bölgelere kıyasla katılımcı fikir geliştirme konusunda ileri seviyede olduğunu ekledi.

Konuşmasının sonunda o gün ve yakın tarihte doğum günü olan muhtarlar ve meclis üyeleri sahneye davet edilerek kutlandı. Başkan Özdemir, davetlilere aileleri ve sevdikleriyle mutlu bir yaşam diledi ve kardeşlik sofrasına katılan herkese teşekkür etti.
Bursa ve Nilüfer Muhtarlar Derneği başkanları ise birlik ve beraberliğin arttığı bu ayda yapılan organizasyondan memnuniyetlerini dile getirdi ve hizmet üretmeye devam edeceklerini vurguladı.