Nilüfer'de sanat ve kodlama atölyeleri başladı

Nilüfer Belediyesi’nin çocukların, sömestr tatilini verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamak için düzenlediği sanat ve kodlama atölyeleri başladı.

GÜNDEM 25.01.2022 13:53:00 0
Nilüfer

Nilüfer Belediyesi’nin çocukların, sömestr tatilini verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamak için düzenlediği sanat ve kodlama atölyeleri başladı.Nilüfer Belediyesi’nin sömestr tatili boyunca çocuklara yönelik ücretsiz olarak düzenlediği sanat ve kodlama atölyeleri başladı. Birçok etkinliğin yer aldığı atölyelere katılan çocuklar, yeteneklerini keşfetme ve geliştirme fırsatı bulurken, diğer bir yandan da yeni arkadaşlıklar edinip, keyifli vakit geçiriyor. Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen “Nirengi Halk Dansları”, “Ritim Atölyesi” ve “Karaoke-Zumba” atölyelerine katılan çocuklar da, eğlenceli bir gün geçirdi. Halk dansları atölyesine katılanlar, türküler eşliğinde zeybek oynamayı öğrendi.

Ritim atölyesinde de renkli anlar yaşandı. Akın Togay’ın verdiği derse katılan çocuklar ilk olarak, yeni enstrümanlarla tanıştı. Djembe, darbuka, conga, bongo, guiro, marakas ve shaker gibi farklı coğrafyalara ait enstrümanları yakından tanıyan çocuklar, bu enstrümanların nasıl kullanıldığını da öğrendi. Enstrümanları kullanarak hareketli ritim tutan çocuklar, karaoke ve zumba atölyesinde de hünerlerini sergiledi. Sevilen şarkıları seslendiren çocuklar, dans ederek de stres attılar.İlgi gören atölyelerden bir diğeri de kodlama ve modelleme atölyesi oldu. Fethiye Sosyal Yaşam Alanı’ndaki “Atölye Nilüfer Fethiye”de gerçekleştirilen ve iki gün süren atölyenin ilk gününde çocuklar, başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar kodlamanın yapılabildiği code.org sitesini tanıdı. Başlangıç seviyesindeki alıştırmaları eğitmenler eşliğinde yapan katılımcılar, atölyenin ikinci gününde kodlama yeteneklerini geliştirme fırsatı buldu. Atölyeye katılan çocuklar ayrıca, code.org sitesi içinde bulunan çeşitli oyunlar ve yarışmalar ile birlikte kodlama yeteneklerini hem eğlenceli hem de rekabetçi bir ortamda ilerletme şansı yakaladı.
Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği okuma, kodlama ve modelleme, sanat, dans ve ritim atölyeleri ile müze etkinlikleri ve film gösterimleri, sömestr tatili boyunca devam edecek.

İnegöl’de akıma kapılarak 2’nci kattan düşen işçi ağır yaralandı

Bursa'da hatalı sollama can aldı!

Bursa’da korkutan yangın: Ev küle döndü

Mezopotamya’nın kadim ezgileri Kestel’de yankılandı

Osmangazi’den çocuklara yeşil-beyaz sürpriz

Türk tenisi Bursa’da zirve yaptı

Türk mobilyası için ABD pazarı yeni sıçrama alanı olacak!

Kredi kartı limitlerinde yeni dönem başladı

İnegöl'de alkollü bisiklet sürücüsüne 11 bin TL ceza

AK Parti Bursa’da 63. İl Danışma Meclisi coşkusu

CHP'den kanun teklifi: Memura yılda 2 kez asgari ücret ikramiyesi

Sevgililer Günü’nde “Aşk Büyüsü” vurgunu: 46 milyon tl

Otoyolda korkunç ölüm... Gişelere saplandı, alev aldı!

Beyoğlu’nda 5’inci kattan düşen genç kız hayatını kaybetti

Sevgililer günü diye 112’yi arayıp pasta istedi, cezayı yedi

Türk Bayrağı’na hassasiyet ödülsüz kalmadı

Koza Han’da tahliyeye yargı freni

Nilüfer’den çevre için elektronik atık hamlesi

İnegöl’de açılışa özel 100tl kampanyasında izdiham oluştu

Kent Akademisi’nden LÖSEV’e sevgi bağışı

Sevgililer Günü’nde Bursaspor’a koştular

Bursa’da Ramazan bereketi başlıyor

Bursa polisinden çocuklara anlamlı etkinlik

Ebru Gündeş’in Riyad konser ücreti gündem oldu

BURULAŞ’tan bakım çalışması

Osmangazili çocuklara Uludağ sürprizi

Bursa’da uyuşturucu ağı çökertildi: 84 tutuklama

Maskeli hırsızlar İznik’te yakalandı

Başkan Erol'dan örnek davranış: "Bir ünite kan, bir hayat"

Ev hanımlarına emeklilik için ilk adım TBMM’de

Yükleniyor