Nilüfer'de sanat ve kodlama atölyeleri başladı

Nilüfer Belediyesi’nin çocukların, sömestr tatilini verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamak için düzenlediği sanat ve kodlama atölyeleri başladı.

GÜNDEM 25.01.2022 13:53:00 0
Nilüfer

Nilüfer Belediyesi’nin çocukların, sömestr tatilini verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamak için düzenlediği sanat ve kodlama atölyeleri başladı.Nilüfer Belediyesi’nin sömestr tatili boyunca çocuklara yönelik ücretsiz olarak düzenlediği sanat ve kodlama atölyeleri başladı. Birçok etkinliğin yer aldığı atölyelere katılan çocuklar, yeteneklerini keşfetme ve geliştirme fırsatı bulurken, diğer bir yandan da yeni arkadaşlıklar edinip, keyifli vakit geçiriyor. Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen “Nirengi Halk Dansları”, “Ritim Atölyesi” ve “Karaoke-Zumba” atölyelerine katılan çocuklar da, eğlenceli bir gün geçirdi. Halk dansları atölyesine katılanlar, türküler eşliğinde zeybek oynamayı öğrendi.

Ritim atölyesinde de renkli anlar yaşandı. Akın Togay’ın verdiği derse katılan çocuklar ilk olarak, yeni enstrümanlarla tanıştı. Djembe, darbuka, conga, bongo, guiro, marakas ve shaker gibi farklı coğrafyalara ait enstrümanları yakından tanıyan çocuklar, bu enstrümanların nasıl kullanıldığını da öğrendi. Enstrümanları kullanarak hareketli ritim tutan çocuklar, karaoke ve zumba atölyesinde de hünerlerini sergiledi. Sevilen şarkıları seslendiren çocuklar, dans ederek de stres attılar.İlgi gören atölyelerden bir diğeri de kodlama ve modelleme atölyesi oldu. Fethiye Sosyal Yaşam Alanı’ndaki “Atölye Nilüfer Fethiye”de gerçekleştirilen ve iki gün süren atölyenin ilk gününde çocuklar, başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar kodlamanın yapılabildiği code.org sitesini tanıdı. Başlangıç seviyesindeki alıştırmaları eğitmenler eşliğinde yapan katılımcılar, atölyenin ikinci gününde kodlama yeteneklerini geliştirme fırsatı buldu. Atölyeye katılan çocuklar ayrıca, code.org sitesi içinde bulunan çeşitli oyunlar ve yarışmalar ile birlikte kodlama yeteneklerini hem eğlenceli hem de rekabetçi bir ortamda ilerletme şansı yakaladı.
Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği okuma, kodlama ve modelleme, sanat, dans ve ritim atölyeleri ile müze etkinlikleri ve film gösterimleri, sömestr tatili boyunca devam edecek.

Davut Gürkan: "12 Eylül utanç vesikasıdır!"

Lastiği patlayan hafif ticari araç alt geçide girdi, sürücü yaralandı

Osmangazi’de Bursa’nın kurtuluşu 103’üncü yılında anıldı

Gürsel Tekin: "Biz Aziz İhsan'lara yenilmeyeceğiz!"

Altınşehir ve 23 Nisan’da kaldırım işgallerine karşı kapsamlı denetim

Kremlin: Rusya-Ukrayna barış müzakereleri durdu

İmamoğlu 'sahte diploma' davasında ilk kez hakim karşısında

Bursaspor biletleri satışa çıktı

Bahçeli: "Ahmet Türk göreve iade edilmeli!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bugün bize düşen görev, bu büyük mirası korumak!"

Seyyar kokoreç minibüsü alev alev yandı

Erkan Aydın’dan Bursaspor’a moral ziyareti

Çilek’ten yeni reklam filmi: “Her hayale yer var”

Bursa CHP’de Kılıçdaroğlu ekibi liste yapıyor!

İki belediye başkanı daha AK Parti'ye geçti

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

CHP’nin İstanbul İl Kongresi iptal talebi reddedildi!

Bursa’nın kurtuluş gururu

Can Holding operasyonu sonrası TMSF'den ilk açıklama!

Bursa'da işçi servisi ile minibüs çarpıştı: 4 yaralı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne Kadir Gökçe atandı

Can Holding’e operasyon! Habertürk ve Showtv’ye el konuldu!

Uludağ Elektrik’ten dijital adımlar

Velilere özel kitap atölyesi

AYM'den, CHP kurultayı davasında 'görevsizlik' başvurusuna ret

"Bursa Taksi" yollarda!

Eyüp Turan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Basın Müşaviri oldu

İznik Gölü sahilinde el bombası bulundu!

Doğaya saygı ödülü Bursa’nın!

Kanal İnegöl-2 Mahmudiye Mahallesi'nde hayat buluyor

Yükleniyor