Nilüfer'de sanat ve kodlama atölyeleri başladı

Nilüfer Belediyesi’nin çocukların, sömestr tatilini verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamak için düzenlediği sanat ve kodlama atölyeleri başladı.

GÜNDEM 25.01.2022 13:53:00 0
Nilüfer

Nilüfer Belediyesi’nin çocukların, sömestr tatilini verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamak için düzenlediği sanat ve kodlama atölyeleri başladı.Nilüfer Belediyesi’nin sömestr tatili boyunca çocuklara yönelik ücretsiz olarak düzenlediği sanat ve kodlama atölyeleri başladı. Birçok etkinliğin yer aldığı atölyelere katılan çocuklar, yeteneklerini keşfetme ve geliştirme fırsatı bulurken, diğer bir yandan da yeni arkadaşlıklar edinip, keyifli vakit geçiriyor. Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen “Nirengi Halk Dansları”, “Ritim Atölyesi” ve “Karaoke-Zumba” atölyelerine katılan çocuklar da, eğlenceli bir gün geçirdi. Halk dansları atölyesine katılanlar, türküler eşliğinde zeybek oynamayı öğrendi.

Ritim atölyesinde de renkli anlar yaşandı. Akın Togay’ın verdiği derse katılan çocuklar ilk olarak, yeni enstrümanlarla tanıştı. Djembe, darbuka, conga, bongo, guiro, marakas ve shaker gibi farklı coğrafyalara ait enstrümanları yakından tanıyan çocuklar, bu enstrümanların nasıl kullanıldığını da öğrendi. Enstrümanları kullanarak hareketli ritim tutan çocuklar, karaoke ve zumba atölyesinde de hünerlerini sergiledi. Sevilen şarkıları seslendiren çocuklar, dans ederek de stres attılar.İlgi gören atölyelerden bir diğeri de kodlama ve modelleme atölyesi oldu. Fethiye Sosyal Yaşam Alanı’ndaki “Atölye Nilüfer Fethiye”de gerçekleştirilen ve iki gün süren atölyenin ilk gününde çocuklar, başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar kodlamanın yapılabildiği code.org sitesini tanıdı. Başlangıç seviyesindeki alıştırmaları eğitmenler eşliğinde yapan katılımcılar, atölyenin ikinci gününde kodlama yeteneklerini geliştirme fırsatı buldu. Atölyeye katılan çocuklar ayrıca, code.org sitesi içinde bulunan çeşitli oyunlar ve yarışmalar ile birlikte kodlama yeteneklerini hem eğlenceli hem de rekabetçi bir ortamda ilerletme şansı yakaladı.
Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği okuma, kodlama ve modelleme, sanat, dans ve ritim atölyeleri ile müze etkinlikleri ve film gösterimleri, sömestr tatili boyunca devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumu saldırı altında

Trump’a suikast girişiminde bulunmuştu: Ömür boyu hapis talep edildi

Donald Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze daveti

Bursa’da yol kavgası kamerada: Önce bıçakladı, sonra 112’yi aradı

Her söz hakaret değil: İşte o liste...

Yıldırım'da tapu seferberliği

Kendini kitleyerek iş yerini ateşe verdi dumandan etkilenerek bayıldı

Venezuela Savunma Bakanı Lopez: ABD’nin saldırısında 47 asker öldü

Karne sevincine Başkan Erkan Aydın ortak oldu

Vali Gül, öldürülen Atlas'ın ailesini ziyaret etti

Bakan Tekin: Şimdi bambaşka bir Türkiye'de yaşıyoruz

Bakan Mehmet Fatih Kacır: 13 ilde 16 yeni sanayi yatırım alanı oluşturduk

Bakan Güler Hava Kuvvetleri toplantısına katıldı

AK Parti kulislerinden sızan 6 kritik seçim hamlesi

Atlas Çağlayan'ı hayattan koparan 15 yaşındaki katilin ifadesi ortaya çıktı

Kuryeler 3 gün kontak kapatacak: Zamları beğenmediler

Bursa'da karne günü liseliler birbirine girdi o anlar kamerada

Nilüfer'de pazarlar için güç birliği

Bursa Emniyeti’nden suça geçit yok

Kız kardeşini öldürüp, annesini yaralayan kişi intihar etti

Bursa'da çay ocağında yangın çıktı

İran'da protestolarda ölü sayısı 3 bini aştı

Özgür Özel: Emekli maaşı için iyileştirme önergesi vereceğiz

Şizofreni hastası, babasını öldürdü

Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yıldız: Edirne Sarayı 2027 sonunda tamamlanacak

Karne sevinci Yıldırım’da şenliğe dönüşüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi

İstanbul Havalimanı'nda yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor

Başkan Şadi Özdemir’den final haftasında gençlere moral

Bakan Fidan, Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen ile bir araya geldi

Yükleniyor