Nilüfer’de sendika krizi! Belediye-İş suç duyurusunda bulundu!

Bursa Nilüfer Belediyesi'nde çalışan Belediye-İş Sendikası üyeleri, sendikal tercih haklarının baskı ve işten çıkarma tehditleriyle engellenmek istendiğini iddia etti.

Nilüfer’de sendika krizi! Belediye-İş suç duyurusunda bulundu!
Haberi Sesli Oku
BURSA HABER 11.09.2024 16:19:00 0

Belediye-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, üyelerinin anayasal sendika seçme hakkının baskı altına alındığı ve sendika temsilcilerinin işyerlerinde üyelerle görüşmesinin özel güvenlik görevlileri tarafından engellendiğini iddia etti.

Sendika yönetimi, belediye bünyesindeki müdürlerin ve amirlerin işçilere baskı uygulayarak, Belediye-İş üyelerinin başka bir sendikaya geçmediği takdirde çalışma koşullarının zorlaştırılacağı yönünde tehditlerde bulunduğunu öne sürdü. Belediye-İş, CHP'li Nilüfer Belediyesi'ni, bazı AK Partili belediyelerin işçileri sendikalarından istifa ettirerek başka sendikalara üye olmaya zorlaması iddiasıyla karşılaştırarak, bu uygulamaların hukuka aykırı olduğunu savundu.

Sendika, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir'e durumun defalarca iletilmesine rağmen, herhangi bir adım atılmadığını ve hukuksuzlukların devam ettiğini belirtti. Belediye-İş, bu baskılara karşı sessiz kalmayacaklarını ve Anayasa'nın sendika seçme hakkını koruma yükümlülüğü çerçevesinde üyelerinin haklarını savunacaklarını ifade etti.

Açıklamada, NİLBEL A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart, Park ve Bahçeler Müdürü Turgay Sezer, Makine İkmal ve Bakım Onarım Müdürü Sibel Yücel Ünlüdağ ve Makine İkmal ve Bakım Onarım Şefi İsmail Karamık hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi. Belediye-İş, üyelerinin yanında durmaya ve sendikal haklar için mücadele etmeye devam edeceğini vurguladı.

Sendika tarafından yapılan açıklama metni için tıklayınız