Nilüfer’de yerel tohum dağıtımı sürüyor

Nilüfer Belediyesi, Kent Bostanları’nda üretilerek elde edilen yerel, atalık tohumları vatandaşlara dağıtmaya devam ediyor.

BURSA HABER 20.04.2021 11:07:00 0
Nilüfer’de yerel tohum dağıtımı sürüyor

 İsteyen vatandaşlar Mayıs ayı sonuna kadar Nilüfer Belediyesi Kent Bostanları’ndan alacakları yerli tohumları çoğaltarak geleceğe de taşımış olacak.

Tarımsal üretim ve sağlıklı gıda konusunda birçok projeyi hayata geçiren Nilüfer Belediyesi, yerel, atalık tohumları çoğaltıp geleceğe aktarma çabalarını sürdürüyor. Bu amaçla yapılan geleneksel Tohum Takas Şenliği’nin altıncısını geçtiğimiz günlerde gerçekleştiren Nilüfer Belediyesi, pandemi nedeniyle şenliğe katılamayan ama tarımsal üretimle ilgilenen vatandaşlar için tohum dağıtımına bir süre daha devam edecek.

Yerli tohumu yaşatmak, geleceğe aktarmak ve gelecek nesilleri de sağlıklı gıdaya ulaştırmak için çabaladıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem,  yerelleşmiş, atalık, sürdürülebilir tohumları toprakla buluşturarak geleceğe taşımak isteyen vatandaşların bu tohumları Ürünlü Mahallesi’nde bulunan Nilüfer Kent Bostanları’ndan edinebileceğini söyledi. 

Geleceğe bırakabileceğimiz en değerli mirasın sağlıklı gıda olduğunu vurgulayan Başkan Erdem, “Tüm halkımızı ata tohumlarını geleceğe aktarma çabamıza katılmaya çağırıyorum. Sağlıklı gıdayı yaşatalım ve herkes için erişilebilir hale getirelim. Ata mirası tohumları çoğaltalım, bu üretimi sürdürülebilir kılalım” dedi.

Nilüfer 6.Tohum Takas Şenliği’ne katılamayanlar veya katılıp da tohum alamayanlar için hafta için günlerde 13.00-16.00 saatleri arasında 35 çeşit ücretsiz atalık tohum dağıtımı devam edecek. 

Nilüfer Belediyesi Mayıs ayı sonuna kadar; ayçiçeği, bakla, bamya, bezelye, kıl sivri biber, dolmalık biber, balık biber, kapya biber, fındık acı biber, çiçek acı biber, börülce, kadife çiçek, cherry domates, domates (Rio Grande) Fasulye (sarı kız oturak), fasulye (maş), havuç, hıyar, ıspanak (dikenli), kabak (sakız), kabak (Kıbrıs tatlı), kabak (Susak), karpuz (kara), lahana, maydanoz, mısır (haşlamalık), mısır (renkli mix), mısır (cin), nohut, patlıcan (pala), patlıcan (topan), pazı (renkli), roka, turp tohumlarını isteyen vatandaşlara dağıtacak. 

Kestel’de su ve tarım yatırımları masaya yatırıldı

CHP'den Karacakaya Restaurant'ın satışına tepki

En düşük emekli maaşı belli oldu

Körfez seferleri başlıyor

Akaryakıta zam geliyor!

Faruk Çelik, Bursa ile anılması eleştirisine ve büyükşehir adaylığı iddiasına ne söyledi?

Balkondan düşen 3 yaşındaki çocuk ağır yaralandı

‘Gemlik merkezdeki sıcak su çıkışları gerilimi artırıp, depremi tetikliyor’

Memur ve emekli zammı belli oldu

Bedelli askerlik ücreti belli oldu

Temmuz ayı kira artış oranı %43,23 oldu!

Haziran ayı enflasyon verileri açıklandı: Yıllık %35,05!

Kocayayla Şöleni için geri sayım başladı

Gemlik’te korkutan tablo: İlçedeki yapıların yarısı riskli!

Üşümezsoy’dan ‘korkuya gerek yok’, Görür’den ‘itina şart’ uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Karikatür küstahlığını niye savunuyorsun? Özgür git bir göz doktoruna görün”

Alevlere karşı 1.474 müdahale!

Engelliyi boğazından bıçaklayan şüpheli tutuklandı

Savunma sanayisinden 6 ayda 3,6 milyar dolarlık ihracat

Özgür Özel: "Drone ile adalet aranmaz!"

Bursa’da 4.3 büyüklüğünde deprem!

Bursa'da 7 kaçak göçmen ve 1 organizatör yakalandı

Tomruk yüklü TIR ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küstahlık edenler hesabını hukuk önünde verecekler”

Özdağ’dan teşkilatına net talimat: “Saraçhane’ye katılmayın!”

Bursa'da peş peşe yaşanan depremlerin ardından uzmanlardan ilk açıklama geldi

Yangına karşı hava ve kara seferberliği!

Bursa’da bir deprem daha meydana geldi!

Tüm hayvan pazarları ikinci bir emre kadar kapatıldı!

Osmangazi’de kreş sayısı 7’ye ulaşıyor

Yükleniyor