Nilüfer'e 5 yılda 25 kreş açılacak

Nilüfer Belediyesi, Minareliçavuş Mahallesi’nde Kerem Özdilek Kreş ve Gündüz Bakımevinin temelini attı. Özdilek Holding desteğiyle 2 bin 385 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan kreş, 8 derslikte 128 öğrenciye eğitim verecek.

BURSA HABER 18.03.2025 16:03:00 0
Nilüfer

Yeni Kreşin Temeli Atıldı

Temel atma törenine Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, CHP Parti Meclisi Üyesi Canan Taşer, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

“Daha Çok Kreş Açmak İstiyoruz”

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kadınlar ve çocuklar için kreş yatırımlarını önemsediklerini vurgulayarak, 5 yıl içinde 25 kreş açmayı hedeflediklerini belirtti. Mevcut kreşlere yoğun ilginin bu alandaki ihtiyacı ortaya koyduğunu söyleyen Özdemir, çalışan kadınların çocuk bakımına yönelik ihtiyaçlarına çözüm sunmayı amaçladıklarını ifade etti. Özdemir açıklamasında, "Kadınlar, çocuklar ve gençler bizim önceliklerimiz. Kreş ve yurt gibi yatırımları çok önemsiyoruz. Hizmette olan kreşlerimize gösterilen ilgi, bu alandaki eksikliği de ortaya çıkardı. Çalışan kadınların, çocuk bakımıyla ilgili sorunlarına çözüm üretmek için daha çok kreş açmak istiyoruz. Buraları kadınların özgürlüğü, çocuklarımızın da geleceğe hazırlandığı kurumlar olarak görüyoruz. Bu nedenle 5 yıl içinde 25 kreşi hayata geçirmeyi hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Yeni Kreşler Yolda

Nilüfer’de hizmet veren Çamlıca, Burak Berk ve Ferhat Bakgör Kreşleri’nde 316 çocuk eğitim alıyor. Başkan Özdemir, hayırseverlerin desteğiyle Dumlupınar ve Balkan mahallelerinde iki yeni kreşin daha temelinin atılacağını açıkladı.

 

Özdilek Holding’ten Eğitime Destek

Özdilek Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet İri, eğitim alanındaki desteklerini sürdüreceklerini belirterek, bugüne kadar 9 okul inşa ettiklerini ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ettiklerini söyledi. Kerem Özdilek Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin temelini atmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

 

İlk Harç Döküldü

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve protokol üyeleri butona basarak kreşin temelini attı. 

Kestel’in yeşil gücü Essen’de dünyaya açıldı

Yıldırım’da ortak akıl toplantıları sürüyor

Bursa’da trafikte uçan tekmeli kavga

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ulaşımda Türkiye’ye çağ atlattık

Mustafa Destici: 3 suça idam isterim

Martı TAG ile taksiciler Bursa’da karşı karşıya geldi

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi belli oldu!

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi belli oldu!

Makine sektör temsilcilerinden BTSO’da dev buluşma

İnegöl’de sömestr tatili atölyelerle renklendi

Osmanlı’nın ilk başkenti Yenişehir dünya sahnesinde

Şadi Özdemir’den ramazan öncesi hijyen talimatı

Atış Yapı krizinde kritik görüşme!

Bursa'da drift pahalıya patladı!

Matlı’dan net uyarı: Gümrük Birliği güncellenmeli

Sisli yol faciaya yol açtı: 2 ölü, 10 yaralı

TÜİK açıkladı: 2025’te ihracat ve ithalat arttı

Osmangazi’de Dijiders öğrencilerine Uludağ motivasyon kampı

Büyükşehir’den çevreci ve ekonomik AdBlue üretimi

Altın ve gümüş sert düştü!

Virajı alamayan otomobil bariyerlere çarptı

Kalp krizi geçiren yolcu otobüsle hastaneye taşındı

Cezaevi aracı devrildi: 2'si ağır 10 yaralı

Ünlü isimlerin test sonuçları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'i karşıladı

Alkollü sürücünün çarptığı 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Bursa’da seyir halindeki otomobil yandı

Bursa’da ulaşım için büyük plan

Sosyal medya tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü

Bursa'da aranan firarilere operasyon

Yükleniyor