Nilüfer'e 5 yılda 25 kreş açılacak

Nilüfer Belediyesi, Minareliçavuş Mahallesi’nde Kerem Özdilek Kreş ve Gündüz Bakımevinin temelini attı. Özdilek Holding desteğiyle 2 bin 385 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan kreş, 8 derslikte 128 öğrenciye eğitim verecek.

BURSA HABER 18.03.2025 16:03:00 0
Nilüfer

Yeni Kreşin Temeli Atıldı

Temel atma törenine Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, CHP Parti Meclisi Üyesi Canan Taşer, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

“Daha Çok Kreş Açmak İstiyoruz”

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kadınlar ve çocuklar için kreş yatırımlarını önemsediklerini vurgulayarak, 5 yıl içinde 25 kreş açmayı hedeflediklerini belirtti. Mevcut kreşlere yoğun ilginin bu alandaki ihtiyacı ortaya koyduğunu söyleyen Özdemir, çalışan kadınların çocuk bakımına yönelik ihtiyaçlarına çözüm sunmayı amaçladıklarını ifade etti. Özdemir açıklamasında, "Kadınlar, çocuklar ve gençler bizim önceliklerimiz. Kreş ve yurt gibi yatırımları çok önemsiyoruz. Hizmette olan kreşlerimize gösterilen ilgi, bu alandaki eksikliği de ortaya çıkardı. Çalışan kadınların, çocuk bakımıyla ilgili sorunlarına çözüm üretmek için daha çok kreş açmak istiyoruz. Buraları kadınların özgürlüğü, çocuklarımızın da geleceğe hazırlandığı kurumlar olarak görüyoruz. Bu nedenle 5 yıl içinde 25 kreşi hayata geçirmeyi hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Yeni Kreşler Yolda

Nilüfer’de hizmet veren Çamlıca, Burak Berk ve Ferhat Bakgör Kreşleri’nde 316 çocuk eğitim alıyor. Başkan Özdemir, hayırseverlerin desteğiyle Dumlupınar ve Balkan mahallelerinde iki yeni kreşin daha temelinin atılacağını açıkladı.

 

Özdilek Holding’ten Eğitime Destek

Özdilek Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet İri, eğitim alanındaki desteklerini sürdüreceklerini belirterek, bugüne kadar 9 okul inşa ettiklerini ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ettiklerini söyledi. Kerem Özdilek Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin temelini atmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

 

İlk Harç Döküldü

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve protokol üyeleri butona basarak kreşin temelini attı. 

Sadettin Saran hakkında gözaltı kararı!

Bu köye taşınanlara çılgın teşvik: Her yetişkin için 25 bin, her çocuk için 12 bin dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e sert tepki: "Kendi milletvekiline saygı duymayan, milletine saygı duyar mı?"

Osmangazi yüzmede barajı geçti

Cezaevinde şiddet gören Güllü'nün kızı Tuğyan, Silivri'ye sevk edildi

İnegöl karla mücadeleye hazır

Hakan Fidan'dan Hamas görüşmesi

MEB'den fenomen öğretmenlere inceleme

Terörsüz Türkiye’de kritik eşik

Başkan Ercan Özel'in çağrısı yanıt buldu: Yenişehir'e yeni hasta nakil aracı

Bursa’da kaçak sigara baskını

Asgari ücret zammı sonrası: Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama

Sadettin Saran cephesinden istifaya dair açıklama geldi!

Bursa’dan Kuveyt'e turizm çıkarması

Sadettin Saran'ın test sonucu çıktı!

Asgari ücret 28 bin 75 lira oldu

Ankara’da düşen uçakta kara kutuya ulaşıldı

700 yıllık medeniyet bir asırlık Cumhuriyet: Bursa’nın fethine görkemli kutlama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemiz bölgenin veri üssü konumuna gelecek

Asgari ücrette üçüncü toplantı bugün olacak

Yıldırımlı çocuklara her pazar ücretsiz tiyatro

Türkiye–Pakistan kardeşliği savunma ve havacılıkta güçleniyor

Eskişehir’den Nilüfer’e dostluk ziyareti

Bursa’nın Fethi’nin 700. yılı coşkuyla kutlanacak

Çamlık Bulvarı Büyükşehir’le yenilendi

Bursa'da müstakil evde yangın: 1 kişi hayatını kaybetti

Ekol TV kapandı

Doğa tutkunlarının yeni adresi Yenişehir olacak

Kestel’de hava kirliliğine kalıcı çözüm: Tek tip filtrasyon sistemi başlıyor

Osmangazi Meydanı’nda müziğin büyüsü

Yükleniyor