Nilüfer'e 5 yılda 25 kreş açılacak

Nilüfer Belediyesi, Minareliçavuş Mahallesi’nde Kerem Özdilek Kreş ve Gündüz Bakımevinin temelini attı. Özdilek Holding desteğiyle 2 bin 385 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan kreş, 8 derslikte 128 öğrenciye eğitim verecek.

BURSA HABER 18.03.2025 16:03:00 0
Nilüfer

Yeni Kreşin Temeli Atıldı

Temel atma törenine Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, CHP Parti Meclisi Üyesi Canan Taşer, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

“Daha Çok Kreş Açmak İstiyoruz”

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kadınlar ve çocuklar için kreş yatırımlarını önemsediklerini vurgulayarak, 5 yıl içinde 25 kreş açmayı hedeflediklerini belirtti. Mevcut kreşlere yoğun ilginin bu alandaki ihtiyacı ortaya koyduğunu söyleyen Özdemir, çalışan kadınların çocuk bakımına yönelik ihtiyaçlarına çözüm sunmayı amaçladıklarını ifade etti. Özdemir açıklamasında, "Kadınlar, çocuklar ve gençler bizim önceliklerimiz. Kreş ve yurt gibi yatırımları çok önemsiyoruz. Hizmette olan kreşlerimize gösterilen ilgi, bu alandaki eksikliği de ortaya çıkardı. Çalışan kadınların, çocuk bakımıyla ilgili sorunlarına çözüm üretmek için daha çok kreş açmak istiyoruz. Buraları kadınların özgürlüğü, çocuklarımızın da geleceğe hazırlandığı kurumlar olarak görüyoruz. Bu nedenle 5 yıl içinde 25 kreşi hayata geçirmeyi hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Yeni Kreşler Yolda

Nilüfer’de hizmet veren Çamlıca, Burak Berk ve Ferhat Bakgör Kreşleri’nde 316 çocuk eğitim alıyor. Başkan Özdemir, hayırseverlerin desteğiyle Dumlupınar ve Balkan mahallelerinde iki yeni kreşin daha temelinin atılacağını açıkladı.

 

Özdilek Holding’ten Eğitime Destek

Özdilek Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet İri, eğitim alanındaki desteklerini sürdüreceklerini belirterek, bugüne kadar 9 okul inşa ettiklerini ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ettiklerini söyledi. Kerem Özdilek Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin temelini atmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

 

İlk Harç Döküldü

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve protokol üyeleri butona basarak kreşin temelini attı. 

İnegöl’de okullar arası spor festivali başladı

Anten düzeltmek için çıktığı çatıdan düşen emekli polis memuru hayatını kaybetti

Çalışan anneler için 24 hafta izin geliyor

Vatandaşlık maaşı için yeni dönem: GETAD

Başkan Aydın: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz

İnegöl’de servis şoförü ile sürücü birbirine girdi

Yıldırım’da karne şenliği coşkusu

Yenişehir’e Dev Endüstri Bölgesi Geliyor

Trump’tan CNN muhabirine ağır sözler

Bursa’da ders sırasında fenalaşan öğrenci yaşamını yitirdi

Mudanya’da kaçak tütün operasyonu

BUSADER Kitap Kulübü 7 yaşında: Satırlardan gönüllere bir yolculuk

Yapay zeka destekli üretim planlama: Fabrikanın görünmeyen yükünü hafifleten akıl

Fenerbahçe, N’Golo Kanté transferini resmen duyurdu

BUSKİ'den su kesintisi açıklaması.

Büyükşehir’den üreticiye mazot desteği

Bursa'da motosikletli genç ölümden böyle döndü!

Atatürk’ün izinde bir kent: Cumhuriyet Bursa’sı

Yıldırım’da su kesintisi

Fırıncı tarifelerinde yeni dönem başladı

Başkan Bozbey’den deprem bölgesine anlamlı ziyaret

Başkan Aydın, Hisar Bölgesi'ni geleceğe taşıyor

İnegöl’de sokakta kurusıkı tabancayla ateş açanlar yakalandı

Yıldırım Belediyesi, Alev Alatlı’yı vefatının ikinci yılında andı

3 Yaşındaki Bilal'in yuttuğu 50 kuruş boğazında kaldı!

Yalova’da şüpheli ölüm: Denizden kadın cesedi çıktı

Büyükşehir’den üreticiye büyük destek

Epstein belgelerinde Türkiye hazımsızlığı

2026 ramazan pidesi fiyatları belli oldu

Devlet Bahçeli: "Öcalan umuda, Demirtaş yuvasına dönsün."

Yükleniyor