Nilüfer’e Çiftçi Evi

Nilüfer Belediyesi, çiftçilere yönelik çeşitli eğitim çalışmalarının yapılacağı ilk Çiftçi Evi’ni Akçalar’da oluşturdu.

BURSA HABER 15.09.2020 10:17:00 0
Nilüfer’e Çiftçi Evi

Nilüfer’in tarımsal üretim alanındaki potansiyelini değerlendirmek ve hem kırsalda çiftçiyi toprakla barıştırıp üretime teşvik etmek, hem de kent insanında tarım konusunda farkındalık yaratmak amacıyla çok yönlü çalışmalar yapan Nilüfer Belediyesi, kente bu alandaki çalışmaların merkezi olacak bir Çiftçi Evi kazandırdı.

Akçalar hizmet binasını yeniden düzenleyerek Çiftçi Evi’ne dönüştüren Nilüfer Belediyesi, bu mekanda çiftçilere ve özellikle de kırsaldaki kadınlara ve kadın derneklerine yönelik eğitim çalışmaları organize etmeye başladı.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Kırsal Alan Bürosu’nu da bu binaya taşıyan Nilüfer Belediyesi, Nilüferli çiftçilerin buluşma mekânı olacak Çiftçi Evi’nde, kırsal alana yönelik projeler geliştirerek, ürün çeşitliliği ve verimin arttırılmasına yönelik çalışmalar yürütecek.

Belediyenin kırsal ile temas noktası niteliğindeki Çiftçi Evi’nde, tarımsal faaliyet sezonlarının ihtiyaçlarına göre seminer, video gösterimi ve üreticileri ihtiyaç duyulan alanlarda bilgilendirmek üzere çeşitli eğitim çalışmaları yapılacak.

Çiftçi Evi’nin Nilüferli çiftçiler için tarımla ilgili her konuda başvurup danışabilecekleri bir merkez olacağını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, çiftçilerin yanı sıra bu mekanda ayrıca köy kadınlarına yönelik hijyen, ev ekonomisi, el sanatları, hediyelik eşya gibi ihtiyaç duyulan alanlarda eğitimler verileceğini söyledi.

Maden ocağı yakınında oluşan yarıklar evi ikiye böldü

Yıldırım Belediyesi'nden 400 kişiye iş imkanı

GUHEM, Dünya Uzay Haftası’nın Türkiye Ulusal Koordinatörü oldu

Çilek, TEKNOFEST İstanbul’da Koza Beşik ile tasarımın gücünü anlatıyor

İnegöl Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine eğitim yardımı başvuruları başladı

Nilüfer’de 3x3 Basketbol Turnuvası heyecanı

Bakan Yerlikaya: 51 DEAŞ şüphelisi yakalandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

Nilüfer Belediyesi’nin yeni basın danışmanı Elif Sezgin oldu

Artık girişler paralı oluyor: Uludağ Üniversitesi’nde HGS dönemi!

"Tağut!": Radikal grupların can simidi

Bursaspor deplasmandan galibiyetle dönüyor

Erdoğan: "Hitler özentisi tiplerin kuyruk acısı hiç geçmeyecek"

Yenişehir eski belediye başkanı Mehmet Kaya’ya son görev

CHP merkez ilçelerde kıran kırana mücadele

Bursa'da anız yangını; 30 dönümlük alan zarar gördü

Bursa basınının deneyimli ismi Büyükşehir Belediyesi’nde

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Yükleniyor