Normale dönen Yeni Zelanda’da 50 bin kişilik konser

Dünya genelinde koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleyle en iyi mücadele eden ülkelerin başında gelen Yeni Zelanda’nın Eden Park Stadyumu’nda 50 bin kişilik, sosyal mesafesiz konser düzenlendi.

DÜNYA 25.04.2021 12:54:00 0
Normale dönen Yeni Zelanda’da 50 bin kişilik konser

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tüm hızıyla sürüyor. Kovid-19) mücadeleyle en iyi mücadele eden ülkelerin başında gelen Yeni Zelanda’da 50 bin kişilik konser şaşırttı. Ülkenin  Auckland kentindeki Eden Park Stadyumu’nda düzenlenen ve hınca hınç dolan konserde sosyal mesafe ya da maske takma zorunluluğu olmaması dikkat çekti. Konsere gelen binlerce kişi sosyal mesafenin yanı sıra maske de takmadı. Yerel medyaya konuşan konsere gelen müzikseverler, “İnsanlar olarak bir araya gelip aynı şarkıları birlikte söyleyebilmek bizim için çok önemli. Bize bir şeyin parçası olduğumuzu hissettiriyor” dedi.


“TEKRAR KONSER VEREBİLECEK MİYİZ BİLMİYORDUK”


Stadyumda 50 bin kişiye konser veren müzik grubu Six60’in solisti Matiu Walters, “Kısıtlama altında olmanın nasıl bir şey olduğunu biliyoruz. Oldukça berbattı. Ve tekrar konserde çalabilecek miyiz bilmiyorduk. Ama birkaç nedenden ötürü burada Yeni Zelanda'da şanslıyız."ifadesini kullandı. Grubun gitaristi Ji Fraser ise “İnsanların ne kadar heyecanlı olduklarını görmek, dışarıda olmaktan ve canlı müzik duymaktan ve onların acımasız bir yıldan uzaklaştığını görmek harikaydı. Çok özeldi. Normal hayatı özlemişiz” diye konuştu.


 

 

Bursa, yaşam kalitesinde 118’inci sırada

Pakistan’ın hava saldırısında 25 kişi öldü

Nilüfer'de MESEM ve çocuk işçiliği masaya yatırıldı

Yıldırım’da çocuklara tekne orucu iftarı

Kremlin’den sert mesaj: Hedef olur

Bursa’daki mahkeme SİDEMİR’i TMSF’ye bıraktı

Uraloğlu: Boğazlarda dijital dönüşüm başlıyor

Bursa’da 700. yıl etkinliğinde tarih yolculuğu

Osmangazi’de aranan 2 hükümlü yakalandı

Mustafa Bozbey iftarı vatandaşlarla yaptı

2 bin 543 metrede Türk Bayrağı yenilendi

Yenişehir’de kuyumcuya silahlı soygun girişimi

Nilüfer’de ekmeğin içinden lastik çıktı

Usta oyuncu Ali Tutal’dan acı haber

Büyükşehir’den Ramazan’a özel kültür turu

Bursa’da minikler tiyatroyla buluştu

AK Parti Bursa’dan kararlılık vurgusu

Bursaspor’dan kritik deplasman galibiyeti

Yenişehir’e çevreci Cumartesi Pazarı geliyor

Keles’e ve Dağ ilçelerine cezaevi neden gerekli ?

Bursaspor sevgisi Üsküp’te yankılandı

Bursa’da yasa dışı bahis operasyonu: 4 tutuklama

Bursa'da 17 bin sosyal konutun hak sahibinin belirleneceği kura çekiliyor

Bursa’daki hurdacıda Boeing 747 şaşkınlığı

Bursaspor İzmir’de 3 puan peşinde

Bursa’da zehir tacirine büyük darbe

Osmangazi’de Ramazan coşkusu meydanlara taştı

Bursa'da 38 Saatlik kamera takibi yankesiciyi yakalattı

Ramazan’ın birlik ruhu Bursa’yı sardı

İftar ve Sahur artık ses bombasıyla duyuruluyor

Yükleniyor