Nureddin Nebati, Suudi Arabistan Ticaret Bakanı ile bir araya geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Majid Bin Abdullah Al Qasabi ve beraberindeki heyeti İstanbul'da kabul etti.

EKONOMİ 27.11.2022 14:36:00 0
Nureddin Nebati, Suudi Arabistan Ticaret Bakanı ile bir araya geldi

Türkiye son dönemde dış politikada özellikle bölge ülkeleri ile olan ilişkilerinde yeni bir döneme girdi.

Problemli ilişkileri olan ülkelerle liderler seviyesinde yeniden ilişkilerin normale dünmesi için adımlar atılırken bakanlar düzeyindeki görüşmeler de arttı.

Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Majid Bin Abdullah Al Qasabi ve beraberindeki heyeti İstanbul'da ağırladı.

Nebati görüşmeye ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

"İş birliğimizi geliştirme hususunda mutabık kaldık"

Nebati, "Bugün, Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Sayın Majid Bin Abdullah Al Qasabi ile bir araya gelerek son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

Görüşmemizde, ülkelerimiz arasındaki ekonomik, ticari ve finansal iş birliğimizi değerlendirdik. Sayın Bakan ile iş birliğimizi söz konusu alanlarda daha ileri noktalara taşıma hususunda mutabık kaldık" dedi.

5 milyar dolarlık anlaşma son aşamada

Yakın zamanda ise iki ülke arasında 5 milyar dolarlık mevduat anlaşması başladı.

Suudi Arabistan ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 5 milyar dolarlık mevduat girişi müzakere aşamasında son aşamasında.

Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı Sözcüsü, Reuters'ın konu hakkındaki sorusuna e-postayla verdiği yanıtta, "TCMB'ye 5 milyar dolar tutarında mevduat yatırmak için müzakerelerin son aşamasındayız." ifadelerine yer vermişti.

İlişkilerde normalleşme dönemi

İkili ilişkilerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Nisan'daki Suudi Arabistan gezisi ve ardından Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın 22 Haziran'daki iadeiziyareti dönüm noktası olmuştu.

yakın zamanda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bali’deki G20 Liderler Zirvesi kapsamında Bin Selman ile görüşmüştü.

Kestel’de su ve tarım yatırımları masaya yatırıldı

CHP'den Karacakaya Restaurant'ın satışına tepki

En düşük emekli maaşı belli oldu

Körfez seferleri başlıyor

Akaryakıta zam geliyor!

Faruk Çelik, Bursa ile anılması eleştirisine ve büyükşehir adaylığı iddiasına ne söyledi?

Balkondan düşen 3 yaşındaki çocuk ağır yaralandı

‘Gemlik merkezdeki sıcak su çıkışları gerilimi artırıp, depremi tetikliyor’

Memur ve emekli zammı belli oldu

Bedelli askerlik ücreti belli oldu

Temmuz ayı kira artış oranı %43,23 oldu!

Haziran ayı enflasyon verileri açıklandı: Yıllık %35,05!

Kocayayla Şöleni için geri sayım başladı

Gemlik’te korkutan tablo: İlçedeki yapıların yarısı riskli!

Üşümezsoy’dan ‘korkuya gerek yok’, Görür’den ‘itina şart’ uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Karikatür küstahlığını niye savunuyorsun? Özgür git bir göz doktoruna görün”

Alevlere karşı 1.474 müdahale!

Engelliyi boğazından bıçaklayan şüpheli tutuklandı

Savunma sanayisinden 6 ayda 3,6 milyar dolarlık ihracat

Özgür Özel: "Drone ile adalet aranmaz!"

Bursa’da 4.3 büyüklüğünde deprem!

Bursa'da 7 kaçak göçmen ve 1 organizatör yakalandı

Tomruk yüklü TIR ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küstahlık edenler hesabını hukuk önünde verecekler”

Özdağ’dan teşkilatına net talimat: “Saraçhane’ye katılmayın!”

Bursa'da peş peşe yaşanan depremlerin ardından uzmanlardan ilk açıklama geldi

Yangına karşı hava ve kara seferberliği!

Bursa’da bir deprem daha meydana geldi!

Tüm hayvan pazarları ikinci bir emre kadar kapatıldı!

Osmangazi’de kreş sayısı 7’ye ulaşıyor

Yükleniyor