Nureddin Nebati: "Tek rakamlı enflasyonu yakalayacağız"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, katıldığı programda enflasyonla ilgili açıklama yaparak tarih verdi

POLİTİKA 4.11.2022 14:55:00 0
Nureddin Nebati:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çeşitli ziyaretler ve programlar için Kastamonu'ya gitti.

İlk olarak ”2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programına katılan Nureddin Nebati, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Enflasyonun seyri ile ilgili konuşan Bakan Nebati, öte yandan dünyanın ve Türkiye'nin övgü yağdırdığı yerli otomobil TOGG için de muhalefeti eleştirdi.

"Hedefimiz olan tek rakamlı enflasyonu yakalayacağız"

Enflasyon için tarih veren Nureddin Nebati, “Elhamdülillah, sorunların üzerinden geçe geçe geliyoruz. Kur korumalı mevduatı da 20 Aralık’ta Cumhurbaşkanımız büyük bir manifesto ile milletiyle paylaşırken de aynı şeyi söylemişti. Döviz korunun oynaklığı minimum seviyede. Öngörülebilirliğin arttığı, insanların hesaplarını çok rahat bir şekilde yapabilecekleri bir dönemdeyiz. Enflasyon aralık ayından itibaren baz etkisiyle de olsa hızlı bir şekilde düşmeye başlayacak. Hedefimiz olan tek rakamlı enflasyonu yakalayacağız. Bunu hiç kimse işini kaybetmeden, aşını kaybetmeden, kepek kapatmadan, atölyelerin kapılarına kilit vurmadan, fabrikaların kapılarına kilit vurmadan gerçekleştireceğimizi tüm dar gelirli, sabit gelirliler başta olmak üzere, toplumun enflasyondan en fazla etkilenen kesimlerinin bizim attığımız adımlarla daha bir hayat sürdüreceklerini, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 20 yıldır yapmış olduğumuz uygulamalarla devam ettireceğimizi ifade ederim.” ifadelerini kullandı.

"Elimizden gelen her gayreti ortaya koyuyoruz"

Hizmet için çalıştıklarını ifade eden Nebati, “Bu ülke için çalışıyoruz, eser hizmeti için çalışıyoruz. Elimizden gelen her gayreti ortaya koyuyoruz. Dünya bir krizle karşı karşıya kaldığında bu krizin üstünden gelecek her türü enstrümanı en iyi şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. 20 yıldır bu ülkede hiç ama hiç kimse şunu söyleyemez; ‘beni enflasyonun altında ezdirdiler’, ‘beni doktorsuz bıraktılar’, ‘benim çocuğum kitapsız bıraktılar’ diyemez. Türkiye Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde AK Parti iktidarıyla 20 yıldır her türlü özveri ile gayret eden bu kadrolarını taşıdı. Bu kadrolar da ‘efendi olmak için değil, hizmet etmek için geldik’ diyen kadrolar.” şeklinde konuştu.

 

Bizim Ev’in 14. yılı Nilüfer’de kutlandı

Makine sektörü MEEXX Fuarı’nda buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ekonomisi 21 çeyrektir kesintisiz büyüyor

Başkan Bozbey: Bursa trafiğine nefes aldıracağız

1.2 milyon TL değerindeki 'Tiny house'u çalmıştı...

Hakan Fidan NATO toplantısında Rutte ile bir araya geldi

AK Parti Bursa’dan son kulisler

Kasım enflasyonu 31,1’e geriledi

Ak Parti Bursa ailesi büyüyor

AB’den Rus gazına büyük ambargo

Osmangazi’de engelli yollarını işgal edenlere ceza

İnegöl'e 572 fidanlık yeni koruluk kazandırıldı

Bursa'da 1 milyon 200 bin liralık ‘Tiny House'u çalan şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'yı geride bıraktık

Bursa'da Arap Şükrü Sokağı'nda işgal uyarısı

Nilüfer’in sosyal girişimcilik vizyonuna ‘Altın Pusula’ ödülü

Atış mağduru engelli çocuğun yürek burkan mektubu

Bursa’da otobüslerde güvenlik arttı

Osmangazi’nin Genç Kafeleri rekor ilgi görüyor

“Emekle Büyüyen Sistem: Denetimli Serbestliğin 20 Yıllık Yolculuğu” konuşuldu

Bursa'da kaçak silah imalatı atölyesine operasyon

Marmara Denizi'nin ekolojik yapısı inceleniyor

Bursa'da pizza dükkanına silahlı saldırı

İnegöl’ün en özel anaokulu hizmete başladı

Yıldırım'da nostalji gecesi

Uludağ’da kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

Nilüfer Belediyespor Eker, nefes kesen maçta galip geldi

Bakan Yerlikaya açıkladı: 103 terörist teslim oldu

Doğa yürüyüşünde yüksekten kayalık bölgeye düştüler

Büyüme rakamları açıklandı

Yükleniyor