'Nurişler' lideri Nuri Ergin'den dikkat çeken açıklama! "Suç örgütü lideriyim"

Nuri Ergin, "Suç örgütü lideriyim, doğru. Cezalandırılmamı talep ediyorum" diye konuştu. 'Nurişler' adlı suç örgütü liderinin kardeşi Soner Ergin ise "Sütten çıkmış ak kaşık değiliz" dedi.

GÜNDEM 4.07.2022 13:50:00 0

'Nuriş' lakabıyla da tanınan Nuri Ergin'in, futbol maçında Karagümrük Spor taraftarlarının kendisi adına tezahürat yapmamasının ardından ""Ben ömrümü Karagümrük' e verdim, bu kadar ceza yattım, Erzurumlular "Nuriş" diye bağırır da Karagümrüklüler nasıl bağırmaz, onlara söyle hepsini öldüreceğim" diyerek kulüp başkanı Yaşar Ecim'e gözdağı vermesinden sonra işlenen suikaste ilişkin davanın ilk duruşması Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Nuri Ergin ve tutuklu bazı sanıklar SEGBİS’le, bazıları ise cezaevinden getirilerek katıldı. Taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

"ŞİMDİYE KADAR İŞLEDİĞİM CİNAYETLERDEN HİÇBİRİYLE ALAKALARI YOKTUR"
Galericilik yaptığını belirten Nuri Ergin şöyle konuştu:

"Bize bu iftiraları atanları rabbime havale ediyorum. Sayın savcımızın hazırladığı iddianame değil iftiranamedir. Ben çıkar amaçlı suç örgütü lideriyim, doğru. Benim dayım babamı 10 el ateş ederek öldürdü. Ben de onu öldürdüm. Bu davada şikâyetçi olanlar dayımın yakınlarıdır. İftira atıyorlar. Buradaki sanıkların hiçbirinin benimle ve benim grubumla ilgisi yok. Vurulan şahıslar ile de benim en yakın alakam yok. Ben bu adamları tanımam etmem. Bu kadar insanın üzerine iftira atılıyor. Benim şimdiye kadar işlediğim cinayetlerden, suçlardan yaptığım şeylerin hiçbirinde ablamın, annemin yani ailemdeki kadınların hiçbirinin bunlarla alakası da yoktur."

ANIL ERGİN: İYİLİK YAPTIM, BAŞIMA BUNLAR GELDİ
Nuri Ergin’in kardeşi, tutuklu sanık Neslihan Ecim, "Ben ev hanımıyım. Benim 2 çocuğum ve 2 torunum var. Ben o semtte doğdum orada büyüdüm. Bizi herkes tanır. 1.5 yıldır tutukluyum. 35 senedir ev hanımıyım. Ömrümde ilk defa mahkemeye çıktım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Bizde kadınlar böyle olayların içerisine girmez" diye konuştu.  

Nuri Ergin’in oğlu Anıl Ergin ise, "Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Bu dosya komple yanlış hazırlanmış. Menfaatime kazandığım 1 TL yoktur. İyilik yaptım, başıma bunlar geldi" dedi. 

"BİZ SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK DEĞİLİZ"
Nuri Ergin’in kardeşi Soner Ergin, "Ben 45 yaşımdayım ve 13 yıldır hapisteyim. Nuri ağabeyim nasıl ki 26 yıldır çocuklarını görmüyorsa ben de 17 yıldır çocuklarımı toplamda 7 defa gördüm. Evet, biz sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Ben 13 aydır tutukluyum ama tutuklu kaldığım süreleri göz önüne aldığımda bu bana çok basit geldi. Ben örgüt yöneticisi filan da değilim" dedi.  

"OĞLUMUN TEK SUÇU, BENİM OĞLUM OLMASIDIR"
Duruşmada Nuri Ergin, "Cezalandırılmamı talep ediyorum. Oradakilerin tahliyesine ve beraatine karar verilmesini talep ediyorum. Benim oğlumun tek suçu benim oğlum olmasıdır. Evladımı evladına kavuşturun" diye konuştu. 

7 SANIK TAHLİYE EDİLDİ 
Duruşmada savcısı mütalaasında, Neslihan Ecim, Şaban Behçet Ecim, Vedat Ecim, Yüksel Turan, Soner Ergin, Atilla Cankurt, Ramazan Elçiboğa‘nın tahliyesini diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. 

Mahkeme heyeti, Ramazan Elçiboğa, Neslihan Ecim, Şaban Behçet Ecim, Soner Ergin, Vedat Ecim, Yüksel Turan ve Atilla Cankurt’un savunmalarını alınmış olması ve tutuklulukta geçirdikleri süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verdi. Firari 4 sanık için yakalama emirlerinin devamına karar verilirken 16 sanığın tutukluluğununa hükmedildi. 

"ERZURUMLULAR BAĞIRIR DA KARAGÜMRÜKLÜLER NASIL BAĞIRMAZ! HEPSİNİ ÖLDÜRECEĞİM"
Fatih Karagümrük Spor Kulübü'nün eski başkanı Yaşar Ecim'in 12 Eylül 2020'de Beylikdüzü'nde bir mekan çıkışı silahlı saldırıya uğraması ve bacağından yaralanmasıyla başladı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Yaşar Ecim'e karşı düzenlenen suikastın altında bir futbol müsabakasında yapılan tezahüratın yer aldığı belirtildi.

2019 yılında Erzurumspor Kulübü ile yapılan futbol müsabakasında Erzurumspor taraftarları "Nuri Ergin" diye tezahüratta bulundu. Ancak, Karagümrük Spor Kulübü taraftarı bu tezahüratı yapmadı. Olayın ardından örgüt lideri Nuri Ergin cezaevine yasadışı yollarla soktuğu telefon ile birilerini arayarak "Ben ömrümü Karagümrük' e verdim, bu kadar ceza yattım, Erzurumlular "Nuriş" diye bağırır da Karagümrüklüler nasıl bağırmaz, onlara söyle, hepsini öldüreceğim" diyerek spor kulübü başkanı Yaşar Ecim ve kulübün yönetimindeki kişileri tehdit etti. Olayın ardından ise suikast gerçekleştirildi.

Sanık Nuri Ergin hakkında Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs, 2 kez olası kastla yaralama ve 16 ayrı suçtan toplamda 84 yıl 4 aydan 239 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Diğer sanıkların ise çeşitli suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları talep edildi.

Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanmıştı: Mehmet Akif Ersoy’dan yeni açıklama!

Başkan Erkan Aydın’ın Cuma durağı Çiftehavuzlar Mahallesi oldu

Ahmet Çakar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin, Caparov ve Şerif ile görüştü

Dem heyeti ve Bahçeli görüşmesi sona erdi

Bursa’da hukuk öğrencisinden 1 milyonluk vurgun

Asgari ücret görüşmeleri resmen başladı

İnegöl'de dönercilere sıkı denetim

Yenişehir'de Yılmaz Mahallesi'ne değer katan dokunuş

Osmangazi’de felsefi perspektifle insan hakları konuşuldu

Dirençli kent hedefinde Nilüfer hız kesmiyor

TMSF ve Atış Yapı mağdurları arasındaki kritik görüşmede neler konuşuldu?

Bursa’nın ‘Mor Harita’ projesi Türkiye birincisi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: "Ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum"

Osmangazi’de minikler meslekleri uzmanlardan tanıyor

İnegöl Belediyesi'nde Aile Çalıştayı

Bursa sürdürülebilirlikte Türkiye’ye öncü

TCMB'den 150 baz puan indirim!

İmralı ziyareti sonrası ‘Terörsüz Türkiye’ planı şekilleniyor

İnegöl’de 21 yıl hükümlü firari ormanda yakalandı

Yıldırımlı karateciler Avrupa’da zirvede

Yıldırım'dan Aşık Reyhani'ye vefa

Güllü’nün ölümünde kritik görüntüler ortaya çıktı!

Bursa Business School’da ‘Veri’den değer üretme eğitimi

Howard Becker Nilüfer’de ele alındı

Osmangazi’den şiir atölyesi

Pendik'te yangın: 3 çocuk hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Yasa dışı bahsi bitirin

Yılların ihmali: Sokak hayvanları

Nilüfer’de Toprak Ana Günü kutlandı

Yükleniyor