ÖĞRENCİLERİN SINAV MARATONU SÜRÜYOR

SEVİYE BELİRLEME SINAVI 21-22 HAZİRAN`DA

ÖĞRENCİLERİN SINAV MARATONU SÜRÜYOR
DÜNYA 18.06.2008 00:07:59 0

Öğrencilerin zorlu sınav maratonu devam ediyor. Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) ve Öğrenci Seçme Sınavı`ndan (ÖSS) sonra sıra Seviye Belirleme Sınavı`na (SBS) geldi. İlköğretim 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin gireceği SBS, 21–22 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

SBS`de alınacak puanlar liselere girişte yüzde 70 etkili olacak. Sınavda öğrencilere bu yıl yabancı dil soruları da yöneltilecek. Yeni sistemde matematik-fen (MF), Türkçe-matematik (TM) gibi puan türleri olmayacak. Öğrenciler tek puana göre yerleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı`nın bu yıl uygulamaya koyduğu Orta Öğretime Geçiş Sistemi`nin (OGES) ilk aşaması başlıyor. Üç aşamadan oluşan OGES`in en önemli bölümünü SBS oluşturuyor. OGES`te ayrıca öğrencilerin yıl sonu başarı puanları ve davranış puanları da yüzde 30 oranında etkili olacak. OGES, öğrencilerin 6., 7. ve 8. sınıflarda eğitim gördüğü müfredat esas alınarak yapılacak.

Sınava, ilköğretim 6. sınıf öğrencilerinden toplam 3 bin 923 ; 7. sınıf öğrencilerinden ise toplam 3 bin 837 aday girecek. SBS`de toplam 7760 aday ter dökecek.

İlköğretim 6. sınıf öğrencilerinin 21 Haziranda, ilköğretim 7. sınıf öğrencilerinin 22 Haziran`da gireceği sınavlar, saat 10.00`da başlayacak. Yaklaşık 2 milyon öğrenciye Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, yabancı dil soruları yöneltilecek. İlköğretim 6. sınıf öğrencileri, 80 soruyu 90 dakikada, 7. sınıf öğrencileri 90 soruyu 100 dakikada cevaplayacak. din kültürü ve ahlak bilgisi dersi okumayan öğrenciler için alternatif sosyal bilgiler sorusu yöneltilecek. Öğrenciler sınav giriş belgelerini fotoğraflı olmak şartıyla okullarından alabilecek. Adayların sınav salonuna gelirken sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanını getirmeleri gerekiyor