Tarih: 29.01.2024 14:57

Oktay Çınar: Engelliliğim engel olamadı, hayallerimi gerçekleştirdim

Facebook Twitter Linked-in

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde yaşayan Oktay Çınar, iki aylıkken geçirdiği havale sonucu yüzde 81 engelli kaldı. Liseden sonra eğitimine devam edemedi. Ancak, hayata küsmeyen Çınar, hayatını ve yaşadığı zorlukları kaleme aldığı kitap serisinin filme uyarlanmasını amaçlıyor.

Çınar, çocukluğundan beri yazmaya ilgi duyduğunu belirterek, "Pandemi döneminde, kendimi denemek amacıyla kitap yazmaya başladım. Kitabımı çalıştığım yayınevine götürdüğümde kitabı beğendiler ve basılması gerektiğini söylediler. Ardından kitabım basıldı." dedi.

İlk romanında çocukluğuna ve lise hayatına yer verdiğini belirten Çınar, "Yaptığım hataları ikinci kitabıma bıraktım. Umarım beğenilir. Kitap yazarken hiç zorlanmıyorum. Müzik dinlemek yardım ediyor bana. 3 kitap yazacağım, sonrasında filme uyarlanması için senaristlere götüreceğim. Yazdığım romanın filme dönüştürülmesi için mücadele edeceğim. Annemi, ablamı, dedemi, kendimi ve etrafımdaki herkesi ölümsüzleştirmek istiyorum. Yazmayı çok seviyorum." diye konuştu.

Çınar, engelli bireylerin yaşadıkları sorunları ve mücadelelerini anlatan bir film yapmak istediğini belirterek, "Filmin engelli bireylerin toplumda daha fazla görünür olmasını ve kabul görmesini sağlayacağını umuyorum." ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —