Oktay Yılmaz'ın mazbata törenine kavga gölge düşürdü

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın mazbata töreninde, MHP ve CHP meclis üyeleri birbirine girdi.

BURSA HABER 5.04.2024 16:28:00 0

Oktay Yılmaz

ESRA CAN

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende mazbatasını aldı.

Törene AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Haldun Filizli, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, AK Parti ve MHP üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yılmaz'ın mazbatasını almasının ardından meclis üyeleri de mazbatalarını aldı. Mazbata töreninin ardından MHP ve CHP üyeleri arasında başlayan gerginlik yumruk yumruğa kavgaya dönüştü. Yapılan zafer işaretine sinirlenen MHP’li meclis üyesi, CHP’li meclis üyesine saldırdı. Kavga nedeniyle töreni yarıda kesen Başkan Yılmaz, konuşmasını tamamlayamadan kürsüden indi. Yaralılara olay yerinde ilk müdahale yapıldıktan sonra ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

CHP'den açıklama geldi

Olayla ilgili CHP’den ilk açıklama Yıldırım Belediyesi Meclis Üyesi seçilen CHP’li Zülfikar Bal’ın mazbata töreni sırasında darp edilmesine CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün’den tepki geldi. Gün yaptığı açıklamada, törenin gayet barışçıl ve uyumlu bir ortamda ilerlediğini, siyasi partilerin kendi üyelerine mazbatalarını teslim ettiğini belirtti. CHP’li meclis üyesi Zülfikar Bal’ın mazbatasını alırken zafer işareti yaptığını ve ardından AK Parti listelerinden seçilen MHP’li meclis üyelerinin de kendi partilerinin işaretlerini yaptığını ifade etti. Programın sona ermek üzereyken, meclis üyesi olmayan bir gencin, 76 yaşındaki Bal’ı  darp ettiğini aktaran Gün, bu olayı şiddetle kınadı.

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Ankara'da!

Bahis soruşturmasında Süper Lig ve 1'inci Lig'de forma giyen isimlerin cezaları belli oldu

Yenice mahallesinde otopark sorunu çözülüyor

Bursa şehitlerini yarın uğurlayacak

Nilüfer’de ara tatil Pancar Deposu’nda renklendi

Bakanlık uçak kazasının ardından merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’ya geliyor!

MSB: Şehitlerimizin naaşları bugün Türkiye’ye getirilecek

Osmangazi’de Atatürk sevgisi perdeye yansıdı

Benzine zam yolda

Usta sanatçı Muazzez Abacı doğum gününde vefat etti

İbrahim Burkay:” Ödemelerde hiçbir aksama ve gecikme söz konusu değildir”

Bursalı şehit çocukluk arkadaşıyla aynı gün şehit düştü

Sosyal medyaya yaş sınırı mı geliyor?

CHP'li Yücel: "İddianame, CHP'nin kurumsal kimliğini hedef alan siyasi bir metin"

Osmangazi Belediyespor’dan madalya rekoru

Cumhurbaşkanı Bursa’ya gelecek mi?

Yıldırım Belediyesi'nden 5.867 tapu

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Yürek yakan anlar: Şehidin ailesine haber ulaştı

Bursa’ya şehit ateşi düştü

MSB: TSK'ya ait kargo uçağı düştü

Bursa'nın ruhu notalarda!

İmamoğlu için 828 yıldan 2352 yıla kadar hapis cezası istendi

3900 sayfalık iddianamede 402 şüpheli var

AK Parti Yıldırım'dan 71 mahallede danışma meclisi

“Bursa’nın gönlünde iz bırakan Hikmet Şahin rahmetle anılıyor

Bahçeli: "Cumhur İttifakı'nın kaderi, milletin kaderi ve devletin bekasıdır"

Yüzyılın konut projesi’ne rekor başvuru: İlk günde 936 Bin 159 kişi

Bursa'da tavuk pilav yiyen 11 tarım işçisi zehirlendi

Yükleniyor