Oktay Yılmaz'ın mazbata törenine kavga gölge düşürdü

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın mazbata töreninde, MHP ve CHP meclis üyeleri birbirine girdi.

BURSA HABER 5.04.2024 16:28:00 0

Oktay Yılmaz

ESRA CAN

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende mazbatasını aldı.

Törene AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Haldun Filizli, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, AK Parti ve MHP üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yılmaz'ın mazbatasını almasının ardından meclis üyeleri de mazbatalarını aldı. Mazbata töreninin ardından MHP ve CHP üyeleri arasında başlayan gerginlik yumruk yumruğa kavgaya dönüştü. Yapılan zafer işaretine sinirlenen MHP’li meclis üyesi, CHP’li meclis üyesine saldırdı. Kavga nedeniyle töreni yarıda kesen Başkan Yılmaz, konuşmasını tamamlayamadan kürsüden indi. Yaralılara olay yerinde ilk müdahale yapıldıktan sonra ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

CHP'den açıklama geldi

Olayla ilgili CHP’den ilk açıklama Yıldırım Belediyesi Meclis Üyesi seçilen CHP’li Zülfikar Bal’ın mazbata töreni sırasında darp edilmesine CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün’den tepki geldi. Gün yaptığı açıklamada, törenin gayet barışçıl ve uyumlu bir ortamda ilerlediğini, siyasi partilerin kendi üyelerine mazbatalarını teslim ettiğini belirtti. CHP’li meclis üyesi Zülfikar Bal’ın mazbatasını alırken zafer işareti yaptığını ve ardından AK Parti listelerinden seçilen MHP’li meclis üyelerinin de kendi partilerinin işaretlerini yaptığını ifade etti. Programın sona ermek üzereyken, meclis üyesi olmayan bir gencin, 76 yaşındaki Bal’ı  darp ettiğini aktaran Gün, bu olayı şiddetle kınadı.

İnegöl’de kazada hayatını kaybeden Öykü toprağa verildi

İnegöl’de iftar hazırlığı sırasında çıkan yangın paniğe neden oldu

İran'dan gelen bir füze daha imha edildi

Nilüfer'de 4 kaçak yapı yıkıldı!

Saliha Erdim Yıldırımlılarla buluştu

Boş tencerenin götüremeyeceği iktidar vardır

Putin’den Hamaney’e tebrik

Osmangazi’de gönül sofrası Kiremitçi’de kuruldu

İznik’te evin çatısı küle döndü

Bursa’da milyonluk tefecilik çetesi çökertildi

Bursa’da iftar davetine mehter sürprizi

Büyükşehir'de 8 Mart coşkusu

MSB: F-16’lar KKTC’ye konuşlandırıldı

Kestel’de 8 Mart sürprizi: Başkan Erol’dan kadınlara jest

İnegöl’de gece yarısı gaz alarmı: Apartmanlar tahliye edildi

Petrol fiyatlarında rekor: Brent 119 doları gördü

İBB’ye yönelik ‘Yolsuzluk’ davasında ilk duruşma başlıyor

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde Orta Doğu’daki savaş var

İnegöl’de havaya ateş açtığı anları paylaşan kişi yakalandı!

Bursa'da hissedilen deprem!

İnegöl’de apartmanın çatısı alev alev yandı

Bursa'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

Bursa’da sokak ortasında esnaf kavgası

Bursa'da ters şeride giren otobüs trafiği riske attı!

İnegöl'de el freni çekilmeyen otomobil dehşet saçtı: 1 ölü 2 ağır yaralı

Başkan Özel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Kritik haftada Bursaspor liderliğini pekiştirdi

“Eşitlik ses ister, biz buradayız” Nilüfer’de yankılandı

Bursalılar hafta sonu Ulu Cami’ye akın etti

Bursa’da fabrika bacasında yangın

Yükleniyor

loading