Oktay Yılmaz'ın mazbata törenine kavga gölge düşürdü

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın mazbata töreninde, MHP ve CHP meclis üyeleri birbirine girdi.

BURSA HABER 5.04.2024 16:28:00 0

Oktay Yılmaz

ESRA CAN

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende mazbatasını aldı.

Törene AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Haldun Filizli, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, AK Parti ve MHP üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yılmaz'ın mazbatasını almasının ardından meclis üyeleri de mazbatalarını aldı. Mazbata töreninin ardından MHP ve CHP üyeleri arasında başlayan gerginlik yumruk yumruğa kavgaya dönüştü. Yapılan zafer işaretine sinirlenen MHP’li meclis üyesi, CHP’li meclis üyesine saldırdı. Kavga nedeniyle töreni yarıda kesen Başkan Yılmaz, konuşmasını tamamlayamadan kürsüden indi. Yaralılara olay yerinde ilk müdahale yapıldıktan sonra ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

CHP'den açıklama geldi

Olayla ilgili CHP’den ilk açıklama Yıldırım Belediyesi Meclis Üyesi seçilen CHP’li Zülfikar Bal’ın mazbata töreni sırasında darp edilmesine CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün’den tepki geldi. Gün yaptığı açıklamada, törenin gayet barışçıl ve uyumlu bir ortamda ilerlediğini, siyasi partilerin kendi üyelerine mazbatalarını teslim ettiğini belirtti. CHP’li meclis üyesi Zülfikar Bal’ın mazbatasını alırken zafer işareti yaptığını ve ardından AK Parti listelerinden seçilen MHP’li meclis üyelerinin de kendi partilerinin işaretlerini yaptığını ifade etti. Programın sona ermek üzereyken, meclis üyesi olmayan bir gencin, 76 yaşındaki Bal’ı  darp ettiğini aktaran Gün, bu olayı şiddetle kınadı.

Durdona cinayetinde zanlının ifadesi ortaya çıktı

Osmangazi Yenibağlar’a 29’uncu OSMEK kurs merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin önünde yeni kapılar açılıyor

Hamzabey, doğa ve tarihle yeniden canlanıyor

Servis kazasında hayatını kaybeden memur son yolculuğuna uğurlandı

Basın İlan Kurumu'ndan basın kuruluşlarına can suyu!

Bursaspor, Arnavutköy deplasmanına hazır

Bursa’da inşaat faciası: 1 işçi hayatını kaybetti

Kadın emeğine Yıldırım’dan güçlü destek

Özgür Özel’den kreş iddialarına net yanıt: Olumsuzluk yok

Yolun karşısına geçerken can verdi

Kazara ateş alan tabanca 18 yaşındaki genci hayattan kopardı

Bursa, B40 Balkan Şehirleri Ağı’na katıldı

680 yıllık Devdâhlığın son ustası Bursa’da yaşıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ödül almıştı..

İstanbul’da yasadışı bahis vurgunu: 600 milyon tl!

Dağ ilçelerine yatırım yağacak!

Yenişehir Kirazlıyayla'da çevre alarmı

DMM, Ermenistan'a yardım yapılacağı iddialarını yalanladı

Osmangazi'de dirençli kentler konuşuldu

Bursa’da Ralli Kros sporcusu Orkun Turgut hayatını kaybetti

Fabrikanın altıncı hissi: Geleceği öngören akıllı fabrikalar

İşte yeni Kocayayla!

Yıldırımlılar tiyatroda buluştu

Atlas Çağlayan'ın ailesine savcılık tarafından koruma talep edildi

Bursa’da uyuşturucuya karşı eğitim

İnegöl Belediyesi çözüm merkezi’nden 260 bin çağrıya yanıt

İnegöl’de iş kazası: 1 işçi ağır yaralı

Bakan Şimşek: Enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor

Özgür Özel ile Arıkan Ankara’da bir araya geldi

Bursaspor’dan taraftara uyarı: Dolandırıcılara dikkat

Yükleniyor