Okul öncesinde yüz yüze eğitime yeniden ara veriliyor!

Koronavirüs salgını eğitimi olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor.

EĞİTİM 28.11.2020 02:28:00 0
Okul öncesinde yüz yüze eğitime yeniden ara veriliyor!

Koronavirüs salgını eğitimi olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Gelen bir son dakika haberine göre okul öncesinde yüz yüze eğitime yeniden ara verildiği belirtildi. MEB tüm okullarda eğitim ve öğretime ara verildiğini duyurmuş daha sonra sadece okul öncesi sınıflarda eğitime yüz yüze devam edeceği belirtilmişti. Ancak bugün alınan kararla birlikte, okul öncesinde yüz yüze eğitime yeniden ara veriliyor.


Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitime yeniden ara verdi. Koronavirüs salgını kapsamında diğer sınıflarla birlikte okul öncesi sınıflarda da uzaktan öğretime geçildi. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, illere yazı göndererek detayları aktardı.

YAZI GÖNDERİLDİ

Koronavirüs salgınında son dönemlerde artan vaka sayısını engellemek adına çeşitli tedbir kararları alınıyor. Buna göre okullarda da yüz yüze eğitime ara tatil sonrasında 4 Ocak tarihine kadar ara verilmiş, sadece okul öncesi sınıflar yüz yüze eğitime devam ediyordu. Ancak bugün açıklanan kararla birlikte, okul öncesinde yüz yüze eğitime ara veriliyor.

GÖNDERİLEN İÇERİK

Covid-19 salgını sürecinde ilgi (a) yazı ile resmî ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarındaki tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerine 20 Kasım 2020 - 04 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla devam edileceği kararı alınmış, Bakanlığımız ile ilgili kurumlar arasında yapılan istişareler sonucunda resmî ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 (beş) gün yüz yüze eğitime devam edilmesi ilgi (b) yazı ile bildirilmiştir.

Bu süreçte yapılan okul öncesindeki yüz yüze eğitimlerle ilgili valiliklerden alınan geri bildirimler sonucunda resmi anaokulu ve ana sınıfları için aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:


 
• Sağlık Bakanlığınca hazırlanan Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan “Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar” doğrultusunda Covid-19 salgınının ilgili yerleşim yerindeki seyrine bağlı olarak gerektiğinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının görüşünü de alarak ilgi (a) yazıda belirtilen 04 Ocak 2021 tarihine kadar il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitime geçme kararı alınabilecektir.
• Diğer taraftan Covid-19 salgın sürecinde, çocukların okula devam etme durumları dikkate alınarak; taşıma merkezi okullar ve yatılı bölge ortaokulları bünyesindeki ana sınıfları ile köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okul öncesi eğitim kurumları öncelikli olmak üzere, yüz yüze eğitim yapılamayacak okul öncesi eğitim kurumları ilgili il / ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenecek ve bu kurumlarda da uzaktan eğitime geçilecektir.

• Uzaktan eğitim kararı alınan okul öncesi eğitim kurumlarında ilgi (c) yazı ile belirlenen uzaktan eğitim esasları doğrultusunda uzaktan eğitim yapılacaktır.

• Bir kurumdaki eğitim tamamen yüz yüze ya da tamamen uzaktan olacak şekilde planlanacak, bazı sınıflarda yüz yüze bazı sınıflarda uzaktan eğitim şeklinde bir planlama yapılamayacaktır.

• Uzaktan eğitim yapılacak olan kurumlar, il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından ilgili okul ve öğretmenlere resmî yazı ile duyurulacaktır.

• İlgi (b) yazı gereği, uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla okul yönetimleri tarafından zümre öğretmenleri ve rehberlik servisinde görevli öğretmenlerle birlikte yapılacak planlama doğrultusunda öğretmenler haftada 1 (bir) gün okula gelerek değerlendirme yapacak ve sınıf defterlerini işleyecektir.

• Uzaktan eğitim yapan öğretmenlerin uzaktan eğitim uygulamaları okul müdürlükleri tarafından düzenli olarak takip edilecek ve öğretmenlerin maaş karşılığı ve ek ders ücretleri ile ilgili iş ve işlemler ilgi (d) yazı doğrultusunda yapılacaktır.

Dağıtım : Gereği: B Planı

Bilgi: A Planı

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim


KTSOİ öğrencilerinden beğeni toplayan tiyatro gösterisi

Yıldırım'da 4 bin 142 çocuk sporla buluştu

Aydın'dan Bursa'ya sahte zeytinyağı getirenler gözaltına alındı

Bursa Büyükşehir Belediyesporlu kanocular Muğla’da 12 madalya 1 kupa kazandı

Ertuğrulgazi Mahallesi’nde 37 sokakta asfaltlama yapıldı

Sıfır atık'a tam destek: Yıldırım'da kahvehane masaları çevreye dost oluyor

Çocuk Korosu izleyicilerden tam not aldı

Karacabey'de traktör kazası: 2 yaralı

TCMB faiz kararını açıkladı! Faiz sabit bırakıldı, enflasyon hedefi %5 olarak belirlendi

Şehitler Abidesi’nde SOLOTÜRK gösterisi nefesleri kesti

Bursa’da FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına darbe 4 kişi gözaltına alındı

İnegöl'de dayı yeğenine ateş etti! Saldırgan dayı tutuklandı

Traktör ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

İnegöl'de şüpheli, polislerden kaçarken balkondan düştü

Dünyada bir ilk! İnegöl'de yarı tavuk yarı horoz doğdu

Başkan Erol: "Kestel kirliliğin pençesinden kurtulacak"

Kadavra köpekleri ormanda Korhan Berzeg’e ait iz arıyor

Şehitler Abidesinde 57. Alay Vefa Yürüyüşü kapanış programı düzenlendi

İmrahor İlyas Bey Camii’ne uzay kafes: 100 yıl sonra üstü kapatılacak

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: Maskelerle kahveyi taradılar

Çorlu tren kazasında karar çıktı

Marmarabirlik’ten ortaklarına 630 milyon liralık ödeme

Otomobilin içinde ailesine bıraktığı notlar ve cesedi bulundu

Adana Demirspor ile Galatasaray 40. randevuda

Avcılar’da esrarengiz cinayet

Balkan göçmenleri, İnegöl'de 23 Nisan'ı coşkuyla karşıladı

Bursa’da alkollü sürücü terlikle araç kullanırken kaza yaptı

Bursa'da 'Huzur' operasyonu! Görükle'de kontrol yapıldı

Uyku apnesi sendromu olanlara ehliyet yasağı

Mart ayında trafikte patlama! Taşıt kayıtlarında yüzde 18,2 artış yaşandı

Yükleniyor