Okul öncesinde yüz yüze eğitime yeniden ara veriliyor!

Koronavirüs salgını eğitimi olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor.

EĞİTİM 28.11.2020 02:28:00 0
Okul öncesinde yüz yüze eğitime yeniden ara veriliyor!

Koronavirüs salgını eğitimi olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Gelen bir son dakika haberine göre okul öncesinde yüz yüze eğitime yeniden ara verildiği belirtildi. MEB tüm okullarda eğitim ve öğretime ara verildiğini duyurmuş daha sonra sadece okul öncesi sınıflarda eğitime yüz yüze devam edeceği belirtilmişti. Ancak bugün alınan kararla birlikte, okul öncesinde yüz yüze eğitime yeniden ara veriliyor.


Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitime yeniden ara verdi. Koronavirüs salgını kapsamında diğer sınıflarla birlikte okul öncesi sınıflarda da uzaktan öğretime geçildi. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, illere yazı göndererek detayları aktardı.

YAZI GÖNDERİLDİ

Koronavirüs salgınında son dönemlerde artan vaka sayısını engellemek adına çeşitli tedbir kararları alınıyor. Buna göre okullarda da yüz yüze eğitime ara tatil sonrasında 4 Ocak tarihine kadar ara verilmiş, sadece okul öncesi sınıflar yüz yüze eğitime devam ediyordu. Ancak bugün açıklanan kararla birlikte, okul öncesinde yüz yüze eğitime ara veriliyor.

GÖNDERİLEN İÇERİK

Covid-19 salgını sürecinde ilgi (a) yazı ile resmî ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarındaki tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerine 20 Kasım 2020 - 04 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla devam edileceği kararı alınmış, Bakanlığımız ile ilgili kurumlar arasında yapılan istişareler sonucunda resmî ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 (beş) gün yüz yüze eğitime devam edilmesi ilgi (b) yazı ile bildirilmiştir.

Bu süreçte yapılan okul öncesindeki yüz yüze eğitimlerle ilgili valiliklerden alınan geri bildirimler sonucunda resmi anaokulu ve ana sınıfları için aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:


 
• Sağlık Bakanlığınca hazırlanan Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan “Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar” doğrultusunda Covid-19 salgınının ilgili yerleşim yerindeki seyrine bağlı olarak gerektiğinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının görüşünü de alarak ilgi (a) yazıda belirtilen 04 Ocak 2021 tarihine kadar il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitime geçme kararı alınabilecektir.
• Diğer taraftan Covid-19 salgın sürecinde, çocukların okula devam etme durumları dikkate alınarak; taşıma merkezi okullar ve yatılı bölge ortaokulları bünyesindeki ana sınıfları ile köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okul öncesi eğitim kurumları öncelikli olmak üzere, yüz yüze eğitim yapılamayacak okul öncesi eğitim kurumları ilgili il / ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenecek ve bu kurumlarda da uzaktan eğitime geçilecektir.

• Uzaktan eğitim kararı alınan okul öncesi eğitim kurumlarında ilgi (c) yazı ile belirlenen uzaktan eğitim esasları doğrultusunda uzaktan eğitim yapılacaktır.

• Bir kurumdaki eğitim tamamen yüz yüze ya da tamamen uzaktan olacak şekilde planlanacak, bazı sınıflarda yüz yüze bazı sınıflarda uzaktan eğitim şeklinde bir planlama yapılamayacaktır.

• Uzaktan eğitim yapılacak olan kurumlar, il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından ilgili okul ve öğretmenlere resmî yazı ile duyurulacaktır.

• İlgi (b) yazı gereği, uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla okul yönetimleri tarafından zümre öğretmenleri ve rehberlik servisinde görevli öğretmenlerle birlikte yapılacak planlama doğrultusunda öğretmenler haftada 1 (bir) gün okula gelerek değerlendirme yapacak ve sınıf defterlerini işleyecektir.

• Uzaktan eğitim yapan öğretmenlerin uzaktan eğitim uygulamaları okul müdürlükleri tarafından düzenli olarak takip edilecek ve öğretmenlerin maaş karşılığı ve ek ders ücretleri ile ilgili iş ve işlemler ilgi (d) yazı doğrultusunda yapılacaktır.

Dağıtım : Gereği: B Planı

Bilgi: A Planı

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim

Artık girişler paralı oluyor: Uludağ Üniversitesi’nde HGS dönemi!

"Tağut!": Radikal grupların can simidi

Bursaspor deplasmandan galibiyetle dönüyor

Erdoğan: "Hitler özentisi tiplerin kuyruk acısı hiç geçmeyecek"

Yenişehir eski belediye başkanı Mehmet Kaya’ya son görev

CHP merkez ilçelerde kıran kırana mücadele

Bursa'da anız yangını; 30 dönümlük alan zarar gördü

Bursa basınının deneyimli ismi Büyükşehir Belediyesi’nde

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Bozbey: "Baba ocağındayız, evimizdeyiz!"

AFAD gönüllü sayısı 1,6 milyonu geçti

“Osmangazi95” projesiyle sağlıklı nesiller yetişiyor

11.Akçalar-Fadıllı İncir Festivali’nde lezzet şöleni

“Fütursuz Denemeler” sergisi Nilüfer’de

Bursalı tekstilciler, Suudi Arabistan pazarında yeni iş birliklerinin kapısını araladı

CHP kurultay davası ertelendi

Bursaspor tekrar zirvede

CHP kurultay iptal davası başladı

Yükleniyor