Tarih: 31.10.2022 13:50

Okullar haftada 4 güne mi inecek?

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz günlerde haftada 4 gün çalışma gündeme gelmişti. Haftada 4 gün çalışmanın ardından şimdide haftada 4 gün okul gündeme geldi. Okullar haftada 4 gün mü olacak?

Okullarda eğitimin 4 güne indirilmesi gündeme gelirken konuya ilişkin detaylar oldukça merak edildi. Avrupa'da iş dünyasında haftada 4 gün iş uygulamasına geçilirken tasarruf planı çerçevesinde eğitim öğretiminde 4 güne indirilmesi gündeme geldi. 

OKULLAR 4 GÜN MÜ OLACAK?

İş dünyasında çalışma gününün 4 güne inmesinin ardından eğitim ve öğretim alanında da 4 güne inmesi konusu tartışılmaya başlandı. Corona virüs nedeniyle milyonlarca kişi hibrit ve uzaktan çalışma sistemine uyum sağlarken  Batı’da “haftada dört gün çalışma” konusu gündeme gelmişti. 

EĞİTİMCİLER DESTEKLEDİ!

Tasarruf anlamında alınan önlemlere eğitim öğretimde dahil edilirken okulları haftada 4 güne indirme noktasında İngiltere’de Okul ve Kolej Liderleri Derneği ASCL tarafından bir uyarı yayınlandı. O uyarıda “Artan maliyetler ve yetersiz destek nedeniyle İngiltere’de okulların yarısından fazlası personeli azaltmayı ve zaman çizelgelerini değiştirmeyi düşünüyor” ifadeleri kullanıldı.

ASCL'nin aktardığı bilgiler çerçevesinde 630 okul müdürü ve okul sahibiyle görüşüldüğü yüzde 60’ından fazlası enerjiden tasarruf etmek amacıyla bir gün az eğitim vermenin daha mantıklı olabileceğini dile getirdiklerini açıkladı. 

İngiliz Basını tarafından gelen bilgi doğrultusunda veli ve öğrencilerin bu durumundan pek mutlu olmadıkları okul öğrencileri ve velileriyle ilgili bir kuruluş olan UsForThem bu planı ‘çocuklara ihanet’ olarak niteledi. Haftada 4 gün çalışma sistemi uygulanmaya devam ederken eğitim öğretim adına haftada 4 gün düzenlemesinin uygulanmaya ne zaman başlanacağı henüz açıklanmadı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —