Ömer Çelik’ten Fetö Elebaşı Gülen’in ölümü sonrası açıklama

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten açıklama: Milletimize ihanet etmiş bir haindi

Ömer Çelik’ten Fetö Elebaşı Gülen’in ölümü sonrası açıklama
Haberi Sesli Oku
GÜNDEM 21.10.2024 17:23:00 0

 

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Milletimize ihanet etmiş bir haindi. Terörist Gülen vatansız olarak dünyayı terk etti.' dedi. Yenidoğan çetesiyle ilgili de konuşan Sözcü Çelik, '12 bebek dışında farklı vakalar var mı?' sorusuna da yanıt verdi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.
AK Parti'li Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle; Milletimize ihanet etmiş bir haindi. Terörist Gülen vatansız olarak dünyayı terk etti.
Dinimize yaptığı kötülükler böyle bir şahsın ismini Netanyahu gibi biriyle yan yana yazdırması neticesinden başka bir sonuç doğurmayacaktır. Bütün geçmişe doğru değerlendirildiğinde gerek 15 Temmuz darbe girişimi ile çıkan tablo bu terörist başının ülkemizin milli egemenliğini çalmak üzere ordumuza, milletimize büyük kötülükler yapmak üzere bir projenin taşeronluğunu net bir şekilde göstermektedir.
Bugün bütün bu suçlarıyla birlikte bütün ihanetleriyle ve cinayetleriyle birlikte bu dünyayı terk etti. Tabi burada örgütün fiziki unsurlarıyla sonuna kadar mücadele edeceğimiz konusundaki kararlılıkta hiçbir eskime söz konusu değildir.


Uzun zamandır örgüt mensuplarının yaptığı faaliyetlere dikkat ettiğimizde bunları aynı ihanet ve cinayet şebekesini işlevsel kılmak için çeşitli ülkelerde ülkemize karşı faaliyetlerde yürüttüğünü, kendilerince uygun bir fırsat bulmaya çalıştıklarını net bir şekilde görüyoruz.
Bu zihniyetin, şebekenin şimdi yaptıkları birtakım açıklamaları gördüğümüzde aynı ihanet ve cinayet şebekesini sürdürmeye çalıştıklarını görüyoruz. Gelinen noktada 15 Temmuz’dan sonra kimler tarafından himaye edildiklerini de görmüş olduk. Birçok odakları bertaraf edildi. Kutsal değerlere ve insanlığa kötülük etme bakımından ismini Netanyahu gibi katillerle yan yana yazdıran bir kötülük abidesinin hayatı son bulmuş oldu.


NOBEL ÖDÜLÜ ALAN HACEMOĞLU HAKKINDA
Nobel Ödülü Kazanan Daron Hacemoğlu'nu tebrik ediyoruz. Bilimsel çalışmalarına yapılan atıflar dikkatle takip edilmesi gereken konular.
BÜTÇE SÜRECİ BAŞLIYOR
Ortaya koyduğumuz siyasi başarı 23'üncü bütçe ile taçlanmış olacak. Yarın itibarıyla süreç başlamış olacak.


NAZİLERDEN DAHA BETER TABLO ORTAYA ÇIKARMIŞTIR
Yahya Sinvar'ın şehit edilmesiyle Netanyahu hükümetinin katliamlarına devam ettiği net bir şekilde görülmüştür. Filistin meselesini MKYK'da ayrıntılı bir şekilde ele aldığımızda gördük ki ortaya koydukları soykırım Nazileri fersah fersah geçmiş, Nazilerden daha beter bir tablo ortaya çıkarmıştır.
Bugün yeni bir İsrail saldırısından da bahsediliyor. Netanyahu hükümeti barışa ait her şeyi hedef almaya devam ediyor. Bu saldırgan politikanın durmayacağı görülüyor. Buna silahla destek olanlar eninde sonunda bunun altında kalacaklardır. Bunu bugün durdurmayanlar yarın kendi halklarının daha büyük tepsisiyle karşı karşıya kalacaklardır. Soykırım şebekesi insanlık mahkemesinde yargılanacak ve hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar.
Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanlığımızın ev sahipliğinde Azerbaycan, Ermenistan, Rusya Dışişleri Bakanları Türkiye'deydi. Cumhurbaşkanımızın kabulünde ifade ettiği konular Kafkasya barış perspektifi bakımından önemlidir. Net bir şekilde Türkiye Kafkasya'daki barış içinde kilit rol oynayan bir ülkedir. Yıllarca Ermenistan'ı silahlandırarak çıkar elde etmeye çalışanlara karşı Türkiye herkesin yararına olacak. Azerbaycan'ın, Ermenistan'ın Rusya'nın içinde olduğu konularla Kafkasya barışını koruma iradesi bir kez daha ortaya çıkmıştır.


TÜRKİYE'NİN BRICS GÖRÜŞMELERİ HAKKINDA
Çarşamba günü sayın Cumhurbaşkanımızın Rusya Kazan ziyareti olacak. BRICS toplantısı gerçekleşecek. Türkiye'nin tarihsel yürüyüşü korunurken ilişkilerin çeşitlendirilmesi açısından Türkiye'nin dünyanın her türlü birliğinde yer alma iradesi baştan itibaren ilan edilmiştir. Cumhurbaşkanımızın yapacağı temaslar önümüzdeki dönem için yol gösterici ve aydınlatıcı olacaktır.


YENİDOĞAN CİNAYET ŞEBEKESİ
Yenidoğan bebekleri öldüren şebekeye dönük her türlü girişimi yakından takip ediyoruz. Bakanlıklarımız koordinasyon içinde. Bu çetenin ve varsa benzerlerinin tamamen çökertilmesi için güçlü çalışma sürdürülüyor. Bu şekilde çetenin tümüyle kazıyacağımızı ve en ağır cezayı almaları için gayret göstereceğiz.


12 BEBEK DIŞINDA FARKLI VAKALAR VAR MI?
İddiaların hepsi ayrıntılı bir biçimde inceleniyor. Çeşitli vatandaşlarımız tarafından bazı sağlık çalışanların tarafından dile getiriliyor. Önemlidir, önemsizdir ayrımı yapılmaksızın inceleniyor. Sonuçları kapsamlı şekilde kamuoyuna paylaşacağız. Bu işlerin içine bulaşanlar var mıdır? Hepsinin inceleneceğinden kuşkunuz olmasın.
Gerçekten pandemi zamanında ve diğer zamanlarda büyük fedakarlıkla çalışan sağlık çalışanlarımızı tırnak altında bırakacak cümlelerden kaçınmak gerekir. Vatandaşlarımızdan gelen uyarılar var. Bu konuyu ciddiye aldığımızı ifade etmek istiyoruz. CİMER'e geldiği gibi partimize gelen ihbar söz konusu olduğunda bütün ayrıntılarıyla bakıyoruz.