Kılıçdaroğlu'nun Bursa ziyaretinin perde arkası

Kılıçdaroğlu’nun Bursa ziyaretinin perde arkası: Kurultaya hazırlık mı?

Kılıçdaroğlu
Haberi Sesli Oku
BURSA HABER 26.10.2024 15:22:00 0

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ani Bursa ziyareti, siyaset kulislerinde soru işaretlerine neden olurken, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, ziyaretin perde arkasını Kanal 16’ya açıkladı. Sarıbal, Kılıçdaroğlu’nun, 31 Mart sonrası kazanılan büyükşehir belediyelerine yaptığı kutlama ziyaretleri kapsamında Bursa’ya geldiğini belirterek, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ı da ziyaret ettiğini kaydetti. Sarıbal, Kılıçdaroğlu’nun  15,20 kişilik bir iş insanı grubuyla da özel bir görüşme gerçekleştiğini açıkladı. Sarıbal ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun olası kurultay için Bursa’yı ziyaret etmediğini de söyledi. 

 

--------------------

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, hafta içi Bursa’ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinde, yanında milletvekillerinden sadece Orhan Sarıbal vardı. Sarıbal, ziyaretle ilgili tüm detayları Kanal 16’ya açıkladı.

 

 

“KILIÇDAROĞLU İLE AYDIN ARASINDAKİ ESPRİLİ DİYALOG” 

Salı akşamı Ankara’dan aranıp Kılıçdaroğlu’nun Bursa’ya geleceğini öğrendiğini belirten Sarıbal, “Ankara’dan aranıp Kılıçdaroğlu’nun geleceği haber verildi bana. Ben de İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ı arayarak bilgilendirdim. O gün Bursa’da olduğum için Sayın Kılıçdaroğlu’nu İnegöl’de karşıladım. İnegöl’de beraber yemek yedikten sonra Bursa’ya hareket ettik ve ilk olarak otele geçtik. Kılıçdaroğlu’nu otelde Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın da karşıladı ve kendisini belediyeye davet etti. Kılıçdaroğlu, Aydın’a, esprili bir şekilde belediyede ne ısmarlayacağını sordu. Aydın, ne isterseniz yanıtını verince Kılıçdaoroğlu sadece çay yeterli dedi. Kılıçdaroğlu önce Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ardından Osmangazi Belediyesi’ni ziyaret etti. Daha sonra oğlu vefat eden partilimiz Ahmet Memişoğulları’nı evinde ziyaret etti, ardından Sinan Ateş’in ailesinin evine geçti.” dedi. 

 

BURSALI İŞ İNSANLARIYLA GÖRÜŞTÜ 

Sarıbal,  Kılıçdaroğlu’nun 2.  gün programı hakkında da bilgi verdi. Kılıçdaroğlu’nun konakladığı otelde, önceden planlanmış bir toplantı gerçekleştirildiğini söyleyen Sarıbal, “15, 20 kişiden oluşan Bursalı iş insanı grubu otelde Kılıçdaroğlu ile görüştü. Ekonomi üzerine bir sohbet ve görüş alışverişi yapıldı” diye konuştu.

 

KURULTAYA HAZIRLIK İDDİALARINA YALANLAMA 

Kılıçdaroğlu’nun Bursa ziyareti, olası bir olağanüstü kurultayı için zemin yoklama iddialarını da beraberinde getirdi. Ancak Sarıbal, Kılıçdaroğlu’nun böyle bir niyetle Bursa’ya gelmediğini ve niyetinin böyle olması halinde kurultay delegeleriyle görüşmesi gerektiğini belirtti. Sarıbal, Kılıçdaroğlu’nun  Bursa’dan çok memnun ayrıldığını da sözlerine ekledi. 

 

       Haber: Mustafa ÖZDAL