Orhaneli’de eko-turizm atağı

Orhaneli’ye kazandırılacak olan, bünyesinde restoran, kır evi ve kıl çadırların da bulunacağı Karagöz Mesire Alanı Çevre Düzenlemesi projesinde imalatlar hızla sürüyor.

BURSA HABER 26.11.2020 14:00:00 0
Orhaneli’de eko-turizm atağı

Bursa’nın gelecek vizyonunu turizm olarak belirleyen, Uludağ, sahil, göller, şelaleler, longoz gibi kentin tüm doğal değerlerini ön plana çıkaracak projeler hazırlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, dağ ilçeleri Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan’da da eko-turizm yatırımlarına hız verdi. Daha önce Harmancık Belediyesi Eko Turizm Sosyal Tesisleri bünyesine toplamda 900 metrekare alanlı konferans salonu binası, 3 adet 35 metrekarelik ve 3 adet 45 metrekarelik 2 katlı bungalov ahşap ev, 1 adet çamaşırhane ile 1 adet umumi tuvalet kazandıran Büyükşehir Belediyesi, benzer bir projeyi Orhaneli’de de hayata geçiriyor. Orhaneli’nin turizme kazandırılması amacıyla hazırlanan proje kapsamında Karagöz Mesire Alanı’na ilk etapta 3 katlı bir restoran, 2 katlı bir kır evi, 32 metrekarelik 10 adet kıl çadır, 45 metrekarelik 5 adet prefabrik yapı yapılacak. Vatandaşlara doğa ile iç içe bir ortamda tatil imkanı sunacak proje kapsamında çevre düzenlemeleri ile Karagöz Mesire Alanı tam bir cazibe merkezi haline gelecek. Hızla devam eden imalatlarla birlikte proje şekillenmeye başlarken, çalışmaların önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

Doğa turizmi öne çıktı

Bursa’nın turizmden aldığı payı artırmak için ulusal ve uluslararası alanda yaptıkları tanıtım faaliyetlerinin pandemi süreci nedeniyle bir miktar sektere uğradığını ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ancak pandeminin özellikle doğa turizmi anlamında yeni fırsatlar doğurduğunu hatırlattı. Pandeminin, yaşamın her alanında olduğu gibi insanların turizm alışkanlıklarında da bir takım değişimlere yol açtığını dile getiren Başkan Aktaş, “Bu süreçte insanların eskiden olduğu gibi kalabalık otel ortamlardaki tatil yerine, daha sakin, doğa ile iç içe alanları tercih etmeye başladığını görüyoruz. Bu da özellikle dağ ilçelerimiz için büyük bir fırsat. Eko-turizm yatırımlarımızla bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Harmancık’taki tesislere nasıl büyük bir ilgi varsa, Orhaneli tesisleri tamamlandığında bu bölgenin de cazibe merkezi haline geleceğine inanıyorum. Projemizin şimdiden bölgeye hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Mansur Yavaş: Ankara tarihinin en kurak dönemini yaşıyor

Uraloğlu: Demir yolları ara tatile hazır

Bursa'da otobüs şoförü kar topu atan çocukları sopayla kovaladı

Yıldırım’da örnek öğrenci davranışı

İnegöl'de internet kablosunu çalan 2 kişi tutuklandı

Bursa'da tek katlı ev alev aldı

MSB’den Mehmetçik vurgusu

Şadi Özdemir’den Ankara’da Nilüfer temasları

Bursa'da yola fırlayan çocuğa çarpmamak için manevra yapan sürücü yaralandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Hepimiz adına yatıyorlar

Yıldırım Belediyesi’nden sokak hayvanlarına sıcak yuva

Kar yağışı Sapanca Gölü’ne can suyu oldu

Ahmet Davutoğlu: Komisyon raporu gecikiyor

Ali Babacan: Emekli hakkını istiyor

İntam, Tower Plaza, Carrefour: 3 proje tek kader

2025 Kayıtlardaki en sıcak üçüncü yıl oldu

Bolu’da deprem raporu: İki hastane yıkılacak

Kadın hakimi vuran savcının görev yeri şaşırttı!

Uludağ'da 3 kişinin öldüğü yangında istenen ceza belli oldu!

Nilüfer’de Durkheim söyleşisi

Osmangazi’de Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai

18. Uluslararası MEB Robot Yarışması 6-8 Mayıs’ta Antalya’da

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yarından itibaren başlıyor...

İnegöl Belediyesi’nden Oylat’ta yıllık değerlendirme buluşması

TÜİK açıkladı: Tavuk eti ve süt üretimi azaldı

İran ekonomisi dibe vurdu kriz büyüyor

Büyükşehir’den çevre için önemli iş birliği

UEDAŞ Uludağ’da 7/24 sahada

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı yaşanıyor

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; tatilciler akın etti

Yükleniyor